Skocz do zawartości

witryna pół roku bez przekierowania

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pozycjonuję stronę przez pół roku, ale nie ma na niej przekierowania; jest dostępna pod adresami:

adres.pl

www.adres.pl

adres.home.pl

www.adres.home.pl

Podobno Google bierze wszystkie te adresy jako oddzielne strony a więc cała treść traci unikalność. Moje pozycjonowanie nie przynosi takich rezultatów jakich bym się spodziewał - zaplecze i wpisy w katalogach są w wynikach wyszukiwania wyżej od strony pozycjonowanej, trudno mi się wypozycjonować na niszowe frazy

Czy jeśli teraz wprowadzę przekierowanie to sytuacja się całkiem poprawi? Czy moja strona jest już wpisana na zawsze w kartach Google jako nieunikalna treść?

Tym problemem z unikalną treścią bym się zbytnio nie przejmował. Bo czasem strony, które w 100% są nieunikalne są wysoko w wynikach. Zrób przekierowania oraz w narzędziach webmastera wybierz preferowaną domenę. Za jakiś czas google załapie.

test inteligencji - dowiedz się ile wynosi twoje IQ. 6,10 PLN

dzięki, tylko że z tymi przekierowaniami będzie problem bo mam zarejestrowany serwer Windows, a tam nie da się zrobić htaccess...

w php też nie zrobię(poprawcie jeśli się mylę), bo wszystko mam w .html

Wie ktoś może jaki jest odpowiednik .htaccess dla serwerów Windows?

Mam program IIS Manager 7 i jest tam coś z przekierowaniem 301 ale nie mogę sobie z tym za Chiny ludowe poradzić. Jestem zielony jeśli chodzi o te przekierowania a do tego wszystko jest po angielsku co jeszcze bardziej komplikuję sprawę...

Korzystał ktoś może z tego programu? A może zrobię to ręcznie bez programu? Może wystarczy po prostu zmienić rozszerzenie .htaccess na coś innego?

Oczywiście najprostszym rozwiązaniem byłaby zmiana serwera na Unix, ale w home.pl nie jest to neistetytakie proste...

Macie pomysł co mogę z tym zrobić?

Przyszło mi do głowy inne rozwiązanie.

Muszę Wam najpierw opowiedzieć o co chodzi mi z tymi problemami w home.pl. Otóż, nie mogę się po prostu przesiąść z Windows na Unix. Muszę złożyć rezygnację z obecnego serwera. Po 30 dniach dostanę zwrot pieniędzy za niewykorzystany okres, a serwer przestanie działać. Adres serwera się wtedy zwolni i muszę szybko zarejestrować nowy serwer Unix, przypisać domenę, wgrać pliki itd. żeby nie było przerwy w dostępie do strony.

Ale czy adres serwera jest aż taki istotny? Nie mógłbym teraz zarejestrować serwera pod inną nazwą, połączyć go z obecną domeną i ustawić przekierowanie htaccess? Co o tym myślicie?

Przy okazji się zapytam: co jeśli mało wartościowa strona duplikat, spam itp. ma przekierowanie na stronę X? Czy to szkodzi stronie X?

@A może po prostu użyć canonical?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności