Skocz do zawartości

Ile zarabiają ministrony?

dk14yo

Rekomendowane odpowiedzi

To się chyba nazywa arbitraż ;p ale jakoś nie czuje tego ... a zanim wszystko obczaisz to możesz sporo pieniędzy stracić, a testy z 500 zł mogą byc mało wiarygodne.

Takie sklepy internetowe reklamujące się w google adword mogą wychodzić na 0 przy prowizji(marży) 20%, a partner z 5% prowizją ma dać rade ? Sklepom się opłaci wychodzić na zero z powodów pozyskania nowych klientów i nadzieją powrotu klienta w przyszłości, a partner jak nie ma wiecznej prowizji to całkiem na straconej pozycji.

Niekoniecznie :D

Partner (a z nim też sklep) nie jest na straconej pozycji...

Jeżeli dla przykładu polecimy darmowe ebooki w Złotych Myślach (Bardzo fajnie się zarabia na ministronach) to owszem, nie mamy prowizji, ale mamy szansę na to, że ktoś kupi i ta prowizja się nam w końcu naliczy...

Wydawnictwo będzie wysyłać mailing do osoby zainteresowanej np. produktem o podobnej tematyce w superpromocji z naszym linkiem.

U mnie w księgarni jest podobna zasada działania... ceny obniżone do kompletnego minimum z moją prowizją max. 0,10zł... nie zarabiam na nich ale zbieram maile i wysyłam im info o książkach na których zarabiam prowizję "normalną" 20%... Na całą wysyłkę zawsze coś się sprzeda i wtedy zarabiam ;)

Promowanie produktów darmowych lub "bez prowizyjnych" jest bardzo opłacalne patrząc na to długoterminowo :soczek:

Pozdrawiam MJ

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności