Skocz do zawartości

Social Marketing

Beckson

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja proponuje zacząć od uważnego przestudiowania tych slajdów:

https://www.slideshare.net/fabio_annovazzi/...pages?src=embed

Bardzo dobra prezentacja. Postaram się wdrożyć większość z tych funkcjonalności w najbliższych dniach :) . Ogólnie dobrze, że nam się temat nieco rozkręcił - co kilka głów to nie jedna;)

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Warto dyskutować na mądry temat z mądrymi ludźmi, ponieważ wyniesie się mądre informacje ;)

Mam jeszcze małe zapytanie. Czy Wy także korzystacie podczas Social Marketingu korzystacie głównie z fejsbuka?

Osobiście dużą wagę przykładam także do Blipa, ale inne serwisy leżą i kwiczą. A Wy?

Ja ćwierkam na Twitterze i pokazuje swą twarz na faceksiążce.

Blip i flaker to dla mnie serwisy, które kwiczą... W mojej ocenie nie warte zbytniej uwagi.

A na stronę polecam Wibiya.com (na moim forum można zobaczyc jak to działa) i AddThis

Korzystam z Jednego i drugiego, ale jednak wibiya wygrywa... Wyszukiwarka, tłumacz (bez przeładowania strony), połączenie z serwisami Twitter i facebook, opcja poleć innym, galeria, statystyki, kanały wideo i wiele innych Wibiya to naprawdę przydatne i bardzo rozbudowane, a przede wszystkim darmowe narzędzie... Idealne dla celów SM

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Blip i flaker to dla mnie serwisy, które kwiczą... W mojej ocenie nie warte zbytniej uwagi.

Z flakerem się zgodzę, bo ten mikroblog to syf straszny. Jednak blip jest bardzo, ale to bardzo fajnym narzędziem. Korzystałeś z niego chociaż miesiąc, żeby sobie wyrobić opinie?

Ja korzystam z niego cały czas, dyskutuję, wymieniam się doświadczeniem, pomagam i besztam innych. I jak na razie mam z Blipa naprawdę sporo odwiedzin i za jego pomocą odezwało się już do mnie kilka firm/blogerów w różnych sprawach.

Dlatego blipa kocham, szanuję i polecam. Jak ktoś chce to zapraszam: pyciak.blip.pl

Z blipa korzystałem przez 3-4 miesiące na początku ;)

Ale jednak z Twittera mam większą konwersje i nadaje się do promocji poprzez adwords, ale wiesz... Każdy ma inne doświadczenia, co nie znaczy że nie szanuje opini innych (swoją drogą muszę jakiś artykuł o SM popełnić bo ostatnio to się modne stało)

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Wracając do tematu. Rozpocząłem dzisiaj testy Blip'a i powoli ruszam z Twitterem. Ku mojemu zaskoczeniu już po jednym 'blipnięciu' zdobyłem kolejnego fana do mojego fan page'u ;)

Całość powoli się jakoś rozwija, cały czas 'koloruję' profil, cóż zobaczymy co z tego wyjdzie...

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

O social media pisze też gadzinowski, który z tego co się (chyba dobrze) orientuję na co dzień z social media ma do czynienia - https://www.gadzinowski.pl/tag/social-media-komunikacja/

Ja nie widzę tak chwalonego potencjału social media. Prywatnie używam blipa, jest to świetne narzędzie do komunikacji, ale ciężko się tutaj wypromować. Wiem po sobie, że w 99% przypadkach, jeżeli dana firma/projekt/portal zrobi jakiś konkurs, licząc na dłuższe przyciągnięcie fanów, to ja i tak wezmę udział w konkursie, a dalej sprawę oleję. A stety, czy niestety, większość działań firm w social media polega właśnie na konkursach.

Facebooka przyznam szczerze, żę nie ogarniam. Mam tam konto, w serwisie spędziłem kilka godzin, nie ogarnąłem a teraz już tam nie zaglądam. Na twitterze nie ma dużej liczby Polaków.

Fajny jest Flaker i w nim, jeżeli prowadzicie jakiś serwis dla geeków, promować sie warto, bo to najlepszy u nas w kraju social media, jeśli chodzi o społeczność. Ciągle są tam organizowane jakieś akcje, eventy, zbiórki kasy dla chorych, czy choćby akcja ruszenia xxxx sprzed komputera i ćwiczenia ;p

Moim zdaniem, oczywiśice mylić się mogę - jednak social media mają u nas mały zasięg. W sumie może nie tyle mały zasięg, ale cięzko jest dotrzeć do konkretnego odbiorcy, ciężko go do siebie przyciągnąć.

Wszystko rzecz jasna zależy od naszych celów i tego co przez SM chcemy promować. Chyba sztandarowym produktem promowanym przez flakera i chyba blipa jest skarpetkowo.pl czy jak to się zwie, które głównie na social media promocje oparło. Teraz sobie ten właściciel na konferencje jezdzi i tylko o tym gada ;p

Poza tym zauważyłem jedną rzecz - bardzo wielu ludzi obserwuje/śledzi czy jak to tam nazwać te serwisy, które i tak zna. Ja na blipie mam portale, serwisy które odwiedzałem już wcześniej, właściwie z czegoś nowego to tylko regularnie zaglądam na videotesty.pl . Bardzo często trafi się ciekawy link do jakiegoś artykułu czy czegoś w tym stylu, ale zaraz zapominam o co chodzi, a nie lubię dodawać wszystkich do znajomych. I tak mam natłok informacji, które ciężko jest filtrować, a obserwuję ledwie kilkadziesiat profili - mówię teraz o Blipie.

Moim zdaniem przyszłość ma też nasza klasa, kominek coś tam pisał ostatnio o nk.pl , ze całkiem fajnie mu to wychodzi. Planują rozbudowę śledzika w najbliższym czasie, jakieś kategorie itd, generalnie zrobienie z tego czegoś co by mikrobloga przypominało. A na naszej klasie masa ludzi jest, ludzi którzy jednak trochę czasu tam siedzą i ludzi z innych branzy niż IT, tech, biznes, czy motywacja - bo jednak to głownie te osoby okupują polskie mikroblogi. O FB wypowiadał się nie będę, bo jak mówię nic tam nie robię..

Traktujcie moją wypowiedź jako luźną prezentacje mojego zdania. Specem nie jestem, z blipa regularnie korzystam chyba już z pół roku, na flakera też czasem się wejdzie, choc wolę osobiście interfejs blipa.

pozdr

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności