Skocz do zawartości

Katalogi, Presselle - ok? Co jeszcze?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam krótkie i szybkie pytanie. Pewien Pan napisał mi w swojej ofercie o pozycjonowaniu: zapewniamy popularyzację strony w katalogach, forach dyskusyjnych, portalach, wortalach i innych stronach internetowych.

Czy popularyzacja w forach dyskusyjnych, portalach i wortalach nie okaże się formą bezczelnego spamu? Jeśli istnieją portale/wortale/fora, dzięki którym mogę skutecznie pozycjonować stronę bez zahaczania o spamowanie, napiszcie mi proszę, gdzie i jak takich portali szukać.

Czy może chodziło o temat w dziale typu "pochwal się swoją stroną" albo dodanie www do portali społecznościowych? Bo trochę nie rozumiem.

Pozdrawiam

Phaere ;)

Myślę, że mogło tutaj chodzić o podpisy w stopkach. Takie zagrywki są często stosowane nawet tutaj, na PiO. Po prostu zlecasz komuś napisanie x postów, które w stopce będą miały link do twojej strony.

Jeśli chodzi o wortale i portale to nie za bardzo mogę się domyślać o co chodzi, ale być może wpisy gościnne lub coś w tym stylu.

A może ten Pan ma jakieś własne fora, portale, wortale, na których w zwyczajny sposób może umieścić link do Twojej strony (np. gdzieś na panelu bocznym tak jak tu, na PiO).

IMO takie coś, jak ten Pan Ci napisał może mieć wiele form popularyzacji na tych stronach. Spytaj go, jak on sobie to dokładnie wszystko wyobraża.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Dzięki za odpowiedzi. Tzn. chodziło mi głównie o to, czy może jest jakaś inna kanoniczna metoda, o której po prostu nie wiem :)

Można to robić również w bardziej wyrafinowany sposób, pisząc wątki z krótkimi artykułami bądź odpowiadając na pytania i problemy innych użytkowników, które tematycznie nawiązują do promowanej strony - wówczas w sprytny sposób możemy umieścić odnośniki do naszej strony i nie tylko nie będą one uznane za spam, ale wręcz przeciwnie użytkownicy podziękują za przydatne rozwiązanie problemu. Podkreślam jednak, że tę technikę można zastosować wyłącznie do wartościowych serwisów z praktyczną wiedzą bądź inną użyteczną zawartości i tylko w odpowiednim kontekście.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności