Skocz do zawartości

Program do obsługi księgowości

lbt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam jakiegoś dobrego i taniego (najlepiej darmowego ;) ) programu do obsługi księgowości w firmie.

Głównie chodzi mi o prostotę obsługi - żeby można było rozliczać dochody z adsense i czasem też "zwykłe" faktury vat.

Wszystkie programy jakie dotąd testowałem wyglądają jakby były stworzone dla księgowych, a ja w tym kierunku nie mam żadnego wykształcenia :P

Firmę dopiero co założyłem i nie chcę płacić zewnętrznej firmie za obsługę księgową.

Jakich programów używacie? Możecie coś polecić?

Dzięki i pozdrowienia

Polecam Samozatrudnienie, co prawda płatny ale poprowadzi za Ciebie cała księgowość (Księga przychodów,rejestry VAT, Faktury).

Przed rozpoczęciem pracy koniecznie zapoznaj się z wersją demonstracyjną, aby poznać obsługę.

Jeżeli zaczynasz i chcesz się rozliczać sam to spróbuj "Mała Księgowość Rzeczypospolitej 2010" - fajny program, niezbyt skomplikowany, ma dobrą pomoc, okresowe aktualizacje i funkcji też sporo - na początek super.

Cena to kilkanaście złotych, chyba że kupisz łącznie z Rzeczypospolitą-raz do roku jest do niej dołączany.

Sklep internetowy z artykułami dla dzieci: klocki cobi, zabawki edukacyjne, zabawki smily play, licencjonowane zabawki, wózki, łóżeczka...

ja używałem ifirma.pl (jak byś się rejestrował to zagadaj o zaproszenie :jezyk1:) ifirma daje nam tylko narzędzia + pomoc mailową/telefoniczną więc i tak wszystko samemu trzeba robić. Koszt 45zł netto (37,50 jeśli opłacimy na 6miesięcy).

Teraz wole jednak się sam zajmować podstawowymi papierkami i czasami do znajomego księgowego zadzwonić / odwiedzić (taniej wychodzi) :)

Polecam ifirma.pl, jest to roziwązanie może nie darmowe, ale w porównaniu z księgowym znacznie tańsze.

Liczne intuicyjne kreatory i rozbudowana pomoc pozwalają na łatwe odnalezienie się w księgowości.

Do tego masz pomoc czat/mail/telefon, jak narazie pomoc szybka i miła.

Osobiście jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania.

Dodatkowo skorzystałem z promocji i przez 6 miesięcy konto na ifirma.pl za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności