Skocz do zawartości

Literówka w kodzie, a google

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Mam serwis gdzie są umiejscowione linki do strony partnera.

Umówiłem się że to będzie link nofoollow, zaczołem prace, 800 tematów, artykułów zrobione, zaindeksowane, odwiedziny już są. A tu bach.

Jak pisałem kod do półaltomatu zapisałem że do linka ma mi dodawać

rel="noffolow"

, i teraz mam pytanie. Czy google to potraktuje w jakiś sposób negatwyny? czy poprostu nie zareaguje wogóle? nie rozpozna tego atrybutu i kropka?

Chce to już zostawić, ale boje sie że mogą mi dać jakiś filtr za jakieś manipulacje z robotami czy coś.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Nie można popadać w paranoję - atrybut rel="nofollow" został stworzony po to, aby z niego korzystać. Z literówką atrybut jest po prostu ignorowany, nie ma żadnych negatywnych skutków nie licząc tego, że nie przynosi pożądanych efektów.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

nofollow zabrania indeksowania treści znajdujących się za linkiem ... z tego co mi wiadomo nofoollow / noffolow / itd. niczego nie zabraniają ... nie będzie efektu który chciałeś osiągną ( strona z linku trafi do indeksu, choć pewnie już tam jest :) ), ale żadnych dodatkowych konsekwencji, byłyby jeszcze jakiś czas temu, kiedy nofollow nie było brane do podziałby ( linki z nofollow byłby traktowane tak jakby ich nie było ) :rolleyes:

Pozdrawiam :)

No jak to, to co już nie ma wskazówek webmastera? Posłuchałem się Wielkiego G, tym bardziej że nie zależy nam na odwiedzinach robotów tylko na homosapiens z mojej strony.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Mnie chodziło o to, że moc przeznaczona na link nofollow obecnie "wyparowuje", a nie rozkłada się na inne linki jak kiedyś.

Wytyczne google nakładają obowiązek nadawania nofollow płatnym i nietematycznym linkom. Jak strona partnera jest powiązana tematycznie i nie jest to płatny link, spam, czy coś... to raczej nie jest to "przestępstwo" jak nie jest nofollow. Zależy do czego tam linkujesz

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności