Skocz do zawartości

Wielkość zaplecza

japan3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zbudowałem zaplecze składające się z 4 różnych stronek wszystko na różnym IP. Każda zapleczówka ma po około 5 podstron z unikalną treścią (co jakiś czas będe dodawał nowe artykuły). Zaplecze linkuje głównie z SWL.

Z zaplecza linkuje do głównej pozycjonowanej strony ;)

I teraz mam pytanie czy takim zapleczem coś wskóram? Frazy są średnio konkurencyjne... Czy nie jest to zdecydowanie za mało?

Pozdrawiam

Niestety wszystko zależy. Warto postarać się jeszcze o inne linki poza swl do zaplecza, a także oczywiście inne linki do docelowej strony. Bez konkretnych fraz i adresu strony to wróżenie z fusów, czasem 4 serwisy już coś pomogą, w innym przypadku 400 trudno zauważyć...

--------------------------------------------

Foka

Moim zdaniem to kwestia podejścia, czy lepiej coś robić na subdomenach czy domenach.

Praca nad domeną to inwestycja, nad subdomeną także, ale później ewentualnie nie sprzedasz subdomeny. Odwiedzający także inaczej patrzą na stronę na sub-domenie, a domenie.

Zrób to co koledzy mówią :)

Pozakładaj blogi, mini fora, katalogi, precle, agregatory. Jedym słowem działaj. Założenie zaplecza to dopiero początek. Nie licz, że podłączysz je pod SWL-e i masz z głowy. Kataloguj, linkuj, pisz artykuły na precle. I nie pozycjonuj na jedną frazę. Staraj się każdą zapleczówkę pozycjonować na inne frazy, porównuj wyniki, próbuj jakoś zwrócić koszty utrzymania zaplecza.

Próbuj, analizuj i działaj !

mam ok 80 serwisów 20-30 stronicowych z zakresu medycznego. powieszenie nowej domeny na czymś takich powoduje top30 w 3-4 tygodnie :) bez dopalania i jakichś dodatkowych prac :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

też do niedawna miałem 4 zaplecza WP każdy na unikalnym ip, domeny z kolei id

stronki są świeże, z miejsca zaczęły linkować do strony docelowej

po dwóch miesiącach widzę że słabo to idzie, zaplecze na ogół wyżej stoi niż docelowa-linkowana

te cztery postawiłem tylko pod przyjęcie siły z SWL i stąd linkowanie str. docelowej

teraz stronek zrobiło się nieco więcej, jednak cel stawiam im inny, nie będą przyjmować SWL-a

ogólnie po ostatnim updacie coraz mniej przychylnie na nie patrze

i też mam po ok.5 podstron na każdym zapleczu

ktoś napisał "mało" na początek wcale nie, przyjdzie czas będzie więcej, wszystko progresywnie

Masz na mysli powieszenie nowej domeny w sensie dorzucenie jej do np. linkwheela, postawienie subdomeny na jednej z tych domen czy moze postawienie domeny i zlinkowanie jej z tych 80 sajtow :).

wrzucenie linka na te 80 sajtów. zero subdomen - nie lubie takich podserwisów. i nie korzystam z linkwheela.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zaplecze mam postawione na domenach regionalnych wiec subdomeny nie wchodzą w grę :D Co do zaplecza to podpiąłem jeszcze publikera :) Precle wole wykorzystac na linki do strony bezpośrednio pozycjonowanej ale postarm sie rowniez likowac do zaplecza ;)

Dodam ze wszystkie domeny są nowe, z wyjątkiem głównej pozycjonowanej strony ponieważ ona jets 10 letnia i wczesniej pozycjonowana przez "firme" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności