Skocz do zawartości

2 pozycjonerów = 1 strona?!

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem, czy temat założyć tutaj, czy w dziale pogaduszki, ale ostatecznie wyszło, że tutaj, także najwyżej droga administracjo przenieście jak coś nie tak :). Przychodzę z prostym pytaniem, czy to dobre gdy przy stronie działa 2 pozycjonerów? Najgorsze jest to, że w ogóle nie mam kontaktu z tamtym drugim, nie wiem co on robi etc. jakie skutki mogą być dla strony?

skutki mogą być opłakana włącznie z bananem dla strony pozycjonowanej :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To zależy od tego w jakim stopniu ją pozycjonujecie, od jakiego czasu oraz wieku domeny.

Gdy 2 pozycjonerów pracuję nad stroną, to jak najbardziej dobrze, ale jeżeli mają ze sobą kontakt oraz pracują w sposób miarę skoordynowany.

Jeżeli strona jest pozycjonowana od niedawna, to może zakończyć się filtrem/banem.

Na Twoim miejscu starałbym się przynajmniej dowiedzieć, na które frazy pozycjonuje drugi "współpracownik".

Bo w tej chwili, przypomina to odrobinę "kombinacje Alpejskie" :)

O frazach to wiem, ja walczę z jedną, on z 3, choć trochę i tak wsadziłem swoje 3 grosze w pozostałe, bo nie wiedziałem z początku, że jest ktoś drugi, a wiadomo, że na jedną frazę linkować to nie za bardzo ok jest, więc dlatego tak, a nie inaczej. Z tego co wiem, to były postawione dwa zaplecza i linkowane z SWL, główna? Główna nie bardzo wiem jak linkowana była, wiem, że ma ponad 4k site wg. Yahoo, pozycjonowana jest od 5 miesięcy.

Najgorsze jest to, że w ogóle nie mam kontaktu z tamtym drugim, nie wiem co on robi etc. jakie skutki mogą być dla strony?

Odpuść sobie, jak strona załapie filtr lub bana, to winnego nie znajdziesz. Pamiętaj, że sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

No właśnie tego najbardziej się obawiam :/ tylko trudniej to wytłumaczyć klientowi :), raz, że zawirowania w google są, sama pozycja skacze między 15-50 top, teraz trudno stwierdzić, czy to zawirowanie czy coś nie tak z samą stroną zaczyna się dziać...

Niepokoi mnie ta liczba site wg. Yahoo, bo jakby nie było linki pochodzą ze śmieciowych stron i jeszcze mało ich nie ma :/

Powiedz tak: gdzie kucharek 6 nie ma co jeść, gdzie pozycjonerów 2 tam pozycji nie ma :]

Napisz, że najpierw musi delikatnie podziękować pierwszemu, byś Ty mógł sie tym zająć, podeślij mu analizę obecnej optymalizacji, tego co do tej pory zostało zrobione i jest robione w/g Ciebie i że jesteś w stanie to zrobić lepiej*.

* - jak tego nie potrafisz zapewnić, odpuść sobie, bo nie dość że wetniesz się innemu pozycjonerowi w robotę, to jeszcze Klienta narazisz na straty :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

No to napisz klientowi, że przez to, że stroną zajmuje się dwóch pozycjonerów, może na stałe stracić jakąkolwiek pozycje w wyszukiwarce.

Poproś grzecznie o kontakt z tym drugim szpecem, lub zaproponuj, że sam się tym zajmiesz. Bądź grzeczny i stanowczy, a na pewno się dogadasz.

Należało by się zastanowić dlaczego On wzią was dwóch na 4 frazy? Koleś pewnie w ten sposób będzie chciał sprawdzić waszą skuteczność. Po jakimś czasie powie jednemu z was dziękuje. (lub wiele innych)

Sytuacje możesz wykorzystać na dwa sposoby:

Przejąć pozostałe 3 frazy już teraz, jeżeli czujesz, że masz lepszy kontakt ze zleceniodawcą niż drugi, lepsze wyniki dla twojej frazy lub co wydaje się najsensowniejsze, ograniczyć swoją prace do minimum, dosłownie jeden, dwa linki dziennie i jakiś precel raz na 2 tyg. W ten sposób nic nie pójdzie źle dla twojej frazy, a wręcz odwrotnie, będziesz przejmował moc jego pracy i twoja fraza napewno zrobi lepszy wynik niż jego 3, a wtedy zaatakujesz klienta na przejęcie pozostałych 3. Musisz tylko pamiętać o link quality. ;)

Jeśli właściciel strony ma ochotę sprawdzić kto z Was jest lepszy to znaczy, że nie ma zaufania ani do jednego ani do drugiego z was, jest pewne, że nie ma świadomości czym to grozi. Taka zabawa jak powyżej koledzy piszą za jakiś czas zakończy się niepowodzeniem i to na 100% tylko kto wtedy za to odpowie. Myślę, że gdyby mnie się coś takiego przytrafiło wycofał bym się z tego. Wspominasz o SWL, jak Ty i facet sypiecie równo to poszukacie za jakiś czas strony poza indexem. Zasada jest jedna - nie dziel się swoją kobietą i tak samo nie rób ze stroną jaką pozycjonujesz. W tym biznesie dla dwóch jest za malo miejsca no chyba, że jest współpraca on pisze arty i wali do precli a ty siedzisz w katalogach. U mnie bawimy się w trójkę ale każdy wie co ma robić.

Niepokoi mnie ta liczba site wg. Yahoo, bo jakby nie było linki pochodzą ze śmieciowych stron i jeszcze mało ich nie ma :/

No chyba te linki nie są zdobyte z katalogowania??? A może to wymiana?? A jak nie to z jakiegoś swelka się złapały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności