Skocz do zawartości

[startup] reklamodajnia.pl

karolak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

postanowiłem poddać się Waszej krytyce, ponieważ przeanalizowałem inne dodane startupy i zawsze jakiś babol zostaje wyłapany :)

Serwis już prawie rok istnieje, ale ostatnio wiele w nim zmieniłem - cała szata graficzna oraz back end.

Ostatnio postanowiłem wziąć się za pozycjonownie i powalczyć o dobre wejścia.

Serwis znajduje się pod adresem: www.reklamodajnia.pl

Istotną funkcjonowania serwisu jest możliwość składania darmowych zapytań ofertowych - wyłącznie z branży reklamowej.

W skórcie wygląda to tak:

Ktoś szuka jakiegos produktu lub usługi więc wypełnia formularz zapytania ofertowego (wybiera województwo do którego kieruje zapytanie, oraz w jaki sposób chce otrzymać oferty - email, telefon, dowolna forma). Zapytanie trafia do odpowiednich firm z bazy - i na tym konczy sie rola serwisu.

Wszystkie zapytania są oczywiście moderowane.

W bazie serwisu są: agencje reklamowe, drukarnie, studia graficzne, producenci / importetrzy itp

Z walidatorem w3c walcze - i co sensowniejsze to poprawiam.

Bardzo proszę o wasze porady/uwagi odnośnie funkcjonalności serwisu i wszystkiego co wam przyjdzie do głowy :D

EDIT: kontakt: PW lub biuro@reklamodajnia.pl

Nareszcie coś, co można sensownie ochrzanić.

Otóż pierwszy strzał w pysk dostałem, gdy okazało się, że nie ma klikalnego TOP'u. To spore przeoczenie, ponieważ naprawdę sporo osób przyzwyczaiło się, że kliknięcie w TOP przenosi nas na stronę główną. Za to masz u mnie minus.

Druga luta w twarz, to ten banan w TOP'ie. Nie wiem, komu mile się kojarzy na wpół podgnity banan. Mi nie. Ale wiśnie całkiem ładne.

Popatrzmy w statystyki... masz prawie 1000 zaindeksowanych podstron. Jeśli liczysz na sukces podczas pozycjonowania, to za rok musi być minimum 10.000. Yahoo pokazuje nam 207 BL. W tym ponad połowa ze strony chcewypoczac.pl. Jeśli chcesz coś osiągnąć to teraz musisz zacząć naprawdę mocno linkować. PageRanku nie sprawdzam, bo go nie lubię.

Jedziemy dalej... Box "ostatnio dołączyli do nas" musi być albo większy, albo wywal go całkiem. Na razie jest to jakiś mini kwadracik, którego bez soczewek w ogóle bym nie zobaczył.

I na koniec musze z przykrością przyznać, że pomysł jest dobry. Jeśli poprawisz to, o czym pisałem, to kiedyś z tego serwisu skorzystam ;)

Strzały w pysk przyjęte ;)

TOP już podlinkowałem do strony głównej, oprocz rotującej się czesci, jakas dziwna ramka mi wyskakuje wiec jutro ze swieza glową się za to zabiorę.

Podgniły banan - fakt - ja takie uwielbiam ale moze wywolywac rozne emocje, zwlaszcza jak ktos przez taki owoc spedzil pol dnia w WC. Przygotuje jakąs wersje z ładniejszym bananem.

Page rank mam 1.. ale to ze względu na poprzednią wersje strony, która dla googla byla tragiczna! stąd pomysł na przebudowę.. mysle ze przy następnym updejcie PR powinieniem dostac 2.

W ostanich dniach dodalem parenaście wartosciowych linków, takich z pr3, pr4.. jeszcze w indeksie pewnie tego nie widac, ale dzięki za statsy.

Do tego postawilem bloga www.zapytanieofertowe.eu, po 3 dniach od zaindeksowania w google mam 40-50 uu/dzien. Z kolei reklamodajnia awansowala w ostatnim tygodniu o jakies 40 pozycji pod interesującymi mnie slowami kluczowymi, mysle ze lada dzien wejde do top 10 google.

BOX ostatnio dołaczyli faktycznie jest maly.. ale to taki dodatek jest.. jeszcze tydzien temu wisialy dwie reklamy po prawej stronie.. stad takie dziwne przesunięcie. Prawy box mial eksponowac te reklamy, a boks "ostatnio doloczyli" chcialem ukryć. Teraz jak tylko on został - jest łyso :D

Bardzo Ci dziękuje za uwagi!

Odemnie...

Jako przyszły reklamodawca (teoretycznie) ceny są do przyjęcia ale i tak do negocjacji... Ale jako użytkownik cena jest dużo za duża... Bo jak do tąd mam do tego gl i po 3 miesiącach po wykorzystaniu darmowego abo nie korzystał bym dalej...

Co do Twoich przewidywań SEO to nie bedzie tak różowo... Byłem na 23 na słowo biznes i po tygodniu 59 i taka huśtawka wiec tutaj może być równie czyt. nie tak szybko jak myślisz

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

viper134

Ceny dla reklamodwaców nie są wcale takie wysokie.. 180zł netto za pół roku to duzo? złapiesz jedno zlecenie i juz sie abonament zwróci z nawiązką (+ z reguly takie zlecenie = staly klient).

Dodatkowo wszystkie firmy z bazy dostają 2 lub 3 razy w tygodniu biuletyn PDF z informacjami o nowych przetargach w braży reklamowej.

Jako użytkownik czyli kto? nie rozumiem kogo nazywasz uzytkownikiem? skladanie zapytan jest darmowe - nawet konta w serwisie nie musisz zakładać.

Z SEO co bedzie to bedzie, oby bylo coraz lepiej ;)

Jest wiele osób które z tego będą korzystać... Ale wiele tak jak ja w czasach turbulencji tnie koszty jak może i korzysta z dostępnych, darmowych narzędzi jak długo się da.

Tak samo obniżyłem budżet na płatne katalogi czy przestałem opłacać drukowaną prenumeratę briefu i wymieniłem ją na brief w wersji elektronicznej do tego tylko wybrane numery. Korzytam z freshmaila tylko do zbierania bazy do wysyłki mam inne programy... Darmowe co w sumie daje mi od 150-300zł oszczędności... A tę kwotę mogę wykorzystać na adWords który w tym czasie przynosi mi dobry pasywny dochód

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Ostatnio faktycznie jest raczej zmienna atmosfera na rynku, cięzko założyć jakiś budżet bo z reguły się nie sprawdza..

Sam mam problem z dłużnikiem - podatki od FV zapłacone a kasy nie ma.. sprawa już jest sądzie.

A może macie jakis pomysł / sugestie - pod jakimi słowami kluczowymi powinien znaleźć się mój serwis w googlach?

Chodzi mi raczej o realne pomysły niż keyword "reklama" bo na takie hasła to moje umiejętności raczej nie wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności