Skocz do zawartości

Wgranie bazy danych do Wordpressa

fortunately102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem kilka baz danych zapisanych w foracie sql i mam problem z dodaniem ich do istniejacej juz bazy danych. Ma ktośpomysł lub poradnik jak to zrobić, aby dodały sięnowe posty i zostały stare? A jest moze jakis program ktory otworzy mi te posty na kompuiterze to wtedy bym sobie je tylko kopiował, to żaden problem dla mnie.

Kupujesz baze i nie wiesz jak jej uzyć? Ambitnie ;_)

Za pomoca webowego narzedzia (np. phpmyadmin dla MySQL, phppgadmin dla PostgreSQL) do obslugi bazy danych wgraj baze do obecnie istniejacej.

W plikach sqlowych na pewno są gotowe instrukcje INSERT, wiec podejrzewam ze twoje działania ograniczy sie do importu pliku .sql

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

W plikach sqlowych na pewno są gotowe instrukcje INSERT, wiec podejrzewam ze twoje działania ograniczy sie do importu pliku .sql
Co z tego, że są jak prawidłowo zaprojektowana baza ma kluczce główne które z racji swojego przeznaczenia są unikalne np ID. Wiec jeśli dany ID, lub inny klucz będący polem typu UNIQUE jest już w bazie i taki sam w importowanym pliku import się zatrzyma się z powodu błędu ochrony integralności danych.

Wiec bez specjalnego oprogramowania konwertera nie wgrasz danych do istniejącej bazy WP z innego WP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności