Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No i zgoda narodowa poszła w piz.u! Ile trwała? 2 dni.

Jesli rodzina decyduje ze maja byc pochowani na wawelu to nikomu nic do tego.

Jak moja rodzina sobie tego zażyczy, to i mnie pochowają na Wawelu? To nie rodzina może decydować ale Naród. Tam leżą ludzie, z których wszyscy Polacy są dumni.

Parę przykładów na to, że spoczywający na wawelu to nie żadni bohaterzy:

Adam Mickiewicz- poeta-wieszcz, w swoich utworach wyznawał miłość ojczyźnie. Dla mnie jednak tchórz, który w momencie powstania spi***** z kraju.

Frederyk Chopin- Też mnie nie przekonuje, napisał wiele pięknych utworów, ale też nie mieszkał w kraju...

Zygmunt 3 waza- król polski, gdy posadka sie zwolniła pobiegł do Szwecji, a polskę zostawił.

Czy nadal uważacie, że Wawel to tak wielkie miejsce, że trzeba wielkich dokonań, by tam spoczywać?

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Dla ochłonięcia polecam rozsądny głos.

Edit:

I jeszcze:

Biskup Tadeusz Pieronek

Lech Kaczyński był prezydentem narodu, więc i naród powinien mieć szansę zabrania głosu w tej sprawie. I powinien być to głos decydujący. Podejmowanie decyzji na kolanie jest przedwczesne. Może dobrym rozwiązaniem byłoby pochowanie go tymczasowo w godnym miejscu, a trwały pochówek zostawić na późniejszy czas.

Więcej...

to jeszcze kuźwa dodę na Wawelu pochowajmy zaraz po tym jak jej silikon pęknie :-)

Adam Mickiewicz- poeta-wieszcz, w swoich utworach wyznawał miłość ojczyźnie. Dla mnie jednak tchórz, który w momencie powstania spi***** z kraju.

Frederyk Chopin- Też mnie nie przekonuje, napisał wiele pięknych utworów, ale też nie mieszkał w kraju...

wróć jeszcze raz na historię, tam Ci Pani lub Pan profesor dokładnie jeszcze raz powiedzą dlaczego we Francji a nie w Polsce mieszkali i tworzyli... :)

Jesli rodzina tak chce nalezy uszanowac ich wole.

Jesteśmy jedną, wielką, polską rodziną i należy uszanować naszą wolę jako wolę polskiego narodu. Zginęło wiele osób, którzy są nam bliscy. Nie rozumiem, dlaczego wyróżniamy tylko rodzinę Państwa Kaczyńskich. Moim zdaniem wszyscy uczestnicy, tego koszmarnego w skutkach lotu, powinni mieć pogrzeb na Wawelu oraz grób, który upamiętniałby to tragiczne wydarzenie.

Jarosław Kaczyński i POLSKI KOŚCIÓŁ robią już dziś PR.

ŻENADA :)

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Kojotek_OX, Ty też miałeś się już tu nie wypowiadać :)

A teraz pytanko do znawców tematyki, czy "ułożenie" Piłsudskiego na Wawelu przebiegało bez szumu wokół tego?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jedna z osób pytała się, co takiego zrobił dla narodu.

Nie lubię i nie ufam politykom, ALE Kaczyńskich i PiS szanuje za to, że byli pierwsi, którzy ruszyli Święte Krowy w Urzędach Skarbowych.Ruszyli również łapówkarzy i powołali Centralne Biuro Antykorupcyjne.Między innymi za to, mają u mnie duży plus.

Nie mniej, po rozpadzie poprzedniego rządu przestałem brać udział wyborach.Dystans ;]

Nie wiem co Wam, aż tak bardzo przeszkadza fakt, że brany jest pod uwagę Wawel.Wasz pradziadek jest tam pochowany?

Czy będzie to Wawel, czy Warszawka - jest mi to obojętne ;]

Jedna z kwestii o ktorą się spieracie, że rodzina decyduje o tym gdzie będzie pochowana para prezydencka, to dla wyjaśnienia: Oni mają podjąć decyzję gdzie, ale w sensie czy zgadzają się na Wawel (w tym akurat przypadku), jak będą chcieli gdzie indziej, to będzie gdzie indziej :)

A teraz czekam na odpowiedź w sprawie Piłsudskiego ;)

- Reklama -

Fikas- Historię znam, a to dlaczego meiszkali we Francji można interpretować różnie, nie mniej jednak jeśli by chcieli pomóc to na pewno by się tu znaleźli. Oczywiście dzięki temu, że Mickiewicz nie brał udziału w powstaniu czytamy dziś piękne dzieła, ale dla mnie to fałszywy patriotyzm. Mam na to swoje zdanie i go nie zmieniaj.

Kojotek- Zamiast obrażać innych wyraź swoje zdanie, a jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie bierz udziału w temacie.

Co do Piłdsudskiego- nie umiejszam jego zasług, ale np. Stalin w Rosji jest wielbiony, a My go odbieramy jako zbrodniaża, tak i u nas Piłdsudski- wielki bohater, a na Litwie zbrodniaż cytuje:"wielcy organizatorzy ludobójstwa narodu litewskiego"- tj. Piłdsudki, Stalin, Hitler.

Zakręcony-?Ilustrowany Kuryer Codzienny? wyrażając wolę znacznej części Narodu polskiego zatytułował jeden ze swoich artykułów ?Niech spocznie na Wawelu?, w którym pisał: ?Miljony Polaków, którzy kochając gorąco Wielkiego Zmarłego i widząc w Nim ucieleśnienie największych narodowych tęsknot, pragnień i ideałów, pragną by proch Wskrzesiciela państwa po wieczne czasy spoczywały na Wawelu, tam gdzie spoczywają zwłoki królów i wieszczów narodu.

Podobo także sam Piłdsudski przed śmiercią wyraził chęć spoczywania na Wawelu.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

media

Media to chłam i sami o tym doskonale wiecie.

Obecnie mają dobry temat i będą go ciągnąć, aż większość ludzi nie powie - mam już dosyć, stop.

Wtedy zmienią temat na nowy.

patriotyzm

Mocne k.. słowo. Dla mnie patriota to ten, który walczy ale w czasie wojny.

Wtedy ma się wybór: przeczekać, spakować manatki i uciec, walczyć.

Za broń chwycą nieliczni i właśnie Ci są dla mnie patriotami.

Co się tyczy kamaszy w czasie pokoju.. - cóż, jest się tylko trepem.

Ja byłem tylko w zasadniczej, poszedłem na ochotnika sprawdzić jak to właściwie jest w wojsku i

w przeciwieństwie do większości uczyłem się a nie tylko piłem.

Wojsko i patriotyzm. Tak, jak napisałem w czasie pokoju nie widzę związku.

Dobra stała fucha i tyle. Trep nic istotnego nie musi robić.

Mogą wysłać na misje ale wtedy masz awans na najemnika, czyli więcej kasy.

szara masa

Ludzi interesuje tylko własny interes. Jednym wychodzi to lepiej innym gorzej.

Ludzie, którzy mają pod górkę to tzw. szara masa.

Ci ludzie różnią się od elit tylko tym, że nie mają czasu planować, ponieważ muszą myśleć o tym co do garnka włożyć na teraz.

Nie planują, nie mają rozeznania, więc gromadzą się w masy i idą za elitą, która wodzi za nos.

polityk

Czy się to komuś podoba czy nie, polityk nie jest od tego, żeby dbać o nasze korzyści.

Jego zadaniem jest stwarzanie pozorów - ma pilnować, żebyśmy się nie pozabijali w trakcie naszego dążenia do pozyskania korzyści.

śmierć

Smutek i niezrozumienie. Brak tego co było przyzwyczajeniem. Po pewnym czasie zapomnienie.

wawel

to tylko miejsce...

dla siebie wolałbym przy lasku pod brzózką ale co kto lubi...

@Salek_Art, ja raczej pytam, czy nie było przy tym zamieszania, bo dziś mi sie obiło o uszy, że jak Piłsudskiego mieli tam przenieść to były poważne głosy sprzeciwu, jako że nie interesowałem się tym, to pytam, czy tak było, czy nie ;)

Co do patryiotyzmu, to moim zdaniem są różne jego oblicza (każde tak samo ważne), jeden będzie walczył bagnetem, inny słowem, jeszcze inny znajdzie swój sposób...

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności