Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

@Zakręcony, czy jedna kontrowersyjna sprawa musi stanowić przepustkę do tego, by zdewaluować znaczenie Wawelu? Chodzi mi o znaczenie dla Narodu Polskiego.

Co do patriotyzmu, to widzę, że niektórzy mają płytkie pojęcie czym jest. Czy tylko żołnierze mogą być patriotami? To lepiej stwórzmy społeczeństwo wojskowe.

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a mi się nie podoba, że media, które tydzień temu tak krytykowały kaczyńskiego nagle go pokochały, nagle wszyscy, którzy tego człowieka opluwali wielbią go jak króla...

chciałbym, żeby ta tragedia nasz czegoś nauczyła ale wiem, że tak się nie stanie bo ojciec dyrektor już krzyczy, że to zamach stanu... już częśc ludzi nie wytrzymuje tego "pokoju" a co będzie za dwa tygodnie jak rozpocznie się kampania wyborcza?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Takie są już media. Chwytają, to co poczytne i łatwe do sprzedania.

A wracając do tematu i pochówku na Wawelu, to jeszcze będzie z tego afera... mówię Wam! W social-mediach ludzie już się organizują. Na Facebooku grupa rozrasta się w błyskawicznym tempie, około 400 osób na minutę...

https://www.tvn24.pl/12690,1652092,0,1,nie-...,wiadomosc.html

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Pewnie będzie. Rodzinę zapewne bardziej to przybije. Najpierw proponują później protestują..

Mi się marzy monarchia lub pełna demokracja.

Pełna demokracja tzn. każdy uprawniony obywatel dostaje odpowiednie urządzenie do łapki i głosuje.

Pewne regulacje byłyby konieczne. Człowiek często działa pod wpływem chwili i na taką ewentualność,

należałoby by mieć przygotowane odpowiednie prawa.

Jednak sądzę, że życie stałoby się prostsze.

Jak moja rodzina sobie tego zażyczy, to i mnie pochowają na Wawelu? To nie rodzina może decydować ale Naród. Tam leżą ludzie, z których wszyscy Polacy są dumni.

Tak, pod warunkiem ze wczesniej bedziesz prezydentem. A teraz przed pogrzebem pewnie zasugerujesz referendum z opcjami pochówku.

Nie gloryfikujcie wawelu, bo nie wszystko złoto co sie swieci, ale widać nie każdy sie przykladal do historii.

Kaczynski nie był moim prezydentem , nie głosowalem na niego i napewno bym nie zagłosowal. Ale jako głowie mojego kraju nalezy sie szacunek i hołd. Jeden komentarz z onetu chyba pasuje do tego watku:

..,, pochowajcie nieważne gdzie, przyłożyć ciężkim kamieniem aby nie zmartwychwstał za szybko i zająć się z powrotem ujadaniem na siebie nawzajem.wreszcie powróci normaność"

To takie Polskie...

Jak to nagle media zmieniły front: tydzień temu ukamienować, dzisiaj zrobić świętym. Wiem, że to jest ogromna tragedia dla kraju (strata 86 ważnych ludzi z kraju na czele z prezydentem), ale dzisiaj słyszałem fajny tekst gościa, który jakiś czas temu nie był popularny (lekko mówiąc), a po objęciu wysokiego stanowiska wszyscy go wielbili. Powiedział coś takiego:

"... nigdy nie byłem aż tak zły jak kiedyś o mnie mówiliście i nigdy nie będę aż tak dobry jak teraz o mnie mówicie ..."

Cudowne w swojej prostocie: po prostu zachowajmy we wszystkim umiar.

Sklep internetowy z artykułami dla dzieci: klocki cobi, zabawki edukacyjne, zabawki smily play, licencjonowane zabawki, wózki, łóżeczka...

Przeczytałem wyżej wklejony artykuł oraz część wypowiedzi w tym temacie.

Też na niego nie głosowałem, ale jak dla mnie, całe to niepotrzebne zamieszanie można podsumować jednym zdaniem:

"Wstyd jak $h@$."

Niech pochowają te kilkudniowe zwłoki nawet za granicą, byle skończyć tę szopkę.

na Wawelu miejsce mu się nienależy. To jest moje zdanie i jestem na NIE ! Absurdalnie NIE ! Niczym sobie nie zasłużył.

Tą odpowiedzią znalazłeś się na liście osób dla mnie nic nie wartych.

Poza tym Waszych odpowiedzi czytać się nie da, króle....

tu nie chodzi juz nawet czy mu sie ,,nalezy" czy nie. Wawelowi nie umniejszą jak pochowaja tam Prezydenta. Na wawelu nie lezą przeciez sami wybitni. Chodzi o te zajadłosć ludzką, jeszcze dobrze nie dogasili wraku a my juz sie kłócimy o to gdzie ma lezec. Co bedzie za miesiac , dwa?

Osobiscie dla mnie nie zrozumiala jest decyzja rodziny jedynie ze względów logistycznych,są z Warszawy pewnie łatwiej byłoby im odwiedzać groby własnie w Warszawie ale to ich wybór i należy to uszanować.

mmarek, nie musi, zastanawiam się tylko czy tak było ;)

ja Ci odpiszę, oczywiście że tak było, taki dziwny paradoks, że wielbiciele demokracji mają za bohatera tego który zrobił pucz i rozwalił demokrację ;)

... no ale pewnie w słusznej sprawie.

czy leżący na Wawelu królowie byli święci ? pewnie nie, wojny, gwałty, morderstwa itd. ale "dla kraju" to bohaterowie ( mordując np. swojego brata aby mu tronu nie zabrał nie robił tego bo go nie lubił, tylko z wyższej konieczności, bo inaczej brat by jego usunął).

dziś są inne czasy, humanitarne, więc nikt nikogo nie morduje, dziś od wykańczania "konkurencji" są media.

każdy z tych bohaterów na Wawelu miał wrogów i wielbicieli - ciekawe co by na to powiedziała żona wieszcza A. Mickiewicza, ale pewnie rozumie że bohaterem jest za to że fajnie pisał, a nie za to że ją prał ile wlazło.

każdy z nich miał swoje wady i zalety, na Wawelu leżą dlatego, że uznano ich zasługi, czyny, talent w służbie dla ojczyzny.

w to kto z nich rzeczywiście powinien leżeć w tym jakby nie było wyjątkowym miejscu a kto nie, nie będę wnikał, raczej zbyt mało mam wiadomości na temat każdej z tych postaci, ale widzę że na forum jest sporo osób które są doskonale obeznane w historii i tej starszej i tej nowszej ;)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Mnie bardziej denerwują powiedzenia "nie należy się". Nie należy mu się pochowanie obok naprzykład Wazy? Kto to był? Król za którego było wiele wojen, przypisuje mu się DZISIAJ wiele, a tak naprawdę był leżącym w łożu kaleką z wrzodami? Ludzie, troche historii nie zaszkodzi. Gdybyśmy mieli chować wyłącznie wybitynych króli i władców w jednym miejscu, byłyby tam co najwyżej 4 groby, bo nikt nie zwarza, że prywata i przekupstwo w tamtych czasach było większe niż teraz, jednak wielcy historycy z pio, nie mieli tvn'u i pudelka, aby stwierdzić co z nim zrobić. Żałosne podejście.

Mnie bardziej denerwują powiedzenia "nie należy się".

Zgadzam się, choć już oczywiście znaleźli się idioci, którzy protestują przed wawelem. Na pewno nie jest to miłe dla rodziny, zwłaszcza w obliczu tak wielkiej tragedii.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności