Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma człowieka, którego będziemy kochać za wszystko. Piłsudskiemu przypisuje się wiele niechlubnych rzeczy (źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Piłsudski#Kontrowersje).

Trzeba przyznać, że Prezydent miał swoją wizję i ją realizował. Z poglądów nie zamierzam go rozliczać, bo każdy ma inne. Ważne, by być fair wobec siebie. Z częścią rzeczy się zgadzałem, z częścią nie, ale był Prezydentem Polski, mojego kraju. Myślę, że nikt nie podejmuje się takiej funkcji z przypadku. To duża odpowiedzialność i rezygnacja z wielu rzeczy. Myślę, że L. Kaczyński godnie reprezentował Polskę, nie tylko jako Prezydent, ale także wcześniej (patrząc w jego życiorys).

Takie protesty są chyba nie na miejscu. Stoją z tymi transparentami "Czy na pewno godzien królów?" i to jest przykre dla mnie. A kim był król? Czy wiedzą jak był wybierany? Czy czytali ich życiorysy? Dlaczego było tyle wojen i dlaczego teraz jest to postrzegane jak coś dobrego? Kiedyś nie było zabijania, gdy najeżdżało się na czyjś kraj? To czemu są mistycznymi bohaterami? Tak przejmowali się ludźmi? Nie sądzę.

Kim są by oceniać? Czy zrobili chociaż połowę tego, co Kaczyński? Czy poświęcili, by 5 lata życia, by reprezentować kraj?

To co tam robią?

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

WIELKA tragedia.

Ten sam czas, północna Italia - wykoleił się pociąg, zginęło kilka osób.

Czy ta tragedia jest wielka czy mała ? Czy życie tych ludzi było mniej czy bardziej cenne ?

Ile ofiar to jest wiele ? Kto zasługuje by być pochowanym na Wawelu a kto nie zasługuje ?

Jakimi kryteriami się kierujecie ?

Co się tyczy historii to coś nie coś tam wiem, większość naszych królów to debile.

Wawel (i inne szczególne miejsca pochówku) jest dla wyjątkowych w skali całego narodu osobistości, zwykły cmentarz jest dla wszystkich innych - proste.

Dlaczego w tym kraju większość ludzi patrzy przez pryzmat PO lub PiS ? (bo o co innego chodzi w tych kłótniach jak nie o poglądy polityczne, czy raczej - skrzywienia polityczne ?)

..Dlaczego w tym kraju większość ludzi patrzy przez pryzmat PO lub PiS ?..

Większość ludzi kieruje się informacjami medialnymi czyli tym co telewizorek pokaże.

Ludzie nie znają ani programu PIS ani programu PO i w gruncie rzeczy ich to nie interesuje, ponieważ nie mają czasu by się tym interesować.

Ludzie wiedzą tylko to co zostanie ukazane przez media.

Ci z Was, którzy montowali sobie, powiedzmy filmik z wakacji, wiedzą z czym to się wiąże.

Innym trudniej zrozumieć, że jeżeli media zechcą to mogą wszystko odkręcić na korzyść lub niekorzyść.

Kto tak naprawdę rządzi nami? Media. Kto rządzi mediami ? Właściciel.

Przyznaję, że nie przeczytałem całego wątku.

Nie głosowałem na Kaczyńskiego i nigdy bym nie głosował.

Jednak zmarł jako urzędujący Prezydent z tego, m. in. względu zostanie pochowany na Wawelu.

Jakby to powiedzieć...

Liczyłem na większy poziom dyskusji na tym forum, szczególnie w trudnych tematach.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ludzie nie znają ani programu PIS ani programu PO i w gruncie rzeczy ich to nie interesuje, ponieważ nie mają czasu by się tym interesować.

Nie znają nie dlatego, że nie mają czasu tylko dlatego, że wolą oglądać seriale a nie poczytać program partii politycznej.

Nie czytają go również dlatego, że media o programach mówią tylko podczas wyborów, potem skupiają się na mało istotnych w gruncie rzeczy sprawach. A nasz system polityczny wcale nie jest fajny dlatego tak trudno zauważyć normalnemu kowalskiemu jakiekolwiek efekty po jednej kadencji obojętnie kodo i czego.

A polityka to tak głęboki temat, że szkoda rozmawiać o niej bez wiedzy adekwatnej do wagi słów wypowiadanych w tym temacie. Jestem pewien, że większość z was tej wiedzy nie posiada. Mamy jakiegoś posła, czy senatora na sali? Właśnie. Więc do programów marsz i do głosowania, a nie do bezsensownych dyskusji które nikomu żadnej dodatkowej wiedzy nie przyniosą.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Liczyłem na większy poziom dyskusji na tym forum, szczególnie w trudnych tematach.

No i się przelczyłeś. Większy poziom to był ale parę lat temu. Teraz zapomnij...

Co do tematu: wisi mi gdzie będzie pochowany prezydent, hołdu składać mu nię będę. Nie znajduję prawie żadnych argumentów po temu.

Natomiast bardziej martwi mnie ślepota i głuchota rodaków karmionych medialną sieczką. Jak stado baranów dają się prowadzić mediom, które doskonale wiedzą jak skłócić ludzi ze sobą, żeby więcej szumu było, więcej oglądalności.

Ja swoję już przeżyłem, w spokoju sobie będę "emerytował", z daleka od od wrzasków mediów i kibicujących im większej części rodaków.

Ale chłopakom moim nie zazdroszczę...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Trzeba szybko rozbudowac wawel :brawa:

ciekawe czy rodzinie kaczorowskiego zaproponowano pochowek w tym miejscu .....

Nie mam nic przeciwko, jesli taka propozycje dostanie rodzina kazdego polskiego prezydenta

Nie twierdzę, że Kaczorowski nie zasłużył na Wawel, ale jeśli znasz się choć trochę na historii to powinieneś wiedzieć, że jest kilka różnic między Kaczorowskim a Kaczyńskim, chociażby taka, że Kaczorowski nie został wybrany przez Naród, nie miał realnej władzy, nie zginął w trakcie pełnienia obowiązków Prezydenta a ponadto rodzina miała dla niego inne miejsce.

na Wawelu miejsce mu się nienależy. To jest moje zdanie i jestem na NIE ! Absurdalnie NIE ! Niczym sobie nie zasłużył.

Tą odpowiedzią znalazłeś się na liście osób dla mnie nic nie wartych.

Poza tym Waszych odpowiedzi czytać się nie da, króle....

Nie jestem hipokrytą - należę do 60% elektoratu, który przed Jego śmiercią był jego przeciwnikiem - po Jego śmierci nie widzę podstaw aby swoje zdanie zmienić. Dlaczego tylu polaków nagle go kocha ??? Skoro go nie szanowali przed śmiercią to czemu go teraz Kochają ?

Współczuje rodzinie, bliskim ... ale od 2 dni zaczęła się polityka na nowo

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności