Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Na Wawelu od zawsze chowało się wielkich za życia, a nie wielkich po śmierc

Czy jesteś tego w 100% pewien ? Znałeś za ich życia wszystkie osoby, które są tam pochowane ? Czy uważasz się za osobę na tyle kompetentną, która ma prawo decydować o tym, kto ma być tam pochowany, kto jest tego godzeń, a kto nie ? Czy pochowanie go na wawelu automatycznie zmieni całkowicie historię, i od tej pory wszyscy będą już pamiętać tylko jego najlepsze strony ?

Moim skromnym zdaniem - nie. Co więcej, obserwując wydarzenia i zachowania najważniejszych osób z całego świata i rangę wydarzenia jestem w stanie to zrozumieć, zarówno to, że ktoś to zaproponował, jak i to że rodzina to zaakceptowała. I tak samo bym zrozumiał, gdyby prezydentem był Pawlak, Lepper, Giertych czy ktokolwiek demokratycznie wybrany w wyborach.

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja również nie popieram pochówku na Wawelu jednak to co się dzieje to przegięcie... Protesty ludzi, którzy i tak przecież nie mają wpływu na decyzję, która już zapadła-wstyd, hańba i pokaz tego z czego Polacy(przynajmniej ich część) słyną....

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Przykra sytuacja, ten nasz kolejny podział. Już nie wdaję się w dyskusję (bo za długa, a nie mam czasu wszystkich wypowiedzi przeczytać :) ) ale zauważyłem, że wiele osób obwinia m. in. Kościół.

"Podejmowanie decyzji na kolanie jest przedwczesne. Może dobrym rozwiązaniem byłoby pochowanie Lecha Kaczyńskiego tymczasowo w godnym miejscu, a trwały pochówek zostawić na późniejszy czas? [...] Dziś wolałbym się wstrzymać z opiniami, bo nie chcę wkładać patyka w szprychy [...] Ostatnie pochówki to generał Sikorski i Piłsudski. W katedrze leżą królowie, królowe, ale nie ma prezydenta. Prezydenci są chowani w stolicy, a stolica została przeniesiona do Warszawy i to jest naturalne miejsce spoczynku prezydenta" - biskup Pieronek

W pełni się z tą wypowiedzią utożsamiam

pzdr

Ja z kolei nie bardzo rozumiem o co tyle halo z tym Wawelem.

Przecież to tylko miejsce i tyle. Kto chce niech sobie tam spoczywa.

Rzucania na lewo i prawo szacunkiem, również nie za bardzo czaje (może jakiś głupi jestem ?).

Za co Wy tak szanujecie tego zmarłego pana ?

Szacowna osoba to osoba nieskazitelna, pełna światłych ideałów, przyszłościowych celów, bezinteresownego zaangażowania w pomoc.

Taką osobą nie był. Takich osób nie ma w mediach. Takie osoby żyją z dala od telewizyjnych kamer.

Jako polityka tego Pana nie popierałem, po jego śmierci nie krzyczałem jaka to wielka strata, nie jestem również przeciwny miejscu spoczynku o które taka wrzawa.

Ludzie ja Was nie rozumiem..

Czy naprawdę istotne jest to gdzie ktoś zostanie pochowany, jeżeli miejsce na to pozwala ?

Po co Wy właściwie jeździcie na ten Wawel. Ja tam nigdy nie byłem i nic nie wskazuje na to żebym zamierzał.

Lubicie oglądać groby ? Prościej wyskoczyć na cmentarz.

Czy dla Was istotniejszy jest pomnik czy życie znaczone celami ?

Zacznijcie samodzielnie myśleć albo nadal ktoś będzie to robił za Was.

Wawel jako miejsce pochówku znanych Polaków wielokrotnie budził kontrowersje. Tak jest i tym razem. Moim zdaniem nie ma się czym ekscytować, ani pochówkiem na Wawelu, ani protestami, ani kontrprotestami.

BTW 1-go listopada wejście do Krypty jest zamknięte, ale chyba rodzinę wpuszczą?

Eksperyment Discover.pl

A ja tak z innej beczki:

https://img691.imageshack.us/img691/8660/12...sweetwater5.jpg

https://img214.imageshack.us/img214/4410/tojestto.jpg

To są screeny z portalu samosia.pl - temat został usunięty, w cache jeszcze siedzi, choć z tego co widzę powoli zaczynają znikać podstrony z tego tematu.

No jeżeli nie jest to jakaś ściema - to ja jestem w szoku... fakt, że żałoby narodowe były częściej, no ale mimo wszystko tak trafić :|

e tam, zaloby byly oglaszane tak czesto, ze trafic z prawdopodobienstwem 1/6 to zaden wyczyn

co do Lecha Kaczynskiego to szkoda, ze sie nie mozecie wstrzymac z jego ocena chocby do zakonczenia zalozby.

Z Wawelem jak juz ktos napisal: wiekszosc krolow Polskich lezy na Wawelu, a wsrod nich bylo wielu conajmniej kontrowersyjnych (a bardziej wnikliwi historycy wiedza o tym, mimo ze minelu juz wiele stuleci - praktycznie nie da sie powiedziec teraz jak bylo naprawde)

Prezydentura Lecha Kaczynskiego nie byla wcale taka najgorsza (choc nie zaglosowalbym na niego), jakby nie bylo troche mial (chociaz byc moze nie w najwazniejszych dla wiekszosci dziedzinach) niezaprzeczalnych osiagniec.

Jednym z najwiekszych nieszczesc prezydenta byla to jego naturalna niechec do wystepowania w mediach (wspolne zreszta z jego malozonka Maria) spowodowala nakrecenie spirali wzajemnej niecheci.

Dlaczego Wy zakladacie, ze skoro ktos ma inne zdanie to juz na pewno jest wrogiem, fanatykiem itp?

Tak jak teraz zwolennicy pochowku na Wawelu sa postrzegani jako fanatycy PiSu

natomiast ludzie ktorzy wyrazaja co do tego watpliwosci sa przez tych pierwszych postrzegani jako zdrajcy ??????

Ja osobiscie jestem sklony zaakceptowac Wawel jako miejsce pochowku, ale rozumiem tych, ktorzy sie temu sprzeciwiaja i potrafie sobie wyrobrazic, ze moga to robic, nie z malostkowosci, ale rowniez z patriotycznej troski - troski o to, zeby, na Wawelu mogli byc pochowani tylko Ci ktorzy wyjatkowo, mowiac kolokwialnie, na to sobie zapracowali.

nigdy nie bylem jego zwolennikiem, zdziwilem sie jak zobaczylem w tv ze to byla nieskazitelnie czysta osoba, absolutnie pozbawiona wad (choc jestem pewien, iz przed smiercia mial ich mnostwo), tak wiec zaciekawil mnie temat i szukam informacji coz takie uczynil pan prezydent ze ma byc chowany na wawelu, w czym tak bardzo pomogl polsce, iz co chwile slysze iz zmarl najlepszy z prezydentow i wiecie co? nie moge za duzo znalesc.......

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Nie jestem hipokrytą - należę do 60% elektoratu, który przed Jego śmiercią był jego przeciwnikiem - po Jego śmierci nie widzę podstaw aby swoje zdanie zmienić. Dlaczego tylu polaków nagle go kocha ??? Skoro go nie szanowali przed śmiercią to czemu go teraz Kochają ?

Współczuje rodzinie, bliskim ... ale od 2 dni zaczęła się polityka na nowo

miej na uwadze to, ze jakbys sie nie zarzekal, ze jestes niezalezny itp to i tak na Twoj osad musial miec wplyw negatywny wizerunek medialny prezydenta, dlatego jednak chyba pewne podstawy do zrewidowania zdania istnieja.. co oczywiscie nie oznacza, ze kazdy ma teraz napisac, ze by na Lecha Kaczynskiego glosowal. Ale tez Lech Kaczynskie tak bardzo az nie zaszkodzil Polsce jak sie pewnym momecnie niektorzy obawiali.

A coz zrobil?

Tzw. polityka historyczna z muzeum Powstania Warszawskiego na czele,

jego dokonania w czasie wojny w Gruzji,

dialog polsko-ukraiński, polsko-żydowski itp.

nie chce jątrzyć - ja po prostu zdania o nim nie zmienię bez względu na to czy zostanie tym świętym czy nie...

Jedyny plus Lecha to taki , że jego śmierć w takich okolicznościach być może zbliży Polskę i Rosję. To jedyny plus jaki widzę u niego.

W Gruzji tez o mało co nie zginął ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności