Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy mi się wydaje, czy w historii już kilkukrotnie takie wypadki obracały się w wojny? Nie wydaje mi się co prawda, żeby taki scenariusz był prawdopodobny (stawiam raczej na mgłę i Tupolewa niż na zamach), to zauważcie jednak że w "spiskowym scenariuszu" ktoś za jednym zamachem wykosił najwyższych wojskowych:

Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. Franciszek Gągor

Gen. broni Bronisław Kwiatkowski (Dowódca Sił Operacyjnych)

Gen. Andrzej Błasik (Dowódca Sił Powietrznych )

Gen. Tadeusz Buk (Dowódca Sił Lądowych)

Gen. Wojciech Potasiński (Dowódca Sił Specjalnych)

Wiceadmirał Andrzej Karweta (Dowódca Marynarki Wojennej)

Gen. Kazimierz Gilarski (Dowódca Garnizonu Warszawa)

Wszyscy w jednym samolocie...

Z tego co media twierdzą, to nie był zamach.

Samolot robił 4 podejścia do lądowania, w mgle.Obsługa lotów przed ostatnim podejściem, zaproponowała zmianę lotniska ze względu na złe warunki atmosferyczne.

Naoczni świadkowie są pewni, że samolot w trakcie ostatniego manewru, zahaczył jednym skrzydłem o drzewa i wbił się nim w ziemie.Po czym nastąpił wybuch.

Przykra sprawa.

O czym wy piszecie ... jaki zamach ... samolot szrot, a pas do lądowania o wiele za krótki na tak duży samolot ... podchodzili ponoć ze 3 razy do lądowania i po prostu się nie udało ...

[*]

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności