Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Pod Twoim domem codziennie nie ginie elita...

Poza tym wszystcy muszą przemyśleć to co się stało bo inaczej nie będzie się Nam żyło dobrze i tanio bez takich przemyśleń...

Politycy też powinni się trochę zastanowić... Po tej katastrofie kupią nowy samolot i może się w końcu nauczą, że takich ważnych decyzji nie powinno się odkładać a prócz samolotu jest ich jeszcze kilka m.in. Kilka ustaw odkładanych od lat, a na które wiele osób czeka i które były obiecywane i są odkładane, a to święta, a to kryzys, a to prawybory, a to przygotowanie do wyborów, kończąc na wyborach i jak tylko się zmieni głowa państwa znów to samo aż w końcu o ustawie czy innej ważnej decyzji wszystcy zapominają

Ciekawe kogo wybierzemy na wyborach... Obyśmy wybrali dobrze

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Oj, tu się nie zgodzę... Co z tego, iż żałoba jest wpisana na papierku, flagi spuszczone do połowy masztów, jak i tak politycy nie staną ponad podziałami. Przeciętnego Polaka raczej w sumie mało obchodzi to, co się stało -> 'w Polsce ma się dobrze żyć i tyle'.

Patrząc dalej, dzisiaj zginęło ~80 osób. Ktoś pamięta, ile osób zginęło w wypadkach samochodowych podczas zeszłotygodniowych świąt wielkanocnych? Nie? Nie dziwię się. Dla wyjaśnienia było to 27 osób. Czy ktoś wtedy zrobił jakąś żałobę narodową?... Codziennie ktoś ginie 'pod naszym domem' i nie ma żadnej żałoby... Także powiększanie jej do trzech tygodni byłoby bezsensem...

Ilu było prezydentów, posłów, dowódców wojskowych wśród tych 27 osób?

Mam wrażenie, że niektórzy nie dorośli do tego by móc się w takiej chwili publicznie(czyt. na forum) wypowiadać...

Ostatnio mieliśmy żałoby narodowe "na zawołanie" ale teraz sytuacja jest wyjątkowa, kto tego nie zauważa powinien zamilknąć

[*]

Masz zupełną rację, poza tym patrząc na osobistości z listy - straciliśmy elite naszego kraju.

Ryszard KACZOROWSKI b. Prezydent RP na Uchodźctwie

Krzysztof PUTRA Wicemarszałek Sejmu RP

Jerzy SZMAJDZIŃSKI Wicemarszałek Sejmu RP

Krystyna BOCHENEK Wicemarszałek Senatu RP

Władysław STASIAK Szef Kancelarii Prezydenta RP

Aleksander SZCZYGŁO Szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego

Gen. Franciszek GĄGOR Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego

Andrzej PRZEWOŹNIK Sekretarz ROPWiM

Maciej PŁAŻYŃSKI Prezes Stowarzyszenia ?Wspólnota Polska?

Janusz KOCHANOWSKI Rzecznik Praw Obywatelskich

Sławomir SKRZYPEK Prezes Narodowego Banku Polskiego

Janusz KURTYKA Prezes Instytutu Pamięci Narodowej

Janusz KRUPSKI Kierownik Urzędu do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych

Bożena ŁOJEK Prezes Polskiej Fundacji Katyńskiej

Stefan MELAK Prezes Komitetu Katyńskiego

Stanisław MIKKE Wiceprzewodniczący ROPWiM

Andrzej SARIUSZ ? SKĄPSKI Prezes Federacji Rodzin Katyńskich

Gen. broni Bronisław KWIATKOWSKI Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych RP

Gen. broni pil. Andrzej BŁASIK Dowódca Sił Powietrznych RP

Gen. dyw. Tadeusz BUK Dowódca Wojsk Lądowych RP

Gen. dyw. Włodzimierz POTASIŃSKI Dowódca Wojsk Specjalnych RP

Wiceadmirał Andrzej KARWETA Dowódca Marynarki Wojennej RP

Gen. bryg. Kazimierz GILARSKI Dowódca Garnizonu Warszawa

A nie zostali tutaj wymienieni zwykli politycy, jak chociażby Zbigniew WASSERMANN, czy Przemysław GOSIEWSKI.

A także oczywiście para prezydencka!

Więc o czym rozmowa? Ludzie!

Miałem coś napisać ale się powstrzymam powiem tylko tyle kilka lat temu już Kaczyński wymusił na pilocie lądowanie w niesprzyjających warunkach przy stanowczym sprzeciwie pilota/kapitana - idę w zakład że tym razem było tak samo więc kogo można żałować (ja nie żałuję nikogo z tego samolotu - bo ta ich wycieczka kosztowała więcej niż nie jedna osoba w PL w rok nie zarobi) to można ale Kaczyńskiego na pewno nie należy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Helid z czystej ciekawości sprawdzałem kolo 11-12 czy ktoś na taki pomysł wpadł - tak jak myślałem - były już wszystkie które mi się kojarzą zajęte.

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Kojotek, nie żałujesz nikogo? To mi Ciebie szczerze żal. Ja Kaczyńskiego sympatią nie darzyłem, ale jakby nie było to był to nasz Prezydent demokratycznie wybrany większością głosów, zginęła praktycznie cała elita polskiej prawicy, nie wspominając o dowództwie Wojska Polskiego. Szczególnie w przypadku WP straty są nie do odrobienia przez wiele lat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności