Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ZASTANÓW SIĘ CO PISZESZ!!!!!;)!!

Zastanowił się->Napisał więc nie rozumiem po co te krzyki. Tyle ile osób tyle opinii.

Mi również jest obojętnie czy zginęli czy też nie. Wszystko zależy od podejścia do życia.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Miałem coś napisać ale się powstrzymam powiem tylko tyle kilka lat temu już Kaczyński wymusił na pilocie lądowanie w niesprzyjających warunkach przy stanowczym sprzeciwie pilota/kapitana - idę w zakład że tym razem było tak samo więc kogo można żałować (ja nie żałuję nikogo z tego samolotu - bo ta ich wycieczka kosztowała więcej niż nie jedna osoba w PL w rok nie zarobi) to można ale Kaczyńskiego na pewno nie należy

Heh. Nie żal Ci kilkunastu osób z rodzin Katyńskich, które leciały w tym samolocie? Dlaczego miały nie skorzystać z zaproszenia Prezydenta i nie wsiąść na pokład tego samolotu? O jakich kosztach mówisz? Tego typu loty odbywają się kilkanaście razy w miesiącu, dlaczego wypominać akurat ten lot? Szczególnie, że wszyscy lecieli w ważnej sprawie, bo Katyń taką sprawą moim zdaniem jest.

Można nie popierać polityków i sam nie popierałem prawie nikogo z pokładu tego samolotu, bo większość polityków do czlonkowie PIS, ale to też ludzie, nie wspominając już, że na pokładzie była elita polskiego wojska, czy choćby Ci, którzy kultywują pamięć o Katyniu..

Nie rozumiem..

Poza tym nie wiadomo jak na prawdę to wszystko wyglądało. W moich oczach również jest prawdopodobne że pilot dostał 'nakaz' wylądowania i stąd tyle prób ale o tym już nigdy się nie dowiemy.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

A tym, którzy mają specyficzne "podejście do życia" należy jedynie współczuć. smile.gif

Pozostawię to bez komentarza żeby nie robić zbędnej dyskusji, która będzie prowadziła donikąd.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Jakie koszty?

Pomyśl może, gdzie oni lecieli!

Przecież to obrona naszej polskiej racji stanu, naszej narodowej tożsamości - pamięć i walka o prawdę o wydarzeniach Katynia '40 roku!

Oczywiście można mieć było mnóstwo zastrzeżeń do prezydentury Lecha Kaczyńskiego, ale akurat zwrot w kierunku polityki historycznej był niezaprzeczalnie ważnym jej elementem.

kilka lat temu już Kaczyński wymusił na pilocie lądowanie w niesprzyjających warunkach przy stanowczym sprzeciwie pilota/kapitana

Pomyliło Ci się.

Nie wymusił, chociaż rzeczywiście próbował. A "nieszprzyjające warunki" to była wojna w Gruzji, wylądowali wtedy bodajże w sąsiednim Azerbejdżanie, bo pilot się nie ugiął. Dziś Kaczyński został bohaterem narodowym Gruzji, właśnie za tą akcję.

Miałem coś napisać ale się powstrzymam powiem tylko tyle kilka lat temu już Kaczyński wymusił na pilocie lądowanie w niesprzyjających warunkach przy stanowczym sprzeciwie pilota/kapitana - idę w zakład że tym razem było tak samo więc kogo można żałować (ja nie żałuję nikogo z tego samolotu - bo ta ich wycieczka kosztowała więcej niż nie jedna osoba w PL w rok nie zarobi) to można ale Kaczyńskiego na pewno nie należy

co mają zarobki do śmierci kilkudziesięciu osób? Idąc twoim tokiem myślenia nie warto ratować np. chorych na raka, bo ich leczenie kosztuje często więcej niż niejedna osoba w Polsce zarobi. Idiotów nie sieją, a twoje podejście zalatuje populizmem w najtańszym wydaniu. Być może właśnie przez ludzi myślących w ten sposób nasze władze w zasadzie nie mają czym latać i posługują się takimi latającymi trumnami (no bo nowe samoloty kosztują... znacznie więcej niż niejedna osoba w PL zarobi w ciągu roku).

film nakręcony tuż po katastrofie:

https://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-...ofie,nId,271818

tym razem było tak samo więc kogo można żałować (ja nie żałuję nikogo z tego samolotu - bo ta ich wycieczka kosztowała więcej niż nie jedna osoba w PL w rok nie zarobi) to można ale Kaczyńskiego na pewno nie należy

kojotek czasami lepiej zamilczec i Tobie tez to sugeruje

@gordon - może być że pomyliłem fakty bo to było dość dawno ale fakt jest faktem jeśli wtedy usiłował wymuszenie czemu nie tym razem szczególnie że oznaczało to podróż extra 200 km

Panowie wyraziłem swoje zdanie, nie najechałem na nikogo a jedynie przedstawiłem swój pkt widzenia na tą sprawę (i tylko tule). Śmierć jest tragiczna nie zależnie od przyczyn ale taka jest kolej rzeczy rodzimy się i umieramy (a okoliczności to już inna para kaloszy). Może należę do wyjątków którzy nie zmieniają zdania jak chorągiewka na wietrze bo zmarł ktoś z głowy państwa blablabla. Żal mi jest ludzi którzy dzięki takim polityką bez wyjątku nie mają pieniędzy na utrzymanie siebie i rodzin, dzieci które urodziły się z chorobami i ze strony państwa nie mogli liczyć na pomoc, żal mi tych tysięcy osób które umierają codziennie na ulicy opuszczeni przez rodziny i państwo które nie potrafiło im zapewnić godziwego bytu itd.

Robimy tutaj wielką aferę bo zmarł prezydent etc a czy ktoś wie ile osób ginie codziennie w tragicznych wypadkach, ile dzieci codziennie idzie do szkoły głodne (nie z winy rodziców bo piją), ile osób codziennie wyjeżdża z kraju bo nie mają za co się utrzymać. Tragedia otacza nas cały czas i osobiście nie widzę potrzeby rozdmuchiwać tego - stało się i już (lekcja na przyszłość). Prawda jest taka że dla kowalskiego śmierć tych osób nic nie zmienia i życie zostaje bez zmian ale zmienia się dla tych co będą chcieli się dorwać do koryta jakim jest władza, a władza to $ i tak naprawdę oto chodzi.

Dodatkowo najgorsze jest to że ktoś wyraża swoją opinie i nie jest ona taka jak twoja i już jest atak - a tak naprawdę chodzi o co ?

PS:

Brak żalu dla xxx nie znaczy że nie szanuję norm społecznościowych i zwyczajowych. Tak samo to że nie obchodzę świąt i spędzam ten czas według własnego uznania oznacza że jestem antychrystem - nie to oznacza że jestem wolnym człowiekiem i podejmuje decyzje zgodnie z własnym sumieniem i rozumem (a to chyba nie oznacza że jestem gorszy)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności