Skocz do zawartości

Wypadek Prezydenckiego Samolotu

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Dodatkowo najgorsze jest to że ktoś wyraża swoją opinie i nie jest ona taka jak twoja i już jest atak - a tak naprawdę chodzi o co ?

Umiera Ci ktoś bliski, a ktoś przy Tobie mówi "a co mnie to obchodzi, że on umarł", jak się czujesz?

Tu nie chodzi tylko o prezydenta, na pokładzie było około 90 osób, nie tylko polityków, zajrzałeś na blog breja?

* Gen. Franciszek GĄGOR Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego,

* Gen. broni Bronisław KWIATKOWSKI Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych RP

* Gen. broni pil. Andrzej BŁASIK Dowódca Sił Powietrznych RP

* Gen. dyw. Tadeusz BUK Dowódca Wojsk Lądowych RP

* Gen. dyw. Włodzimierz POTASIŃSKI Dowódca Wojsk Specjalnych RP

* Wiceadmirał Andrzej KARWETA Dowódca Marynarki Wojennej RP

* Gen. bryg. Kazimierz GILARSKI Dowódca Garnizonu Warszawa

* oraz Sławomir SKRZYPEK Prezes Narodowego Banku Polskiego

Nasza armia straciła całe dowództwo! To tragedia nieporównywalna do żadnej innej w historii. Zginęły takie osoby jak prezes PKOL, jak osoby związane z rodzinami katyńskimi. Nie są to zwykli obywatele, więc i tragedia nie jest 'zwykła".

• Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Żal mi jest ludzi którzy dzięki takim politykom bez wyjątku nie mają pieniędzy na utrzymanie siebie i rodzin, dzieci które urodziły się z chorobami i ze strony państwa nie mogli liczyć na pomoc, żal mi tych tysięcy osób które umierają codziennie na ulicy opuszczeni przez rodziny i państwo które nie potrafiło im zapewnić godziwego bytu itd.

jasne, i to własnie przez tych którzy byli w samolocie. Może uważasz że jest ktoś kto przyjdzie, zacznie rządzić i nagle wszyscy będą mieli dobrze? Myślisz że to w ogóle możliwe? Populizm w najtańszym wydaniu.

Jeżeli nie szanujesz go jako polityka ok... Bo powinieneś Go szanować jako człowieka, ale jeżeli Go czy kogokolwiek z tego samolotu nie szanujesz (nie szkoda Ci co jest jeszcze gorsze niż brak szacunku) nie szanujesz siebie i świadczy to o Tobie... (Niech każdy dopisze co chce, ja się gryzę w język)

Tam nie zginęli politycy... Tam zginęli LUDZIE i nadzieja rodzin

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

https://www.youtube.com/watch?v=wFL9L7-6yCU - dla mnie to jest wielki szok i narodowa tragedia... Nie jest ważne co Prezydent zrobił/nie zrobił ani z jakiego był ugrupowania - był Prezydentem, wybranym w wolnych, demokratycznych wyborach! Należy mu się szacunek, a jeśli w ten sposób się do niego odnosi, to tak jakby obrzucało się błotem ponad połowę kraju, która oddała na niego swój głos.

A ja z Kojotkiem sie zgodze.

Przede wszystkim w kwestii wolnosci slowa, ale nie tylko.

Zobaczcie:

- Kojotek napisal ze go to nie obchodzi i ze mu nie zal

... i do czego macie problem. znam takich co powiedza ze to co sie stalo to i lepiej dla Polski. Sa tacy co ciesza sie z zaistnialej sytuacji. Kojotek - nie, nie cieszy sie - nie obchodzi go.

__

jezeli chodzi o moje zdanie to rowniez mnie nie obchodzi. informacja co wleciala i zapomne.

na pewno nie chcialbym sie postawic na miejscu tych rodzin, ale nie musze.

notintine

notintine

Nikt nikogo nie zmusza by mu było kogoś/czegoś żal...

Po prostu są miejsca, tematy, w których nie warto zabierać głosu... Z wolności słowa, pogladow trzeba umieć korzystać...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zginęli, odeszli i ich nie ma. nie ma ludzi jako ludzi - a politykach nie będę się wypowiadał bo to nie ten czas.

Ja tylko nei rozumiem jednej rzeczy: po wypadku CASY nie nauczyli się, że w jednym samolocie nie umieszcza się ELITY. Znam wielu szefów, którzy swoich pracowników wysyłają osobnymi samolotami ze względów projektowego bezpieczeństwa. Tutaj powinno być to samo. A nie tak dawno krzyczeli dziennikarze na śp. Skrzypka, że on leciał osobnym samolotem a jego zastępca innym - fachowe podejście do tematu zarządzania strategicznego firmą.

Aczkolwiek z drugiej zaś strony patrzę na Air Force ONE - tam nie ma możliwości żeby tylu dygnitarzy leciało z Prezydentem. Zawsze muszą lecieć osobno.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zacznijmy ze Air force one to nie jeden samolot, tylko trzy takie same, co sie zawsze poruszaja razem (pewnie z jakimis przedzialami czasowymi itd.).

Polski rzad nie za bardzo ma dostep do tylu samolotow

notintine

ale to nie zmienia faktu, że oszczędność w takim wypadku wyszła jak wyszła. ija osobiście nie rozumiem, jak może ktoś powiedzieć, że nasz kraj jest biedy i nie można ot tak sobie kupc samolotu dla głowy państwa. niech przez kilka miechów obetną diety politykom to kupią sobie kilka samolotów...

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Samoloty drogie są ;p I ja stawiam że katastrofa nie była przez usterki techniczne, te ptaszki mają nowoczesny sprzęt na pokładzie(update) ... tylko że te lotnisko nie było nowoczesne, nie miało systemu naprowadzania przy lądowaniu.

Mówili że 4 raz podchodził do lądowania, a więc można sie domyślać że to właśnie prezydent nalegał by pilot jednak wylądował tu a nie w Moskwie gdzie kierowali ten samolot bo z Moskwy by nie dojechał na czas do Katynia.

Tragedia to prawda i nie mówię że nie jest to tragedia w rozumieniu tragedii ale życie toczy się dalej i za kilka tygodni jedni będą wykorzystywać to jako fakt przetargowy żeby dobrać się do władzy i pieniędzy (wtedy będzie to cel do osiągnięcia korzyści a nie tragedią) - polityka to brudny świat gry o władzę i pieniądze.

Informacji na temat tych samolotów i stanu polskiego "VIP" lotnictwa była masa już od dawna. Tu się mówi że nie ma pieniędzy na modernizację ale jak dziennikarze wyliczyli koszt napraw związanych z starymi maszynami znacznie przekraczał koszt dzierżawy nowych samolotów na gwarancji. Kolejnym aspektem tego wydarzenia jest fakt że do starej maszyny która była naprawiana w Rosji (aż się prosi o teorie spiskową) wsadzić wszystkie najważniejsze głowy państwa to trzeba mieć niepoukładane w głowie (brakowało jeszcze premiera i marszałków). Nie należy na to wydarzenie patrzyć tylko pod kątem śmierci (które jest tutaj bardzo ważne) ale też jako lekcji na przyszłość jak życie jest kruche i nawet najwyższe stołki w państwie nie gwarantują niczego (w obliczu śmierci wszyscy jesteśmy równi i tylko wtedy). Przykre jest też że teraz jest to afera, a wspomnicie moje słowa i za jakiś czas będzie to tylko karta przetargowa dla polityków o walkę o stołek (wiem wiem powtarzam się)

@kyan wspominasz o moich bliskich, śmierci itd. jeśli już taka sytuacja ma miejsce jest to moje prywatne wydarzenie i nie obnoszę się z tym - życie toczy się dalej - i nie są mi potrzebne kolejne fałszywe kondolencje oraz nie ma znaczenia co kto mówi liczy się to co mam w sercu i pamięć o tej osobie

Jeśli kogoś którakolwiek z moich wypowiedzi uraziła najmocniej przepraszam - nie było to moim celem

PS: Lepiej już się nie będę wypowiadał w tym temacie bo jest on gorący i emocje u niektórych osób biorą górę nad zdrowo-racjonalnym myśleniem

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Czytając ten wątek, wiem ze Nocny Świat (kto to w ogóle jest?) przewidział to, bo patrzał na forex i na giełdę w piątek... a no i to był zamach....

jesteśmy w stanie wojny z Rosja, ale i tak bardzo dobrze można zarobić na śmierci wszystkich w samolocie, a tak w ogóle to dobrze im tak... ważne ze my siedzimy teraz przed telewizorami, i jesteśmy znajomymi specjalnego profilu na naszej klasie, a no i dobrze wszystkim innym portala jak onet itp bo sie "zablokowały" , nikt nie rozumie czemu one sa czarno białe, Pyciak jest już na pewno z tego powodu załamany...

Po co oni tam lecieli, przecież wydali na ten lot więcej niz ja zarabiam przez rok...

i w ogóle ludzie co wy za głupoty piszecie ? szkoda gadać :/

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Wy, czyli kto? Nie uogólniaj, jakbyś był "jedynym sprawiedliwym".

Miałem nadzieje, że Ci których to dotyczy domyślą o co chodzi.

Jeśli to Ci nie wystarczy to : Yeden jest "jedynym sprawiedliwym".

Ja umywam ręce od tego tematu. Chciałem tylko, żeby się wszyscy zastanawiali przed kliknięciem "dodaj odpowiedź" bo poziom dyskusji w niektórych miejscach przekracza wszelkie granice...

Wszelkie wyolbrzymienia były celowe.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności