Skocz do zawartości

Na stacji benzynowej oszukują?

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

No staremu Billowi jeden cel już się udał "komputer na każdym biurku, a w każdym komputerze windows" a teraz pewnie "w każdym domu mini atomówka mojej produkcji" ;)

Ale wydaje się to mało realne ... ale wiadomo, energia się kończy i będzie coraz bardziej w cenie więc nic dziwnego że taki gość jak Bill Gates się tym interesuje ;)

Można jakiś link do tego projektu ?

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli chodzi o wyczerpanie zapasów uranu... Coś gdzieś niedawno czytałem o działalności Billa Gates'a. Jak wiemy, chłopu znudziła się już informatyka i zajmuje się innymi projektami. Zaczął też się bawić energetyką. Firma przez niego założona, pracuje nad czymś (nie pamiętam jak to nazwać), co byłoby małą elektrownią jądrową dla gospodarstwa domowego. Wielkość małego pudełka. Jako paliwo wykorzystywane by były właśnie odpady z normalnych elektrowni jądrowych. Taki jeden już przetworzony wkład starczyłby na... ok. 100 lat. I co wy na to?

Jak mam siedzieć na uranie to dziękuję.

W ogóle niechciałbym mieszkać niedaleko czegokolwiek co jest bardziej związane z prądem niż potrzebuje... czyli wszelkie elektrownie, wieże radiowe itd. Już teraz jest wysoka zachorowalność na raka a jak jeszcze się uprą na te elektrownie...

... Już teraz jest wysoka zachorowalność na raka a jak jeszcze się uprą na te elektrownie...

Silne promieniowanie elektro-magnetyczne niekoniecznie jest szkodliwe dla organizmów żywych.

Co więcej, nie wykluczone jest, że ma wpływ bardzo pozytywny.

Jeżeli chodzi o nowotwory to prawdopodobnie jest to choroba zakaźna.

Nie przytoczę źródła, ponieważ nie pamiętam gdzie o tym czytałem - dość dawno..

Nowotwory choroba zakaźna?

Nowotwory to skutek uboczny technicznego postępu.

Pojedź gdzieś gdzie jeszcze pierze się ubrania w rzece i zapytaj czy ktoś słyszał o tej chorobie... jakoś tam nikt się nie zakaził takim czymś mimo że śpią w szałasach jeden na drugim i myją się w tej samej wodzie.

Prawdopodobnie to robią nas w bambuko. Chorowanie na raka dopiero się zaczyna. Dzisiaj co kilka(naście) sekund ktoś na świecie umiera na raka. Niedługo trzeba będzie liczyć w milisekundach...

No cóż. Całe szczęście że ja urodziłem się w czasach kiedy to większość czasu spędzało się na "podwórku" a nie w domu przy kompie i nie latało się z telefonem komórkowym przy uchu w wieku paru lat:)

Nikt nie potrafi powiedzieć jaki wpływ ma to wszystko na organizm bo dowiemy się tego dopiero wtedy kiedy będzie za późno (przynajmniej dla nas). Tak samo było z wieloma innymi rzeczami. Np. z kokainą... wszyscy mówili że jest super a dopiero po kilkudziesięciu latach okazało się jakie szkody wyrządzała.

Nowotwór to nie nowinka XX w. tyle, że wykrywalność wzrosła.

Fakt, że jesteśmy coraz bardziej podatni na zachorowanie ale nie dlatego, że za oknem ktoś antenę podczepił

a dlatego, że odżywiamy się syfem.

Dawniej istniał ogólny niedobór pokarmu właściwego, obecnie jest nadmiar syfu.

Nawet witaminy sztuczne stosujemy a przecież to nie to samo.

Możesz się upierać co do własnych twierdzeń, Twoje prawo, jednak i ja na obecną chwilę zdania nie zmienię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności