Skocz do zawartości

Zarobki w pl i en?

lbt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, jak szacunkowo mogą się przedstawiać zarobki stron o tej samej tematyce w języku polskim i angielskim.

Czy ktoś z Was ma może podobne strony w dwóch językach i mógłby mi napisać, mniej więcej o ile procent więcej zarabia strona angielska niż polska? Nie przypuszczam, żeby angielska mogła zarabiać mniej...

Czy są w sieci narzędzia pomagające oszacować cenę z kliknięcie dla danych słów kluczowych? Kiedyś coś takiego znalazłem, ale po pewnym czasie przestało działać i nic innego nie mogę znaleźć.

Wielki dzięki za pomoc!

• 2 tygodnie później...

Czasami otrzymuje od 1 euro za klika w AdSense na stronach z treścią w j. ang. a na pol. raczej nigdy nie dobiłem do 30 centów za klika :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Chciałbym się dowiedzieć, jak szacunkowo mogą się przedstawiać zarobki stron o tej samej tematyce w języku polskim i angielskim.

Benusso, mówimy o stronach w języku angielskim, co poniekąd zgadza się z ruchem stamtąd.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarobki większe?

A niby jak to oceniacie? Bo że stawki są większe to wiadomo... ale co z tego skoro pozycjonowanie na angielskie keywordy jest dużo trudniejsze... a skoro tak to i mniejszy ruch z wyszukiwarek i mniej klików.

Żeby stwierdzić czy zarobki rzeczywiście są większe trzeba by było stworzyć 2 blogi - jeden pl a drugi en i na tworzenie każdego przeznaczyć tę samą ilość środków i zobaczyć który więcej zarabia. Wtedy by można było porównywać...

Ja osobiście nie wierzę że zarobki są wyższe bo przecież od razu by zostały skompensowane przez wysyp angielskich MFA... które obniżyły by wartości klików.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności