Skocz do zawartości

Punkty w statlink

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy jest ktoś w stanie krótko opisać jakie czynniki w jaki sposób wpływają na przydzielanie punktów w systemie statlink. Wiem że jest to ilość zaindeksowanych stron, ocena moderatora, współczynnik treści, itd. ale chodzi mi konkretnie jak to się sumuje, że daje jakąś tam liczbę pkt :).

Raker

<?php echo "sygnatura"; ?>

Nie podano publicznie algorytmu przydzielania punktów.

Ogólnie wiadomo:

-im wyższy PR tym lepiej

-1 gwiazdka to 1/5 całej puli punktów jaką otrzymałbyś za stronę gdybyś dostał max. gwiazdek czyli 5

-im wyższy wsp. treści tym lepiej (nie wiem czy jest on tylko mnożony przez max. ilosc pkt. ale chyba tak)

-linki na głównej dają Ci 10x więcej pkt niż na podstronach (czyli jak masz 200pkt za str gł. z 10 podstronami to kasujesz 100 za główną i po 10 za podstrony)

-ilość punktów zależy również od tego, jak dużo linków przydzielono na Twoją stronę. Im bardziej linki zapełniły stronę tym więcej pkt.

Musisz dodać samemu kilka stron o różnych parametrach to najszybciej dojdziesz do tego za co są punkty.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności