Skocz do zawartości

Katalog na Joomla+Sobi

rubis

Rekomendowane odpowiedzi

Czy katalog stron (a właściwie firm + strony) na Joomli + SOBI2 to dobre rozwiązanie?

Chodzi mi o kwestię wspierania pozycjonowania wpisów z takiego katalogu.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Joomla nie jest najszczęśliwszym wyborem na katalog firm.To jest po prostu za duży skrypt na taki "drobiazg" a po pytaniach widać, że zaczynasz.

Lepiej wykorzystać oprogramowanie dedykowane do tego celu np. SEOKatalog.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A ja mysle, ze jak chcesz wiedziec wiecej o joomli, sobi, artio itp to powinienes udac sie na forum.joomla.pl

notintine

Z forum joomli też korzystam. Ale tam nie dostałem odpowiedzi. W joomli miałem ustawione przyjazne adresy. Niestety w katalogu pod SOBI nie wyświetlały się "przyjaźnie". Ale zainstalowałem wtyczkę do SOBI i już jest "przyjaźnie".

Joomla nie jest najszczęśliwszym wyborem na katalog firm.To jest po prostu za duży skrypt na taki "drobiazg" a po pytaniach widać, że zaczynasz.

Lepiej wykorzystać oprogramowanie dedykowane do tego celu np. SEOKatalog.

Pozdrawiam,

Mariusz

Zgadza się zaczynam. W styczniu zacząłem się uczyć joomli i pozycjonowania.

Pytanie odnośnie joomli pojawiło się dlatego, że staram się stworzyć portal lokalny w którym jest katalog firm (i jednocześnie stron).

Rozwiązanie to mi pasuje bo ja nie jestem informatykiem - joomla pasuje mi bo jak dla mnie jest bardzo przyjazna. Nie trzeba znać się na programowaniu.

A pytam bo nie chciałbym robić czegoś co i tak nie przyniesie efektu.

Choć zastanawiam się nad stworzeniem typowego katalogu (poza serwisem lokalnym) więc twoją radę na pewno rozważę:)

Joomla właśnie jest doskonała dla stron tego typu jak Twoja. Sobi niestety to za mało jak na dobry katalog.

Wystarczy templatka na wzór portalu i możesz zastosować oprogramowanie katalogu.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Joomla właśnie jest doskonała dla stron tego typu jak Twoja. Sobi niestety to za mało jak na dobry katalog.

Wystarczy templatka na wzór portalu i możesz zastosować oprogramowanie katalogu.

M

Mówisz o templatce do joomli?

przeciez to nie wazne na czym to bedzie stalo.

notintine

Jasne. Samochodem osobowym węgiel też można wozić. Tylko po co? :D

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności