Skocz do zawartości

Próba pozycjonowania

pkr

Rekomendowane odpowiedzi

Dmoz ma to do siebie, że na wpis możesz się nie doczekać :) Tak jak napisał Mariusz, dodawaj linki do katalogów z tej listy https://www.katalogiseo.info. Napisz mniej więcej jakie frazy chcesz pozycjonować.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
https://www.se2007.de/ mam taka strone : pr 5 : link kosztuje 25 pkt

Czy Twoim zdaniem taki link jest wart 30 zl miesiecznie ? (to jest powiedzmy cena niska wiekszosc osob sprzedaje pkt za 1.5-2 zl )

Według mnie link na tej domenie jest wart 30zł msc strona nie jest jakoś super genialna ale warte tyle ze 25 pkt to okolo 40-50zł:) w goldzie;)

Zakladajac ze masz 100 zl miesiecznie .

Ja bym wydal to na : powiedzmy 50 zl na katalogowanie publikerem

50 zl na linki o ktorych wspomnialem.

Oczywiscie mozesz katalogowac recznie sam , tylko po co ? Czas to pieniadz , zamiast katalogowac - zlec komus a czas poswiec na biznes w którym jestes dobry - podstawowa dewiza Amerykanow

Może i dobranoc, ale osoba początkująca (a taka zadała pytanie), nie ma pojęcia o czym piszesz.

Punkty, podlinkować, podpiąć ...

Staraj się dopasować treść odpowiedzi do poziomu pytającego. Nie każdy od razu wszystko wie po znalezieniu tego forum.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dodawać do katalogów z https://www.katalogiseo.info/ to spokojnie sam mogę :) Chciałem przeznaczyć te 100 zł na wartościowe linki, myślałem że to allegro mi coś pomoże :) Preclowanie - to chyba bardziej czasochłonne, także to prędzej zlecę komuś innemu. Tą stówkę muszę jakoś rozsądnie przeznaczyć.. Czyli allegro definitywnie odpada? Może da się jakoś sprawdzić jakość tych linków poza PR?

ITmanagement - o co chodzi z tym publikerem?

pkr ja bym ci proponował zająć się swoim biznesem i skupić się jego rozwojem. Pozycjonowanie zostaw tym co się na tym znają. Jednym słowem nie staraj się być od wszystkiego i wszystko robić samemu myśląc, że na tym zaoszczędzisz ? Czy chleb w domy także sam pieczesz ? Życia ci zbraknie na to. Pozycjonowanie to dość rozległy temat i nie są to tylko linki więc zamiast tracić czas na naukę, własne testy zostaw to tym co się na tym znają a sam zajmij się tym na czym ty znasz się najlepiej. Coś aby robić dobrze trzeba się na tym skupić i poświęcić się temu, pytanie czy masz aż tyle wolnego czasu i chęci ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Cześć,

mam powiedzmy podobny problem, co autor tematu, nie chciałem zakładać nowego, więc się podepnę (jeśli można ;-) ). Od jakiegoś czasu zajmuję się trochę "pozycjonowaniem", tj kataloguję (mam własną listę) i precluję (póki co mam tylko kilka precli, muszę poszukać jakichś dobrych), i wymieniłem się linkami z kilkoma stronami o pr4, w tym jedną bardzo zbliżoną tematycznie do mojej. O dziwo moja strona jest bardzo wysoko w Google nawet na trudne frazy (robię tylko to, co napisałem), i PR wzrósł do 2 (domena ma ok 5 miesięcy). Jestem w TOP 5 na frazę mającą prawie 90 mln wyszukiwań i w TOP5 miejsce na frazę mającą 4,5 mln wyszukiwań. Na frazę, która ma ponad 200 mln wyszukiwań jestem na ok 45 miejscu, ale ją bardzo słabo dodawałem do katalogów, teraz się wezmę za nią mocniej. Dodaję do katalogów i precli sam, pisanie precli zlecam różnym osobom. Mam jeszcze pytanie, co mogę dalej robić ? Zastanawiam się nad budowaniem zaplecza, jednak do tego potrzeba pieniędzy na domeny, serwer, teksty i trzeba poświęcić temu trochę czasu. Słyszałem o SWL, jednak nie bardzo orientuję się, o co w nich chodzi, i nie wiem, jak się "dopala" wpisy. Rozumiem, że "dopalenie" polega na zwiększeniu siły poprzez dodanie adresu strony do SWL, ale to jest trochę magiczne dla mnie ;-) Jakby ktoś zechciał wytłumaczyć to laikowi byłbym bardzo wdzięczny.

Mam też drugie pytanie. Znajomy chce, żebym jemu też trochę pozycjonował stronę, którą świeżo założył (domena ma kilka dni). Zgłosiłem stronę do Google, mapę strony też już kilka dni temu, ale strona dalej jest niezaindeksowana :/ On zaraz po rejestracji domeny dodał ją jakimiś automatami do jakichś serwisów/katalogów sam nie wiem do czego. Czy może to być przyczyną filtra/bana ? Strona powinna być już zaindeksowana w wielkim G (sprawdzam przez site:www.adresstrony.pl i site:adresstrony.pl ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności