Skocz do zawartości

Czy pp nadają się jeszcze na budowę zaplecza?

brucem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeczytałem wiele materiałów (w tym posty na PIO) o wykorzystaniu sklepów z pp do tworzenia zaplecza. Patrzac jednakl na aktualne regulaminy w tych programach to mam poważne wątpliwośći czy pp maja jeszcze jakąś wartość dla budowy zaplecza. Sa tam zapisy że nie można na własnych stronach sklepu umieszczac linków czy tez innych treści pod rygorem wykluczenia z programu (np. nexto.pl).

Najwiecej informacji dot. pp pojawiało sie już jakiś czas temu więc tutaj moja prośba o Waszą ocenę co do aktualności tematu dla pozycjonowania.

Brucem

Witam,

Na budowę "zaplecza" - tak.

Na budowę Zaplecza - nie.

Niektóre programy partnerskie są w miarę, ale generalnie nie polecam.

Przy budowaniu zaplecza dla niedużej ilości stron najlepiej robić swoje wartościowe strony tematyczne a nie polegać na gotowcach.

Myślę, że zadając to pytanie potrzebujesz stosunkowo niedużego zaplecza.

Aha.

I nie słuchać rad, że najlepiej kupić punkty w jednym z systemów wymiany linków.

Dopalanie sterydami to nie jest pozycjonowanie a jedynie czasowe podnoszenie pozycji.

A to NIE TO SAMO.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zgadzam się lepiej jest budować Zaplecze niż stawiać zaplecze. Wszystko zależy od kosztu tej pracy i celu.

Tak jak doczytałem na PIO zaplecze powinno być różnorodne i zdyzertyfikowane.

W moim wypadku myślę raczej o części zaplecza pod SWL jako że pkt się zawsze przydadzą i mogą pomóc w podniesieniu strony docelowej.

A skoro przy okazji można jeszcze coś zarobić to czemu nie...więc ponawiam pytanie czy pp nadają się jeszcze pod wspomaganie zaplecza czy też juz orgnizatorzy zatroszczyli się by to unimożliwić.

Mariusz

Ja na przykad teraz już nie myśle stawiać innego zaplecza niż pod pp(poza katalogami). Nie mówie tu o jakiś kopiach sklepów tylko tematycznych serwisach polecających dane produkty. Pieniądze z PP pokryją akurat koszty związane z utrzymaniem tego zaplecza :unsure:

Ja na przykad teraz już nie myśle stawiać innego zaplecza niż pod pp(poza katalogami). Nie mówie tu o jakiś kopiach sklepów tylko tematycznych serwisach polecających dane produkty. Pieniądze z PP pokryją akurat koszty związane z utrzymaniem tego zaplecza ;)

...to moze powiesz coś więcej jak wykorzystac pp w obecnej sytuacji?

Próbuję sobie wyobraziź jak to może wyglądać i .. coś mi brakuje: stawiam swój sklep , reklamuję produkty z tego programu gdzie popadnie ale co to daje dla mojego zaplecza?

Chyba ze budujesz tylko zaplecze na cele swoich sklepów w pp i zarabiasz tylko na prowizji z pp...ale co gdy potrzeba zaplecza do pozycjonowania witryny innej niz sklep z pp?

Niestety nie znam za bardzo pp ale chyba kiedyś bylo łatwiej ...

Brucem

nie stawiasz żadnego sklepu ! Robisz serwis z około 10 podstronami opisującymi jakieś produkty które są z PP i ich nie reklamujesz "gdzie się da" tylko spokojnie linkujesz (pozycjonujesz) w celu uzyskania ładnego PR, a pozycja tam jakiś fraz to przy okazji i zarobki z PP też :P

Zaplecze takie podpinasz np. pod STATLINKA GOLD i masz wzamian dobre linki na stronach z PR1+.

nie stawiasz żadnego sklepu ! Robisz serwis z około 10 podstronami opisującymi jakieś produkty które są z PP i ich nie reklamujesz "gdzie się da" tylko spokojnie linkujesz (pozycjonujesz) w celu uzyskania ładnego PR, a pozycja tam jakiś fraz to przy okazji i zarobki z PP też :)

jeśli nie stawiam żadnego swojego sklepu to skąd zarobki z PP? Jeśli postawie taki mały serwis opisujący (reklamujący) dane produkty to w chyba jednak dobrze by było kierować potencjalnego klienta do swojego sklepu aby jakby coś nie daj Boże kupił to i jakiś grosik z prowizji też by się przypałętał...

Rozumiem że linkowanie przez dodawanie tego serwisu do katalogów lub precli...?

a pozycja tam jakiś fraz to przy okazji i zarobki z PP też :)

A co miałeś na myśli tym stwierdzeniem?

Zaplecze takie podpinasz np. pod STATLINKA GOLD i masz wzamian dobre linki na stronach z PR1+.

Te moje małe serwisy podpinam pod dowolnego SWL czy też najbardziej bedzie odpowiedni STATLINKA GOLD?

Reasumując: co generuje mi zyski - PP czy SWL?

Jak zrobisz serwis opisujący dane np. konto bankowe i dasz tam banerek z refem do serwisu to dostaniesz przecie prowizje jeśli ktoś coś kupi.

Jeśli są programy partnerskie powiązane tematycznie z Twoją pozycjonowaną stroną to nie potrzeba SWL, ale jeśli nie to się przydadzą. Statlink gold jest jak dla mnie fajny ponieważ mamy linki z PR1+ więc raczej mocne.

Możesz też olać tematyczność strony i linkować z tych stron do jakich Ci się podoba ;p

Jest wiele opcji, możesz też olać pp i wrzucić jakiś system reklamy CPC, a nie CPS.

Ja myślę, że programy partnerskie to dobry sposób na zarobek na stronach zapleczowych. Oczywiście, by takie pp generował jakieś dochody, trzeba najpierw włożyć trochę pracy i pozycjonować czy reklamować stronę. Ale na pewno z czasem zaowocuje to wysokimi zyskami z takich pp.

468x60_5.jpg

No nie koniecznie na pewno... zależy co jest na zapleczu, a co do wysokich zysków to też nie tak prosto... powiedziałbym, że trochę pracy to nie wiele, mnie się wydaje, że to jednak dość sporo pracy trzeba włożyć, zależy co kto uważa za trochę/sporo :)...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Moim zdaniem lepiej zarabiać przez AdSense czy CpmProfit niż PP. Przynajmniej na moim zapleczu sprawdza się to dużo lepiej niż pp. Nie lubię promować pp, a jeśli się chce zarabiać, to czasami trzeba wciskać ludziom różne dziwne rzeczy.

A na AS i CP mogę zarabiać bez wciskania ludziom kitu. I to lubię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności