Skocz do zawartości

Dobre precle

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moja nauka pozycjonowania trwa, po zrobieniu porządnej listy katalogów przyszła pora na precle. W przypadku katalogów patrzałem na PR, ilość BL, skrypt, wygląd, wiek domeny i stosunek ilości wpisów do site. Czy przy wyborze naprawdę dobrych precli, kierować się jeszcze czymś oprócz wymienionych czynników? Zależy mi głównie na samoczynnej indeksacji wpisów (a raczej wysokim prawdopodobieństwie, że tak się stanie) - jak można to jeszcze ocenić?

I jeszcze jedna sprawa. Jest wiele dobrych portali z "artykułami do przedruku". Jak zwał tak zwał, dla mnie są to też precle. Jest jakaś różnica?

Dzięki za wszelką pomoc

pozdrawiam

Dobre precle z reguły nie są publicznie dostępne. Te publiczne niestety dość szybko są "zapominane" przez swych właścicieli.

Z doświadczenia powiem, że najlepsze precle to własne precle.

Skoncentruj się raczej na dobrych katalogach.

Co do szybkiej indeksacji na preclach (zazwyczaj przez pingowanie wordpressa na którym są z reguły stawiane). Taka indeksacja jest chwilowa, wpis i tak trzeba podlinkować.

Artykuły do przedruku, mogą być umieszczane za Twoją zgodą na innych stronach, jest to jeden ze sposobów zdobywania linków, ale to nie jest to samo co precel.

Precle zamieszczają Twój artykuł, który musi być unikalny i z którego prowadzi link do Twojej strony, ani właściciel precla nie może opublikować go gdzie indziej, ani Ty nie możesz do niego wstawić artykułu zamieszczonego gdzie indziej. Krótko artykuł musi być unikalny i napisany specjalnie pod jednego precelka.

Co do listy precelków to weź np. publikera i sam sobie odsiej i stwórz listę wartościowych, wartościowe bardzo łatwo sprawdzić, min. rok na rynku, zadbane, site, BL i PR.

Możesz również stworzyć własne precelki i wtedy sam sobie o nie zadbasz.

Możesz też kupić dostęp płatny tutaj

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności