Skocz do zawartości

Czy ukryty opis zdjęć do spam/cloaking?

latet

Rekomendowane odpowiedzi

A mam lepszy pomysł - pod Title słowa kluczowe po polsku, a pod Alt - po angielsku (strona ma wersję ang., ale włączaną tylko poprzez wastwy sterowane JS, więc niewidoczne dla robotów).

Zastanowiłbym się nieco czy to jest lepszy pomysł... ;)

To zależy nad, którymi odwiedzającymi Ci bardziej zależy (jeśli dasz angielskie frazy w alt, to wtedy stracisz linki z polskimi słowami kluczowymi - title z polskimi frazami niezostanie potraktowany jako anchor).

Jeśli chcesz postawić na pozycjonowanie słów angielskich, to w alty wpisz angielskie frazy.

Sugerujesz, że ALT jest jednak dużo ważniejszy niż TITLE? Sądziłem, że odwrotnie.

Nie chcę dawać angielskich TITLE, bo to widać, a jednak 99% odwiedzaczy to Polacy.

Pozdrawiam,

latet

Alt jest ważniejszy jeśli chodzi o obrazek w formie linku (bo to on właśnie brany jest pod uwagę jako anchor)

Jesli obrazek nie jest linkiem, wtedy prawdopodobnie ważnośc tych atrybutów stoi na równym poziomie.

A skąd wiesz, że ten 1% to "angielscy" odwiedzający :?:

Jeśli masz odwiedzjących np. z USA czy UK to wcale nieznaczy, że NIE są to Polacy (polonia).

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności