Skocz do zawartości

Linki SideWide

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Termin o ktorym dyskutujemy jest popularnym terminem w zachodnim seo (to chociazby odsylam do google dla stwierdzenia popularnosci tego slowa). I to jest fakt a nie przypuszczenie.

Wydaje mi sie ,ze powinno sie unikac wymyslania polskich odpowiednikow dla niektorych terminow bo prowadzi to czesto do nieporozumien. To samo tyczy sie tworzenia terminow opisowych jaki zaproponowal Xann.

Oczywiscie jezykoznawcy tacy jak prof. Bralczyk czy prof. Miodek czesto tocza spory na temat "spolszczania" pewnych terminow.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tomek, a ja polecam wiecej używać słów "moim zdaniem", "myślę", "wydaje mi się", a nie czegoś w stylu:

jest to traktowane jako jeden link, google liczy linki z domen nie podstron
Tak wiem:

Nie ma czegoś takiego jak porządny i nie porządny link i czas najwyższy z tym skonczyć , link to link a jaką ma wartośc tego nikt nie wie

Bo w prawie każdym poscie wyglada właśnie tak jak był by to kanon SEO. Mozesz też przed swoja wypowiedzią dawać link do swojego stanowiska :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony - dla kumatych ludzi wystaczy jedno oświadczenie

Odnośnie tematu :

Wydaje mi sie ,ze powinno sie unikac wymyslania polskich odpowiednikow dla niektorych terminow bo prowadzi to czesto do nieporozumien.

To jak się nazywa link ktory jest umieszczony na połowie lub 1/3 , 1/4 serwisu ? nadal SideWide?

Marketing internetowy dla firm

@zakręcony - dla kumatych ludzi wystaczy jedno oświadczenie

Odnośnie tematu :

Wydaje mi sie ,ze powinno sie unikac wymyslania polskich odpowiednikow dla niektorych terminow bo prowadzi to czesto do nieporozumien.

To jak się nazywa link ktory jest umieszczony na połowie lub 1/3 , 1/4 serwisu ? nadal SideWide?

Wydaje mi sie ze definicja linku sitewide przytoczona przeze mnie wczesniej jest jednoznaczna.

Mamy takie polskie slowo : jednomyślnie .... możesz sobie wyobrazić głosowanie gdzie połowa osób zagłosowała tak a połowa inaczej ... to już nie jest jednomyślnie

Podobnie jest z linkiem typu site wide.

Z wiedzy jaka posiadam nie istnieje nazwa określająca link który wystepuje wyłącznie na części podstron.

Moim zdaniem ... Google nie do końca traktuje link umieszczony na wszystkich podstronach serwisu WWW tak samo jak np tylko ze strony głównej lub podstrony. Gdyby traktował linki SideWide tak samo jak by to był jeden link z domeny, to nie pokazywałby tej informacji w Narzędziach dla webmasterów, w dziale Linki do Twojej witryny. Podobnie zresztą Yahoo ...

No pewnie. Link z wszystkich podstron daje znacznie więcej mocy niż tylko z głównej. Może nie wszystkie linki G. uznaje, tylko do pewnej ilości tych lepszych podstron, poza SI itp. ale na pewno nie jest to to samo co jeden link z głównej. Żeby się tam ktoś nie czepiał napiszę, że opieram się na kilkuletnich obserwacjach takiego linkowania i SI.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności