Skocz do zawartości

obca domena podkrada pozycje

GoogleSeoToolbar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, ciekawy jestem czy ktoś się z tym już spotkał, mianowicie pewna domena podkrada mi pozycje w google, forum stoi na vb. Zaindexowane wyniki podkradającej pozycje domeny to ok 200 z czego moja domena ma ok 3000. Podkradane przez owa domenę wyniki wyświetlają się w takiej postaci:

podkradajaca_wyniki_domena.com/mojeforum.com

Teraz najważniejsze pytania, czy to może wpłynąć na pozycje forum w wyszukiwarkach ?

Jak się przed tym bronić ?

Jaki jest cel takiego podkradania?

Twój adres zamieszkania, wypowiedziany przez osobę o donośniejszym głosie, tak, że usłyszy go 100x więcej niż gdybyś wypowiadał go ty - też nazwiesz podkradaniem (twojego adresu) ?

Niestety Twój przykład nie jest odpowiedni, porównałbym to raczej do utworu który śpiewa osoba o donośniejszym głosie tak że usłyszy go 100x więcej osób niż gdybym to ja śpiewał. A przecież to mi przysługują prawa autorskie i majątkowe związane z tym utworem.

Poza tym proszę o konkretne odpowiedzi, interesuje mnie całe zjawisko, nie zamierzam się spierać co do "nazwywania" takiego procederu. Moim zdaniem jest to podkradanie bo pod cudzą domeną wyświetla się zawartość mojego forum a w dodatku, cudzy wynik jest wyżej od mojego, oryginalnego. To mnie niepokoi.

pod cudzą domeną wyświetla się zawartość mojego forum

Teraz dopiero napisałeś o co chodzi.

Czy tresc z Twojego forum kopiowana jest do obcej bazy danych i potem wyswietlana. Czy treść kopiowana jest online?

Jezeli znasz domene to rownież znajdziesz jej IP ktore mozna zablokowac np w .htaccess

.

Przepraszam że nie doprecyzowałem w pierwszym poście o co mi chodzi. Treść nie jest kopiowana ani online, ani do obcej bazy, po prostu obca domena w adresie jest przyklejona przed moja w taki sposób np:

podkradąjaca_wyniki_domena.com/mojeforum.com/showthread.php?t=10852 .

Wszystkie linki działają prawidłowo, oczywiście odnośniki maja taką formę jak powyżej, z wykorzystaniem obcej domeny,

Ok wielkie dzięki, spróbuje z tym .htaccess.

A ogólnie spotka się już ktoś z taką sytuacja wcześniej? Jaki cel ma takie zdziałanie,

Nie, chodzi mi o wyniki w google w postaci:

www.domena.com/beztabu.com/

www.domena.com/beztabu.com/forumdisplay.php?f=2

www.domena.com/beztabu.com/showthread.php?p=494766#post494766

www.domena.com/beztabu.com/member.php?u=27646

W wszystkie linki z beztabu.com w ten sposób.

Nie, chodzi mi o wyniki w google w postaci:
www.domena.com/beztabu.com/

www.domena.com/beztabu.com/forumdisplay.php?f=2

www.domena.com/beztabu.com/showthread.php?p=494766#post494766

www.domena.com/beztabu.com/member.php?u=27646

hmm czy wczesniej na dane frazy byla twoja domena a potem zostala zepchnieta w dol i na jej miejsce wskoczyla domena kopiujaca zawartosc? czy po prostu jakas domena zasala kontent z twojej i nabila sobie site?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

hmm czy wczesniej na dane frazy byla twoja domena a potem zostala zepchnieta w dol i na jej miejsce wskoczyla domena kopiujaca zawartosc? czy po prostu jakas domena zasala kontent z twojej i nabila sobie site?

Dopiero co zauważyłem całą sprawę, moja domena ma 2 lata, ta podkrada pozycje jest nowa. Nie są to jakieś specjalnie ważne słowa kluczowe dla mnie - te na których pojawia się wyżej tamta domena ale boję się że będzie gorzej.

Tzn google zaindexuje więcej wpisów z tamtej domeny itp.

Tak moja domena została zepchnięta na niektóre frazy. A wyżej pojawia się ta obca.

Mam wrażenie że po prostu nabiła sobie site, bo contentu jako takiego na niej nie ma, wygląda jakby zrobił ktoś jakieś przekierowanie i tyle po prostu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności