Skocz do zawartości

Program Partnerski w usługach finansowych - poszukiwanie pomysłów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Reprezentuje firmę CLS sp. z o.o. (https://www.cls.pl), która jest ogólnopolską siecią sprzedaży kredytów i leasingów samochodowych (ok. 30 biur handlowych).

Chcemy otworzyć się na Internet pragnąc stworzyć uczciwy program partnerski umożliwiający zarabianie naszym Partnerom na pozyskiwaniu klientów na sprzedaż naszych usług.

Zanim to zrobimy chciałbym prosić o uwagi czołowych graczy w pozycjonowaniu stron zarabiających na tego typu usługach o opinię odnośnie preferowanych warunków wynagradzania i narzędzi, które powinniśmy udostępnić, żeby nasi Partnerzy byli w pełni zadowoleni i czuli się uczciwie traktowani.

Planujemy udostępnić system, w którym nasz Partner będzie miał wgląd we wszystkie wnioski złożone z poziomu jego serwisu, statusy negocjacji (aktualizowanych na bieżąco) i realizowane transakcje prowadzone z potencjalnym klientem przez naszych doradców.

Wiem, że ogólnie panują złe opinie o programach partnerskich tego typu, np. oskarżenia o ukrywanie realizowanych transakcji, my chcemy grać w otwarte karty uwzględniając sugestie Internautów.

Dlatego moja prośba o uwagi odnośnie wymogów, które taki program powinien spełniać z punktu widzenia osoby uczestniczącej w programie.

Liczę na Państwa pomoc.

Pozdrawiam,

Jarosław Piotrowski

Dyrektor ds. Informatycznych

CLS sp. z o.o.

tel. 665 800 835

Temat zarabiania przez Internet dopiero zaczynam, lecz to jest forum i każdy pisze to co ma do powiedzenia, Konkurencja jest gigantyczna, programy partnerskie bankiera czy money sa najbardziej rozbudowane i najłatwiejsze w obsłudze która jest intuicyjna- bodajże bankier podaje gotowe mini skrypty (niewiem ja to sie nazywa) takie małe okienka z punktami co dana oferta zabiera dość wygodne i przejrzyste ( o tym mówie https://xn--infogieda-wub.pl/karty_kredytowe-s29.html )

mBank z kolei wymaga podpisania umowy, co na pewno zmniejsza ilość partnerów - a jeśli już sa to bardziej "sensowni"

A mi brakuje pp w stylu bankier/money tylko z opcja przestawienia platnosci tylko za leady. Obecnie za leady (wypelnienie formularza, kontakt) mozna dostac $ tylko w sieciach afilacyjnych gdzie roznie bywa - kampanie sie rotują, trzeba dbac o kazda z osobna itp. Chcialbym po prostu otrzymac kompleksowe narzedzie do budowy finansowej strony i byc rozliczanym od wniosku lub kontaktu (naturalnie za odpowiednio niską stawkę, to juz wy musicie oplacalnosci policzyc). Wtedy nie byloby problemu z jasnoscia rozliczen, z wnioskami, ktore "wisza" miesiacami itp.

Jeśli chodzi o mnie, bardzo podoba mi się w konkurencyjnych pp np. bankier, to że dają gotowy serwis z produktami finansowymi, do którego można podpiąć własną domenę. Niestety taki serwis jest już na tyle gotowy, że mało w nim można pozmieniać, dlatego większość stron należących do PP bankier jest niemal identyczna (różnica jedynie kolorów i czasem tekstów) i tego właśnie mi brakuje - możliwości większej modyfikacji takiego "gotowca";)

A mi brakuje pp w stylu bankier/money tylko z opcja przestawienia platnosci tylko za leady. Obecnie za leady (wypelnienie formularza, kontakt) mozna dostac $ tylko w sieciach afilacyjnych gdzie roznie bywa - kampanie sie rotują, trzeba dbac o kazda z osobna itp. Chcialbym po prostu otrzymac kompleksowe narzedzie do budowy finansowej strony i byc rozliczanym od wniosku lub kontaktu (naturalnie za odpowiednio niską stawkę, to juz wy musicie oplacalnosci policzyc). Wtedy nie byloby problemu z jasnoscia rozliczen, z wnioskami, ktore "wisza" miesiacami itp.

Co do kompleksowości - to my oferujemy tylko kredyt i leasing na samochód, więc nie wiem, czy jesteśmy w stanie zaoferować duży rozbudowany serwis finansowy.

Co do opłat za leada, to osobiście uważam, że jest to dobra forma, bo motywuje właściciela danego serwisu do propagowania usług. Możemy dać zarabiać za poprawnie wypełniony wniosek, ale z pewnymi zastrzeżeniami.

Na dzisiaj mam pomysł taki, żeby zacząć płacić jakąś kwotę bazową za wypełnienie jednego wniosku, a w przypadku zrealizowania transakcji, odpowiednio podwyższać tą kwotę, tak, żeby np. za każde kolejne wypełnienia prowizja (np. 0,5%) od sprzedanej usługi mogła być wypłacona przez jakiś okres (np. 3 miesiące) za kolejne leady. Czyli wraz ze wzrostem sprzedaży usług rośnie kwota wypłacana za leada - ale nie wypłacamy jej od razu, tylko niejako w ratach.

Wydaje mi się, że to by jeszcze bardziej motywowało do pracy i napędzało partnerów.

Czy może ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

Jeśli chodzi o mnie, bardzo podoba mi się w konkurencyjnych pp np. bankier, to że dają gotowy serwis z produktami finansowymi, do którego można podpiąć własną domenę. Niestety taki serwis jest już na tyle gotowy, że mało w nim można pozmieniać, dlatego większość stron należących do PP bankier jest niemal identyczna (różnica jedynie kolorów i czasem tekstów) i tego właśnie mi brakuje - możliwości większej modyfikacji takiego "gotowca":)

W tym przypadku uważam (moja subiektywna uwaga), że to bankier zgarnia większość prowizji, bo to on zbudował program partnerski i cały system, nie dając zbyt wiele do samodzielnych modyfikacji.

Nie wiem, jak wygląda komunikacja z konkretnymi usługodawcami (bankami, itp...) - chodzi mi tutaj o wiarygodność rozliczeń (sprzedanych usług poleconych klientów) - na pewno mają z tym problemy, bo przecież i tak ostatecznie ręka ludzka musi odznaczyć sprzedaż danej usługi, a systemy się ciągle zmieniają i jest ich wiele.

My chcemy zająć się tylko rynkiem motoryzacyjnym sprzedaży produktów finansowych (dość wąska dziedzina na tle reszty kredytów hipotecznych, gotówkowych, kart kredytowych itd...) - chcemy dać partnerowi wgląd w część CRM związaną z etapami negocjacji z klientem, tak, żeby zawsze wiedział na czym stoi.

Każdy bank mający w swojej ofercie finansowanie pojazdu - może zrobić kredyt samochodowy, tylko trzeba się zastanowić nad tym, komu warto dać klienta?

Klient trafiając do nas może otrzymać ofertę większości banków / firm oferujących kredyty samochodowe, z tym, że otrzyma taką / jaka będzie najlepsza dla niego - więc już tutaj wygrywamy ze skutecznością. Dodatkowo my nie odsyłamy klienta do banku, tylko obsługujemy go końca (podpisujemy umowę).

W końcu i tak klient, który szuka kredytu musi gdzieś go zaciągnąć - a Wy chcecie na tym zarobić - dlatego chyba najlepiej skorzystać z programu oferującego największą skuteczność sprzedaży usług - a nie największą liczbę usług.

Uważam, że era kompleksowych serwisów finansowych dobiega końca, ale chciałbym zobaczyć Wasze opinie.

Partnerzy powinni nie tylko skupić się na wykupieniu dobrej domeny, wklejeniu gotowego contentu i pozycjonowaniu. Powinni sami mieć możliwość pełnego zarządzania budową serwisu - taka swoboda w działaniu da na pewno większe efekty.

Odrobina własnej inicjatywy nikomu na pewno nie zaszkodzi, a serwisy partnerskie przestaną być wszystkie do siebie podobne.

Wystarczy po prostu xml z ofertą, a reszte kazdy sobie juz dostosuje i zautomatyzuje :). A dla mniej zaawansowanych prosty whitelabel.

O, i to mi się podoba, dać swobodę działania.

Wszystkim chyba się już znudziły podobne do siebie serwisy, na której mogę sobie wypełnić wniosek do takiego, czy owego banku.

Jak już gdzieś wcześniej napisałem, lepiej pokazywać na swojej stronie mniej usług, bo warto reklamować tylko tych, którzy są najbardziej skuteczni - my tacy jesteśmy - nie chcemy, żeby Wasze leady szły w kosmos, tylko jak już mamy klienta, to staramy się zrobić wszystko, żeby skorzystał z naszej usługi, a w naszej ofercie są praktycznie wszystkie wiodące banki działające w sektorze sprzedaży kredytów i leasingów samochodowych.

XML nie jest dobry dla wszystkich. Jeśli w XMLu opisy produktów sa takie same to wcześniej czy poźniej wszystkie strony partnerskie będą wyglądały tak samo bo na allegro będzie jeden szablon dla wszystkich.

Przydałyby się tez moduły, które można pobrać funkcją include albo readfile (jak to ma miejsce w Money) - dzięki temu ten kto nei zna XMLa może korzystaćz modułów ale wtedy MUSI budować serwis od zera, ktory jest ... unikalny :)

gotowe strony idą wtedy na zaplecze ... szkoda pary na gotowiznę.

Jedno pytanie : ale badaliscie wejscie na rynek :) bo promocja samych kredytów jest ... droga i czasochłonna

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności