Skocz do zawartości

Za co te filtry ?!

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum Google jest taki wpis, zatwierdzony przez moderatora

"Nie żebym Cię Moher atakował, ale ja mam zupełnie odmienne doświadczenia. To raczej nie przypadek, że ktoś dowala Tobie linkami i robi kopie. W dodatku polecenie site mojej strony nagle stało się czołowym słowem kluczowym w statystykach. Pytanie po co by ktoś miał to robić, skoro jest to niby nie skuteczne ?

Jak widać ktoś (coś) skutecznie mi zaszkodziło, bo tak po prostu na frazę ebooki z drugiego miejsca w siną dal strona nie spadła. Nie ma na niej nic co by mogło złamać wytyczne, nigdy też nie było na stronie SWL. Może to jakaś czkawka Google.

Na pewno kradzieży treści nie odpuszczę złodziejom. Widocznie znów muszę przerabiać walkę z wiatrakami. Kradzieże dotyczą każdej podstrony tego serwisu - chomikuj aż kipi od skradzionego mi tekstu.

Starałem się stronę utrzymać w jej pierwotnym schemacie, by podkreślić jej wiekowość. Ale widać czas zmienić szablon na lepiej zoptymalizowany."

Nic z tego nie rozumiem, czy możemy linkować swoje strony SWL bo google na to nie reaguje ?

Więc za co są filtry ? Bo przecież system nie rozróżnia czy to ja linkuję SWL czy konkurent moją stronę.

Może mi to ktoś wyjaśnić ?

Duzo zalezy od wieku domeny i stanu obecnych linkow.

Gdybys zglosil sie do mnie jako klient i poprosil o zafiltrowanie konkurencji to odpowiedzialbym Ci tak:

-szansa na filtr dla strony ktora istnieje mniej niz kilka miesiecy = wysoka

-szansa na filtr dla strony mlodszej niz 2 lata - mala

-szansa na filtr dla strony z kilkuletnia historia >> bardzo znikoma

Korzystajac z swl+xrumera mozna zaszkodzic konkurencji pod warunkiem ze ich strona jest mloda wiekiem i slabo linkowana.

Xann, a jaki jest prawidłowy przyrost linków ?

Kiedyś pamiętam taki wykres, linia skierowana pod kątem 45 stopni.

Ale nie było tam podane jak to się ma do konkretnych dni, tygodni itp. co ile i jak mocno zwiększać liczbę linków

A przecież i tak nie można zwiększać codzienną liczbę nowych linków w nieskończoność

nie ma tu reguł, chodzi o pozyskiwanie linków a czy jedngo dnia pozyszasz 100 czy 2 to nie ma różnicy

Reguł nie ma, filtry są.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

@'amstrad' - nie zrozumiałeś, to że pozycjonujesz stronę to już za to moższ zostać ukarany, że sztucznie usiłujesz zmienić naturalne wyniki wyszukiwania, nie ma złotego przepisu jak można nie dostać filtra bo filty się zdarzają a w wiekszości nawet nie znamy za co był akurat ten

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności