Skocz do zawartości

Wyłączenie Mod_rewrite

maxmor1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam forum na systemie phpbb3 do którego był dołączony mod xxx rewrite(nie pamiętam nazwy). Teraz po aktualizacji mod się zmienił, usunęły się moje modyfikacje, przez co linki zmieniły się. Planuję całkowice wyłączyć te fikcyjne adresy. I moje pytanie, czym to grozi? Jeśli poustawiam przekierowania na nowe adresy z $.html na "viewtopic.php=$@$%*@(#$&"?

Ale co to za pytanie w ogóle jest! Skoro przestaje działacz przepisywanie adresów, wszystkie żądania zwracają 404 strona nie została odnaleziona co za tym idzie już chyba nie trzeba ci tłumaczyć - czy jednak trzeba :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja jak się ma odwiedzalność stron które nie istnieją - pomyśl trochę zanim napiszesz :) ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co za propagandowe teorie Mion? Nie istnieje? Ja gdzieś pisałem, że usuną stronę?
Planuję całkowice wyłączyć te fikcyjne adresy.... Może jak zrozumiesz na czym polega modrewitte zrozumiesz też to co pisałem.

Staraj się rozumieć o czym piszesz, a nie pytać o działanie czegoś o czym nie masz pojęcia. Proponuje też przyswoić sobie jednoznacznie co oznaczają używane przez ciebie pojęcia np "wyłączenie przyjaznych linków"?

EOT

Przyjazne linki to po prostu Mod_Rewrite, myślałem ze z tym nie będzie problemów, a jednak :/

"Staraj się rozumieć o czym piszesz" jak widać to ty masz problemy ze zrozumieniem, szczególnie pierwszego posta :D

"a nie pytać o działanie czegoś o czym nie masz pojęcia" jeśli nie mam o czymś pojęcia to pytam, chyba tak robi każdy normalny człowiek, może ty masz inaczej. Przypominam że pytałem tylko o skutki wyłączenia rewritera(mod _rewrite), przy ustawionych przekierowaniach na nowe adresy.

"wyłączenie przyjaznych linków"

Podstawiając mod_rewrite w miejsce "przyjaznych linków" otrzymamy

"wyłączenie mod_rewrite" daje do myślenia... prawda?

Widzę że nie przeczytałeś mojego pierwszego postu :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności