Skocz do zawartości

MintMedia - uważajcie

purkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chciałem przestrzec przed firmą MintMedia - agencja reklamową.

Współpracowałem z nimi ponad pół roku.

Wstępne założenia i umowa były takie:

1) za 1000 odsłon mieli mi płacić najmniej od 15 do 30 zł

2) nie mogłem na stronie umieszczać innych reklam

I Oto wyniki przykładowe z raportów Media Mint

liczba odsłon: 12654

moje zarobki: 2,34 zł

czyli za 1000 dostałem 18 groszy!B)

I ciągle jedno tłumaczenie, tak tak to takie kampanie próbne ale już zaraz odpalamy te na które się umawialiśmy.

To zaraz trwało ponad 6 miesięcy.

Napisałem, żeby przestrzec wszystkich przed współpracą.

Pozdrawiam

6 miesięcy dałeś się zwodzić? Po pierwszym miesiącu trzeba było zrobić awanturę i zagrozić "reklamą" na forach.

Racja, jednak dopiero zaczynałem przygodę z portalami i szczerze to cieszyłem się ze udało mi się nawiązać współpracę.

Kolejny raz takiego błędu nie popełnię.

a może miałeś umówione 0,15 - 0,30 zł, wieć jak dali 0,18 zł to by się zgadzało.

niestety na każdym kroku trzeba uważać, ja walcze 4 tygodnie z gościem o 100 zdjęć które miał rzekomo zrobić w 3 dni ;/

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Pojedyncze akcje z pewnością można sprzedać za więcej niż 30zł za 1000 odsłon.

Ale naprawdę trudno jest zapewnić taki ruch na stałe.

Na dobrym, profilowanym portalu cieszę się jak w skali miesiąca uzyskuję średnio 10zł za 1000 odsłon.

Jedna uwaga. Na piosenkach/filmach/grach itd cieszyć się można przy 1/3 tych wyników.

mekeke mowisz o gwarancji 100% obsadzenia? Bo rozumiem, ze rozmawiamy o sredniej za caly ruch tzn. strona ma 100 tys odslon, siec placi 10 zł, ale w miesiacu zapewni tylko 10 tys odsklon po 10 zł i zarobisz 100 zł czyli w praktyce 10 zł za 100k odslon serwisu.

Bo jesli mowa o niskim obsadzeniu to jasne, ze stawki beda wieksze.

Bo to jest tak że te 30 zł to są za kampanie dedykowane, których jest jak na lekarstwo. Ostatnio cosraz wiecej firm korzysta z RONów (kampanii zasięgowych) i dlatego masz takie małe stawki.

Ogólnie, żeby zarobić ok. 1 tys. zł w sieci reklamowej musisz mieć ok. 3 mln odsłon/miesiąc. A jeszcze nie dalej jak w 2008 roku z takiej ilości odsłon można było wyciągnąć 6-8 tys. zł.

I wiem to z własnego doświadczenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności