Skocz do zawartości

Pobieranie płatności za darmowe filmy z redtube

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie odnośnie stron erotycznych umieszczająych w swoich działach filmy xxx pochodzące z serwisu redtube.

Strony takie chodź wstawiają u siebie kod playera z filmem (gdzie to film jest ciąnięty z redtube) to pobierają jeszcze płatnośći za oglądanie takich filmów (chociaż dany film na redtube jest darmowy.)

Czy to jest legalne ? Pobieranie opłat za filmy xxx które w rzeczywistości sa darmowe ??

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Widzę, że tematyka jak zarobić na filmach do których nie masz żadnych praw do ich dystrybucji nie daje ci spokoju

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=92757

:)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

kazdy pomysł na biznes jest dobry :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kto w dobie takich serwisów jak np wide6.com jeszcze za to płaci?

Masa ludzi...Uwierz mi że miliony ludzi nawet nie widzą co to jest redtube.

a z drugiej strony to ja nawet sam nie widziałem że jest cos takiego jak wide6.com ( wyszkikiwarka filmów xxx) :) Dopiero Ty mnie olśniłeś...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ja też pierwsze słyszę o wide6.com.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

dawstaw, przecież wystarczy się nad tym choć chwilę zastanowić.

Pobieranie opłat za dostęp do czegoś, co nie jest twoje, jest nielegalne.

Policja cię nie zgarnie, ale właściciel kontentu zawsze może się do ciebie dobrać.

Pobieranie opłat za dostęp do czegoś, co i tak jest dostępne za darmo, jest naciąganiem.

Ale oczywiście nie będziesz pierwszym naciągaczem z takim serwisem.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

E tam przesadzacie. Jak ktoś chce zapłacić - to czemu nie (dopóki warunki są czyste). Jak się dostarczycielowi kontentu nie spodoba - to odetnie po REF.

Niby wykopy, google, msn, etc. działają nielegalnie? Przecież oni też zarabiają tylko i wyłącznie na nie swoim kontencie. Ludzie handlujący linuxem na allegro też działają nielegalnie? Bo przecież sprzedają coś darmowego... A wyszukiwarki XXX? Mniej prawniczych bzdur - więcej myślenia. Nie rozumiem dlaczego nie mogłaby powstać płatna wyszukiwarka, albo płatny serwis z linkami czy playerami EMBED?

Chyba lepiej poświęcić 5 minut na przeczytanie o HTTP_REFERER. A ci wredni krwiożerczy kryminaliści i inni "paserzy" nie będą już stanowili "problemu" :)

Pobieranie platnosci za darmowe filmy w tym przypadku jest NIEZGODNE Z PRAWEM.

Na redtubie jest nawet kod umieszczenia na własnej stronie.

Pobieranie takich opłat rzeczywiście może byc nielegalne.

Ale już sprawa inaczej wygląda gdy oferujemy taki portal jako np katalog(płatny) np najlepszych filmów.

Wtedy użytkownik płaci nie za filmy a możliwość przejerzenia listy najlepszych darmowych filmów xxx.(jednym słowem płaci za samą liste darmowych filmów a nie za oglądanie ich.)

@Ale już sprawa inaczej wygląda gdy oferujemy taki portal jako np katalog(płatny) np najlepszych filmów.

Tak to sobie można tłumaczyć z kumplem z trzepaka, ale nie na sali sadowej..

To tak jak w znanej mi anegdocie gdzie złapali włamywacza do spożywczego na gorącym uczynku, a on na to, że przechodziła grupa osób i przed chwilą go wrzucili do sklepu przez witrynę ... niestety sąd nie dał wiary jego sławą :)

@Ale już sprawa inaczej wygląda gdy oferujemy taki portal jako np katalog(płatny) np najlepszych filmów.

Tak to sobie można tłumaczyć z kumplem z trzepaka, ale nie na sali sadowej..

To tak jak w znanej mi anegdocie gdzie złapali włamywacza do spożywczego na gorącym uczynku, a on na to, że przechodziła grupa osób i przed chwilą go wrzucili do sklepu przez witrynę ... niestety sąd nie dał wiary jego sławą :)

A co z domniemaniem niewinności.. :);)

PS. Na PiO wogule to na PiO przydałby sie nowy dział a mianowicie Prawo internetowe czyli co można a czego niemożna...:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności