Skocz do zawartości

Budować zaplecze, czy preclować?

dk14yo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat. Nie wiem, czy lepiej napisane artykuły dodawać do precli, czy założyć darmowego bloga (bez własnej domeny - na blog.pl albo blog.com), wstawić je tam i dodać do tych katalogów? Przy okazji pochwalę listę, bo się należy. :)

Co myślicie?

Zaznaczam jeszcze raz, że mam na myśli darmowe serwisy blogowe.

Napiszę teksty wszelakie w oraz proste artykuły po angielsku i niemiecku. FV przez useme lub UoD. Kontakt: tanieseo[at]gmail.com

olej darmowe serwisy.

kup serwer, postaw zaplecze na swoich domenach i precluj :-)

pozdr :)

Spodziewałem się takiej odpowiedzi, dlatego podkreśliłem darmowe.

Mam rozumieć, że uważasz, że wybierając między darmowym blogiem a dodawaniem do precli wybierasz precle? Innymi słowy: co byś wybrał, gdyby istniały tylko 2 alternatywy?

Napiszę teksty wszelakie w oraz proste artykuły po angielsku i niemiecku. FV przez useme lub UoD. Kontakt: tanieseo[at]gmail.com

Przecież nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby podążać obiema drogami :). Zaplecze jest ważne, ale stawianie go to też sporo pracy, samo postawienie bloga nic nie da trzeba jeszcze go wylinkować.

EDIT: Qbexus mnie ubiegł :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Wszystko zależy od potrzeb zazwyczaj żeby uzyskać dobre efekty robi się wszystko co można. Dlaczego postawianie własnych blogów na free platformach ma kolidować z preclowaniem bo nie kumam, rób to i to.

jeśłi ma takie siły przerobowe aby pisać precle w takiej ilości i czestotliwości aby zadowolić obie opcje ( darmowy własny precel , i setki nie swoich precli to mozna i tu i tu

Darmowy nie jest Twój :)

Twoje będzie jak sobie kupisz :)

Oczywiście można pchać sie w darmowe rozwiązania, tylko, że może przyjść chwila, kiedy to "swoje" tracisz bez podania przyczyny ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jeszcze jedno pytanie: np. na blog.pl (właściwie teraz chyba na wszystkich darmowych blogach) na górze jest <iframe> z wyszukiwarką blogów itp. Czy google widzi linki w ramce <iframe>? Głupio byłoby linkować takiego bloga i zbierać tylko kilkanaście % wartości linków dla siebie.

Spodziewałem się takiej odpowiedzi, dlatego podkreśliłem darmowe.

Mam rozumieć, że uważasz, że wybierając między darmowym blogiem a dodawaniem do precli wybierasz precle? Innymi słowy: co byś wybrał, gdyby istniały tylko 2 alternatywy?

jak postawisz 30 blogow na darmowych platformach to za rok zostanie z nich 20

przy zalozeniu ze na podlinkowanie kazdego blogu w przeliczeniu na czas/srodki/pieniadze wydasz 50zl w skali roku okaze sie ze 500zl wywaliles sobie w bloto

no i jeszcze oczywiscie poza srodkami straconymi na podlinkwoanie skasowanych darmowych blogow, musisz do tego dodac straty potencjalnych zyskow z wyzszych pozycji jakie mialbys gdybys tych blogow jednak nie stracil...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

sleaquit prawie mnie przekonałeś, ale mimo wszystko jednego darmowego założę i podlinkuję. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam.

mam takie blogi o których zapomniałem a stoją już 3 lata :shout:. Dzisiaj z pożytkiem sobie o nich przypominam znajduję hasła i się zaplecze tworzy bo nikt mi ich nie pozamykał. Generalnie z tych głównych platform to nie zdejmują blogów, szczególnie z treścią. A jakby tak spojrzeć z punktu widzenia google to masa tych najbardziej naturalnych linków idzie właśnie z takich platform gdzie zwykli ludzie sobie tworzą własne strony.

jak postawisz 30 blogow na darmowych platformach to za rok zostanie z nich 20

Przesadzasz. Na bloggerze, wordpressie i kilku innych platformach nie skasowali mi ani jednego. Powstawało swego czasu trochę na chybcika darmowych na MU i tu rzeczywiście ginęły.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności