Skocz do zawartości

Budować zaplecze, czy preclować?

dk14yo

Rekomendowane odpowiedzi

jak postawisz 30 blogow na darmowych platformach to za rok zostanie z nich 20

Przesadzasz. Na bloggerze, wordpressie i kilku innych platformach nie skasowali mi ani jednego. Powstawało swego czasu trochę na chybcika darmowych na MU i tu rzeczywiście ginęły.

ile masz polskojezycznych darmowych platform typu blogger? :>

takich gigantow nie masz niestety 30 lecz kilku, pozostale sa mniejsze, a te z czasem padaja

mam takie blogi o których zapomniałem a stoją już 3 lata :).

i tu wchodzimy na cos takiego jak regulamin darmowej platformy blogowej

te ktore moga sobe pozwolic na hostowanie zapomnianego bloga przez 3 lata mozna wyliczyc na palcach jednej reki

gdy spojzysz na polskojezyczne platformy zobaczysz ze maja wymog pisania postow co 60,90,120 dni bo inaczej kasacja bloga

i zeby byla scislosc, nie mowie tutaj o skali 4 platform lecz co najmniej 30

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Tak naprawdę to nie używajcie darmowych platform, freehostingów i precli zostawcie je nam :) Młodym nowym pozycjonerom proponuję kupić dedyka pulę 64 IP i budować zaplecze to jest najpewniejsza sprawa i ma tajemną moc Yedi. Nie zapomnijcie o nowych własnych domenach które sobie ugruntujecie tematycznie i za 2 - 5 lat będą nie do przebicia jako zaplecze :)

jak postawisz 30 blogow na darmowych platformach to za rok zostanie z nich 20

Przesadzasz. Na bloggerze, wordpressie i kilku innych platformach nie skasowali mi ani jednego. Powstawało swego czasu trochę na chybcika darmowych na MU i tu rzeczywiście ginęły.

ile masz polskojezycznych darmowych platform typu blogger? :>

takich gigantow nie masz niestety 30 lecz kilku, pozostale sa mniejsze, a te z czasem padaja

Jeżeli ktoś robi 10-20 subdomen na własnej domenie to może zrobić tyle samo na bloggerze, wp i kilkunastu innych platformach blogowych, niekoniecznie polskich. Można też postawić WP na hostil, cba, za, lua, 8log i parunastu innych free hostingach. Owszem, niektóre się wykruszają, ale to samo dotyczy płatnych domen.

Niemniej przychylam się do zadania Qbexusa. Zostawcie to starszym. :)

Eksperyment Discover.pl

• 1 miesiąc temu...

wszystko co darmowe to złoo w polsce nie ma nic za darmo ludzie nauczcie się tego. Darmowy hosting np blog.pl reklamy 0 gwarancji ze bedzie tak długo jak będziesz potrzebował nie wspominamy ze już nie raz była jadka ze treści zostały"kradzione" bo w regulaminie jest ze administrator ma prawo do zablokowania konta bez podania przyczyny i tyle.

Jeszcze się nie bawiłem w blogowanie na darmowych serwisach pod kątem SEO, ale skoro piszecie że bardzo szybko się takie wpisy indeksują, to znaczy że nawet bez podlinkowania tych wpisów, mają one moc, czy się może mylę?

Plusy darmowych hostingów

+ są darmowe :P

+ podobno łatwo się indeksują

Minusy

- nie można ich sprzedaż bo nie są własnością

- reklamy

- możliwość zablokowania (czasami bez powodu)

- nie można instalować SWL i adsensów

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

nie wiem że w czasach gdy można dostać hosting już za 12 zł/rok

kogoś jeszcze podnieca darmowy hosting z jego wszystkimi wadami,

no i może paroma zaletami które i tak nie są w stanie ich przewyższyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności