Skocz do zawartości

Choroba Benq`a

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam potężny problem z moim laptopem Benq A52.

Historia choroby:

Jak to pozycjoner chodzę sobie po PiO i często zaglądam do działu katalogi (wiadomo, aktualizacja bazy katalogów) i jeden pajac wrzucił katalog z wirusem, o czym niestety przekonałem się dopiero po wizycie na tym lewym katalogu. Avast zadziałał, ale nieskutecznie. Po włączeniu laptop co sekundę słabł, aż po 10 sekundach od włączenia się zawieszał.

Próby leczenia:

Standardowa procedura, to format dysku i instalacja Windows XP. Otóż ta terapia, choć najbardziej skuteczna i zalecana była niemożliwa. Po włożeniu płyty instalacyjnej pokazywał się komunikat "Dowolny klawisz spowoduje rozruch płyty CD" oczywiście wciskałem i nic. Nie uruchamia się instalator i albo ten napis wisi 15 minut, albo ponownie się uruchamia laptop. Niby płyta działa ale ciągle nie może się uruchomić. Pomyślałem "trefna płyta", ale po 4 płycie (od znajomych brałem oryginalne i pirackie) zrezygnowałem. W takiej sytuacji ostatnia deska ratunku "Ubuntu" - okazała się ratunkiem i zadziałał ten system. Niestety po 3 miesiącach użytkowania Ubuntu mi nie odpowiada, brak Windows Office, dużo programów nie działa na nim, ma parę plusów niestety "małych". Po zainstalowaniu ubuntu i sformatowaniu całego dysku, płyty z windowsem nadal nie chcą zadziałać.

Laptop służy mi w 90% do pracy, a bez programów i braku łatwości w działaniu moja praca wydłuża się kilka razy...

Proszę o ratunek :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Ogólnie to ten wirus miał sporo kumpli i nie miałem jak ich tych nazw zapamiętać :/

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Ze 3 miesiące temu ktoś napisał temat, wiem że później trafił do Kosza.

być może spróbuj wyzerować dysk, czasami w sektorze rozruchowym może wisieć jakiś wirek choć w twoim przypadku w to wątpie

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności