Skocz do zawartości

Czy można brać na poważnie zleceniobiorców z...

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pytanko jak w temacie, mile widziane wasze doświadczenia!

Czy można brać na poważnie umiejętności i jakość wykonania zlecenia przez zleceniodawcę znalezionego na zlecenia.przez.net?

Zdaje sobie sprawę, że nie można wszystkich walnąć do jednego worka, ale chodzi mi o to, czy ta cała krytyka w Internecie tego serwisu jest naprawdę tak zasłużona?

naughty.gif

Wielokrotnie korzystałem z tego serwisu, należy być ostrożnym i kierować się zdrowym rozsądkiem. Zdarzają się cuda np. profesjonalny projekt graficzny 15zł ale i w drugą stronę również, napisanie skryptu w php w 5min za 300zł;)

na pewno zależy co masz do zlecenia, ale jak już ktoś napisał w każdym miejscu znajdziesz obok "profesjonalistów" także i cwaniaczków :/ Ostrożność i na pewno bez pospiechu.. zwłaszcza z przelewem;)

Dobre rzetelne osoby szybko sobie tworzą w okół siebie stałych klientów, wiec po czasie na zlecenia.przez.net juz nie zagladaja,

ale wiadomo ze ciagle dochodza nowe osoby, wiec perełki sie zdarzaja.

Tylko trzeba umieć różnicować i prześwietlać osoby.

I oczywiscie nie iść na zywioł w rozumieniu wyzysku, bo szybko perelka od nas ucieknie ;)

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Mi przez ZPN wpadlo ponad 150 fraz w 2009 roku (do pozycjonowania, w tym np. haslo kredyty ) . Wiec nie jest zle. Oczywiscie bez porownania z Getafreelancer czy Rentacoder.

Jak do tej pory tylko z 1 zleceniodawca sa pewne problemy z platnosciami (jego biznes padl - wiec pewnie spotkamy sie w sadzie )

W ZPN korzystam z copywriterów do pisania precli

co rusz muszę ich zmieniać, to co mi przysyłają aż wstyd mi publikować

przetestowałem pięcioro do tej pory. Z nikim się nie związałem, ustawiam kolejne aukcje w nadziei, że wyłowię tego porządnego

Do tej pory albo pokemony albo cwaniaczki oferujący niby portfolio i swoją WWW ale i tak po przysłaniu mi precli ROZPACZ

i w drugą stronę również, napisanie skryptu w php w 5min za 300zł

Jakieś bajki tu opowiadasz. Ceny jawne, najtańszy portal w necie i nikt nie zrobi niżej niż 300 PLN w 5 minut? Widać to nie jest 5 minut. Przecież tam ceny za gotowe wdrożenia + napisanie skryptu od 0 kształtują się zwykle niżej niż koszt zakupu kopii.

Do tej pory albo pokemony albo cwaniaczki oferujący niby portfolio i swoją WWW ale i tak po przysłaniu mi precli ROZPACZ

Pisanie artykułów na dowolny temat - 50 groszy-3 złote za 1000 znaków, 5-15 groszy za dodanie towaru z opisem i fotką do sklepu... Przy takich cenach jak to może inaczej wyglądać i jak się do tego trzeba "przyłożyć", żeby cokolwiek zarobić.

Jak ktoś ma chociaż odrobinę oleju w głowie i zna choć trochę język to ucieknie za granicę. Na takich portalach klienci patrzą niestety głównie jedynie jakby tu nie zapłacić (albo zapłacić połowę) lub wysępić za darmo dodatkowe usługi. 50% zleceń to ciągłe kłótnie z zleceniodawcami (bo zapłacić nie mogą, bo nie zapłacą - przecież to nie kopanie rowu a każdy gimnazjalista może dla nich pracować za darmo, albo zapłacą połowę, ale to dopiero jak popracujesz przez tydzień gratis, etc, etc.). Moim zdaniem po prostu szkoda się tam denerwować.

Sam sobie odpowiedz na pytanie kto przy takich warunkach płacowych i głupocie klientów tam zostaje. Dzieciaki, ci którzy nie dostaną zleceń gdzie indziej albo desperaci. Co do nowych - żeby przy takich cenach wystawić ofertę też niestety trzeba kompletnie nic nie mieć do roboty, albo mieć 15 lat.

Dużo zleceń to "proszę zrobić X, i jeszcze Y. Ale co to Y - nie powiem, powiem potem, albo wymyślę na GG" :D Na RAC byłoby to nie do pomyślenia. Albo by zleceniodawca musiał zapłacić za niedospecyfikowany projekt albo by wyleciał. Specyfikacja zerowa. "Skrypt do płatności, ładny, szybki, wszystkie kanały. 10 minut roboty dla każdego kto umie Pehapa, sam bym napisał ale nie mam czasu" - jak jest takie coś to na ZPN jest dobrze :)

Z resztą - pierwsze z brzegu:

Projekt nadruku na t-shirty - 20 złotych (!!)

Skrypt milliondollarhomepage - 400 zł + FVAT (kopia 100-200 USD)

Wykonanie szablonu joomla + jakiegoś (niezidentyfikowanego) komponentu - 300

Aplikacja pod windows wyświetlająca pobrane XML-e w Tray'u (to jest podobno prosty programik co się pisze w 2 godziny ;)) - 90 złotych

Teksty na temat tańca - 65 groszy / 1000 :D

Nikt po studiach, zdrowy na umyśle nie będzie za tyle pracował. W biedronce układając jogurty na pułkach można więcej zarobić. Piszę oczywiście o webdeveloperce a nie pozycjonowaniu. Pewnie jest tam z 1-2% normalnych zleceń.

Witam,

pytanko jak w temacie, mile widziane wasze doświadczenia!

Czy można brać na poważnie umiejętności i jakość wykonania zlecenia przez zleceniodawcę znalezionego na zlecenia.przez.net?

Zdaje sobie sprawę, że nie można wszystkich walnąć do jednego worka, ale chodzi mi o to, czy ta cała krytyka w Internecie tego serwisu jest naprawdę tak zasłużona?

Zależy na kogo trafisz. Możesz trafić na dziecko a możesz trafić na gościa który się na tym zna. W internecie nigdy nie masz nic na 100%.

Potrzebuje ludzi do seokatalogu. Skrypt zakupiony. Tylko poważne oferty na PM.

- Moderator

- Inne (pisać co)

Moim zdaniem bez obaw to można tam zlecać np. grafikę. Każdy może ocenić czy mu się podoba.

Co do generalizowania - fakt nie można, nie napisałem, że absolutnie wszystkie osoby są tam niepoważne. Ale ilość niepoważnych zleceniodawców i "specyfika" miejsca sprawi, że jeśli ktoś coś umie i da się za granicą to sprzedać - to raczej szybko się stamtąd wyniesie. Na zagranicznych portalach pracuje się dużo przyjemniej, kasa większa, atmosfera jakaś taka bardziej przyjazna - ogólnie to na ok. 40 zleceń nie miałem ani razu problemu :D Jeśli chodzi o freelance w PL to co 2/3 zlecenie nie wychodziło bo ludzie byli niepoważni (głównie płatności lub niekompetentny zespół). Przynajmniej ja tak to widzę.

szukałem na zleceniach firmy, która stworzy mi stronę. Udało się nawet tanio, znalazłem odpowiednią firmę dopiero za którymś tam podejściem. Kiedy sprawdzili stronę fachowcy to okazało się, że mam syf w kodzie, a teraz się zwineli i nie mam co liczyć na poprawki. Jeśli chodzi o teksty to już katastrofa. Potrzebowałem teksty angielskie - babka z 20 komentarzami wysłała teksty z translatora, inny koleś (ponad 50 komentarzy) wysłał mi teksty skopiowane z precla, a jeszcze inna babka zrobiła poprzez mieszarkę z jednego tekstu 100. Dotychczas udało mi się znaleźć przez 2 lata dwóch solidnych współpracowników.

@slawek22

Jakieś bajki tu opowiadasz. Ceny jawne, najtańszy portal w necie i nikt nie zrobi niżej niż 300 PLN w 5 minut? Widać to nie jest 5 minut. Przecież tam ceny za gotowe wdrożenia + napisanie skryptu od 0 kształtują się zwykle niżej niż koszt zakupu kopii.

Nie zrozumiałeś tego co chciałem przekazać, pisałem o tym, że w tym portalu zdarzają się skrajności, ktoś wykona pracę w kilka-kilkanaście minut i życzy sobie za to kilkadziesiąt zł a ktoś inny za tą samą pracę życzy sobie kwotę z kosmosu. Zraziłeś się być może do tego serwisu ale to wynika tylko i wyłącznie z tego, że nie potrafiłeś odpowiednio podjąć współpracy, lub podejmujesz ją z niewłaściwymi ludźmi. Uważam, że po umiejętnej weryfikacji zleceniobiorcy, ocenie jego portfolio lub referencji lub oczekiwań zleceniodawcy można spokojnie współpracować z dobrym skutkiem. Nie realizowałem dużych projektów w oparciu o ten serwis ale do spraw prostych, proste www, grafika, teksty, proste skrypty ect.jak najbardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności