Skocz do zawartości

Czy można brać na poważnie zleceniobiorców z...

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Minusy freelancing w Polsce to przede wszystkim brak escrow.

Sam mam mnostwo wykonanych zlecen na Gaf czy Rac i plusem jest pewnosc zaplaty jesli zlecenie jest wykonane w terminie i pliki to potwierdzajace wgrane na czas. Wiem ,ze ze wzgledow prawnych wprowadzenie escrow wcale nie jest takie latwe.

Poziom wykonawcow i zleceniodawcow : tak jak w kazdym serwisie rozny, Sa i osoby posiadajace duza wiedze jak i osoby ktore daja swoj czas, ja bardzo czesto posilkuje sie ZPN jesli Pakistanczycy ktorych zatrudniach nie sa w stanie wykonac pewnych czynnosci.

Zraziłeś się być może do tego serwisu ale to wynika tylko i wyłącznie z tego, że nie potrafiłeś odpowiednio podjąć współpracy
Oj nie wydaje mi się. Może w PL "prawidłowa współpraca" to straszenie sądami, robienie klientom jakichś idiotycznych numerów, etc. Za granicą masz escrow (jak już powiedział it_management) a ja jestem miły człowiek, więc nie lubię takiej zabawy w przedszkole i żarcia się z co drugim zleceniodawcą, zwłaszcza o parę groszy :)

Po prostu podejście ludzi do freelance bardziej mi za granicą odpowiada (nie mówię jedynie o ZPN).

Nie realizowałem dużych projektów w oparciu o ten serwis ale do spraw prostych, proste www, grafika, teksty, proste skrypty ect.
Możliwe, w takie coś to się nie bawiłem (na ZPN czy gdziekolwiek).

Sam osobiście korzystam z tego serwisu. Licytuję w aukcjach i jeżeli mam sporo zleceń, sam zlecam innym.

Co do zleceniodawców, to niektórzy mogliby w ogóle się nie pokazywać. Takie śmieszne stawki, które tam oferują są naprawdę dobrym kawałem ;)

Także niektórzy zleceniobiorcy są niepoważni, podejmują się zlecenia, a potem kontakt się urywa, a gdy pytam co z tekstami blokują mnie na GG ;)

Więc trzeba uważać, najlepiej zwracać uwagę na komentarze, jakie otrzymali kontrahenci ;)

Artykuły, precle, projekty do syroplive.com i safiro.eu SZYBKO,TANIO I SOLIDNIE!

Przepisywanie tekstów, rękopisów, skanów dokumentów.

kontakt: artykulyiprecle@interia.pl gg 15820309

Korzystałem wielokrotnie z usług ludzi zamieszczających swoje ogłoszenia na ZPN i przyznam szczerze, ze jestem bardzo zadowolony. Nie trafił mi się jeszcze zaden cwaniak, wszystkie projekty były na czas i za bardzo rozsądne pieniadze. Oczywiscie trafialy sie chociazby oferty przygotowania logo firmowego za 15zł, nawet kilka demówek dostalem, smiechu co nie miara ;) Tak czy siak nie wykluczam ze moze po prostu mialem szczescie, jednak zdecydowanie polecam usługi frilanserówm ogłszających sie na ZPN.

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności