Skocz do zawartości

Podlinkowywanie wpisów. ? .

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

podales 2 katalogi, w ktorych nic nie warto linkowac
Tak się składa, że dodanie adresów do tych katalogów zawsze (piszę w czasie przeszłym, bo nie wiem jak to wygląda nie dzień dzisiejszy) korzystnie wpływało na pozycję dodanej strony oraz pewne wejścia z tych katalogów.

Kolejny niejasność związana z podlinkowaniem wpisu katlogu jest taka, że żeby to podlinkowanie dało efekt strona linkująca też musi być już w indeksie google i tak koło się zamyka.

Jak już mowa o konkretach to proszę o dowody, że w ten sposób podlinkowana strona wpisu w katalogu z jakiś syf linków z swl, nieindeksowanych qwelbów itd dłużej pozostanie w indeksie niż ta nie linkowana, lub co jakiś czas pingowana. Żeby mówić ilościowo trzeba by przeprowadzać rzetelne testy na wielu katalogach z linkowanymi wpisami, nielinkowanymi, pingowanymi, nie itd

Wiec jeśli jeśli nie masz konkretnych dowodów pasuje do tego zasada brzytwy Ockhama "nie należy wprowadzać nowych pojęć i założeń, jeśli nie ma się ku temu mocnych podstaw, a najprostsze rozwiązania teoretyczne, przyjmujące najmniejsza liczbę założeń, uważane są za najlepsze."

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kolejny niejasność związana z podlinkowaniem wpisu katlogu jest taka, że żeby to podlinkowanie dało efekt strona linkująca też musi być już w indeksie google i tak koło się zamyka.

mion - chyba kazdy SWL dba, by w jego szeregach byly tylko zaindeksowane strony

ale nie samymi SWLami zyje SEO - wpisy mozna linkowac na miliony sposobow - kwestia pomyslu i ilosci jaka masz do podlinkowania - od tego zalezy strategia

moge ci pokazac sporo wpisow w katalogach, ktore maja PR 2,3 i takowy utrzymuje sie juz okolo roku (i nie chodzi mi o topowe katalog)

mam sporo przypadkow, ze PR wpisu jest wyzszy niz strony glownej katalogu, czy tez precla

Ja wcale nie wątpię w to z tym PR ( bo tak działa mechanizm PR), ale musi być zachowany taki czynnik jak linkowanie z stron które tez są zindeksowane;

@mion - chyba kazdy SWL dba, by w jego szeregach były tylko zaindeksowane strony

Wiadomo jakie "serwisy" są dodawane do swl Do tego nie masz gwarancji, że twój link trafi na zindeksowaną stronę do tego w momencie kiedy ta będzie żąana przez google w celu analizy :) Mowa tutaj o swl'a ach rotacyjnych.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiadomo jakie "serwisy" są dodawane do swl Do tego nie masz gwarancji, że twój link trafi na zindeksowaną stronę do tego w momencie kiedy ta będzie żąana przez google w celu analizy biggrin.gif Mowa tutaj o swl'a ach rotacyjnych.

nie bedziemy tutaj dyskutowac o dzialaniu SWLi rotacyjnych, ale ich zalozenie jest troche inne niz stalych (tam nie musza sie wyswietlac linki tylko i wylacznie na zaindeksowanych stronach - dlatego akcja male jest piekne i premiowanie malych stron w systemach rotacyjnych wzbudza we mnie szeroki usmiech)

ale dobra rotacja przy linkowaniu wpisow jest jak najbardziej wskazana

Wiadomo jakie "serwisy" są dodawane do swl Do tego nie masz gwarancji, że twój link trafi na zindeksowaną stronę do tego w momencie kiedy ta będzie żąana przez google w celu analizy biggrin.gif Mowa tutaj o swl'a ach rotacyjnych.

nie bedziemy tutaj dyskutowac o dzialaniu SWLi rotacyjnych, ale ich zalozenie jest troche inne niz stalych (tam nie musza sie wyswietlac linki tylko i wylacznie na zaindeksowanych stronach - dlatego akcja male jest piekne i premiowanie malych stron w systemach rotacyjnych wzbudza we mnie szeroki usmiech)

ale dobra rotacja przy linkowaniu wpisow jest jak najbardziej wskazana

Dobrze kojarzę że w rotacji strona nie musi byc zaindekoswana?

I tu pytanie daję mniej linków ze stałki czyli zaindeksowanych problemem jest to że G może odwiedzić serwis ponownie za miesiąć.

Dla rotacji daję znacznie wiecej linków (bo tańsze) ale jest mniejsza szansa że G je znajdzie (mozliwy brak indeksacji i rotacja). Radzicie raczej z rotacji czyli mimo wszystko większa szansa na złapanie linków z roatcjii przez G?

Snake Plisken? Myślałem, że nie żyjesz!

• 2 miesiące temu...
ale nie samymi SWLami zyje SEO - wpisy mozna linkowac na miliony sposobow - kwestia pomyslu i ilosci jaka masz do podlinkowania - od tego zalezy strategia

Jak jeszcze można podlinkowywać wpisy w katalogach i preclach nie licząc SWLi?

- Czy jak np. zbiorę 50 linków do wpisów, umieszczę je na jakiejś mało ważnej, zaindeksowanej podstronie w zapleczu, to czy Google zaindeksuje te 50 wpisów gdy następnym razem odwiedzi tą podstronę? Jeśli taki sposób jest dobry to ile wpisów mogę w ten sposób podlinkować? 50 to nie za dużo?

- A może lepiej wykorzystać do takiego celu jakiś blog: zrobić jakiś krótki wpis, umieścić w nim 50 linków do wpisów i czekać aż Google przyjdzie? Na dobrym blogu chyba nie musiałbym długo czekać?

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

Podlinkowanie wpisów ma dwie podstawowe zalety. Zwiększa prawdopodobieństwo zaindeksowania wpisów oraz przekazuje jakiś tam pr z stron linkujących do podstrony . Że pr przechodzi nie tylko linkami zewnętrznymi ale i wewnętrznymi warto aby jak najwięcej podstron było podlinkowywanych a nie tylko strona główna katalogu czy precla przez właściciela. Tu też obalam nie jako mity pingowania że jest tym samym co podlinkowanie.

Wartościowy katalog to taki co: siedzi najlepiej na domenie głównej i istnieje już jakiś cza w sieci, jest dobrze podlinkowany i to nie tylko rotacją czy innymi katalogami, w którym wpisy indeksują się błyskawicznie, moderowany, nie zaspamiony, ni będący farmą linków wychodzących itd. To samo się tyczy precli.

Jak pisałem już też, dobrze jak do podlinkowanych wpisów prowadzi kilka linków stałych.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@gielo

1. Co to jest dokładnie to pingowanie? Szukałem, czytałem, ale dalej nie kumam. Pingowanie wpisów na blogach - to chyba kumam: pingujemy jakieś agregatory, wpisy dostają sie na agregator, google trafia z agregatora do wpisu i indeksuje go.

Ale jak niby pingować wpisy w katalogach?

2. Czyli co powinienem zrobić "krok po kroku" żeby podnieść skuteczność katalogowania? Jestem początkujący, chcę wypromować soją małą stronę, ale nie mam kasy na pozycjonera, poza tym chcę to zrobić sam dla własnej satysfakcji.

Powiedzmy, że uzbierałem już 800 linków w katalogach. Jak najlepiej uzyskać STAŁE linki do tych wpisów? Jedyne rozwiązanie to SWL? A gdybym nie chciał korzystać z SWLi to co mogę jeszcze zrobić?

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności