Skocz do zawartości

Az.pl czy warto

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Tez włądowałem kase w konto na az, prawie 400zł chcialem cos dobrego i nie drogo i wszystko na marne, juz 4 miesiac probuje zrobic sklep int., ... i albo to nie dziala, albo tamto, albo to zablokowane ze zwg. bezpieczenstwa albo tamto, pozniej sie okazuje ze nagle obdlokowane i takie bujanie sie, ciagle nowe skrypty trzeba pisac pod ich widzimisie, jakos na inych kontach wszystko dziala i jest bezpiecznie. Niby takei szybkie łącza maja, a jak curl'em ciagne plik xml z innego serwa to przez 30sek nei moze przejsc 3,5MB i przestaje dzialac skrypt. I tak moglbym jeszcze wymieniac i wymieniac, a nie wspomne juz o braku certyfikatu ssl i przejciach z http na https wenatrz wlasnego serwisu (brak takiej stron ;P)

Mam dostep do kilku serwerow innch i juz myslalem ze ja cos zle robie, ale wszedzie indziej wszystko dziala.

Teraz przenosze sie do home'ów, kilka lat z nimi mam do czynienia i jest ok.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też wtopiłem na koncie "Provider" - ze stówę straciłem na telefony do nich - oczywiście reakcji zero itd. Najgorsze, że straciłem klienta na reklamę w serwisie - bo co wchodził to serwis leży. Ogólnie - tak złej jakości usług jeszcze nie spotkałem.

• 9 miesięcy temu...

Hm, ja dla testu zalozylem tam konto i jedynie, co niepokojącego zauwazylem to chwilowe utraty połaczenia z uzytkownikami neostrady (kilkusekundowa przerwa mająca miejsce kilka razy dziennie). Cos nie tak z laczami tpsa czy jak? Nie za bardzo się znam, ale inni uzytkownicy korzystający z ofert innych providerów nie mają takiego problemu.

trout a jak ciagniesz curlem ? z innego serwera to pomyslales czy ten inny serwer moze wyslac te 3,5 mb w 30 sek ?

Łącza mają dobre, problem raczej z administracją.

Też kiedys mialem tam konto i myslalem ze sie juz poprawilo wzgledem padów.

Co do DC to stoją na niemieckim naprawde dobrym wiec chyba problem w tym ze mają slaby monitoring.

Ja akurat co do transferu to na Az nie jeczalem.

Ale skor mowisz ze na innych serwerach sobie radzi i sciaga to dziwne, bo jak ja testuje ich lacza to w tym czasie sciagam plik 60 mb.

Chyba ze posadzili Ciebie na jakiejs dziwnej maszynie.

Co do bezpieczenstwa to pewno maja racje, bo jednak zbyt duzo bajerow zle uzywanych potrafi zabijac serwer.

Nie mowie ze Ty, ale bedziesz mial Ty bedzie chcial miec drugi i trzeci - no a 2 okaze sie naknoci.

Ja sam sobie naknocilem przez curla nie ustawiajac timeoutow jak mi sie nazbieralo procesow to mi lezal serwis.

Teraz juz gites ale czasem bywa ze cos zapomni sie dopisac i sprawa sie rypie.,

Pozdro

a zmien sobie na kei, home ja tam hostuje narazie bez problemow technicznych.

W home za to podoba mi sie obsluga - naprawde biją chyba wiekszosc firm

Pozdrawiam

Gość MiKeyCo

Panowie, współczuję kiepskiej sytuacji i serwerów. Ja jednak nie mogę powiedzieć wiele złego o nich, a o rejestracji domen wiele dobrego. Fakt, że jestem jednym z pierwszych klientów (wg. id w nowym panelu), jestem z nimi związany od dobrych lat i mam wiele domen u nich. Ba, zdarzyło mi się być potraktowanym nawet dość indywidualnie. W czasach gdy nie mieli rozliczania wpłat (karty, mTransfer i inne) w czasie rzeczywistym, zdarzyło się przedłużyć domeny na kilka godzin przed ekspiracją po telefonie do jedego ze wspólników. Wpłatę dokonałem dopiero później.

Tak więc serwerów współczuję, jako rejestratora polecam ich.

Aż dziw, że tak znana firma, z pewna historią ma takie problemy z serwerami. Naprawdę, aż wierzyc mi się nie chce. Może ktos jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami z az.pl?

Jeżeli rzeczywiście mają takie problemy, to myśle, że może to wynikać tylko z przecieżeń serwerów, bo raczej administratorów muszę zatrudniać dobrych, ale mogę się mylić.

Pozdrawiam

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Mike to akurat nie jest kwestią jak to się mówi jak dawno.

Jako rejestrant OK.

Firma tez jest ok tylko mają pecha do adminów.

Co do indywidualnosci to raczej nie jest tak ze traktują kogos z wyroznieniem i daja mu lepsze serwery.

Z Albertem znamy się osobiście a nasze dzieci chodza do tej samej szkoły i nie miało to wpływu na to że mieli dupnego admina i grzecznosciowo przenioslem swoje www na inny hosting

Mieli adminów dobrych ale jak wiem teraz pracują w niemczech w serwerowni gdzie Az stawia swoje maszyny.

Druga sprawa ze kazda firma hostingowa miewa swoje bolaczki.

Az ma taką że cieżko jest znalezc dobrych adminów.

Ale ogolnie jakosc samych maszyn, łącz jest wypas, organizacje tez mają dobrą.

No i najwazniejsze zawsze mozna sie z nimi porozumiec.

Czasem warto poprostu zadzownic do nich a nie pisac do admina to moze poskutkować stabilniejsza praca serwerow.

Jor odpowiadajac ci na pytanie czy to dziwne ze tak duza firma.

Duza jako register, znana jako dobry register - z hostingiem wzgledem administracji raczej marki nie zrobili co nie zmienia faktu ze domeny nadal bede tam rejestrowal bo panel jest dobrze zrobiony.

Gość MiKeyCo

Co do indywidualnosci to raczej nie jest tak ze traktują kogos z wyroznieniem i daja mu lepsze serwery.

Ależ nawet nie śmiałbym podejrzewać.

Incydent, gdy przedłużono mi domeny wspomniałem, bo... nie prosiłem o to a zostało mi zaproponowane jako dość dobre rozwiązanie problemu. Swoją drogą zdarzyła się też pewna sytuacja, gdy dali ciała... więc wyrównało się. ;)

nie no pod tym wzgledem to mozna sie z nimi dogadac bo to normalni ludzie.

A zdazaja sie kazdej firmie hostingowej wpadki.

Napewno nie maja slabych lacz bo te testowalem mocno i smigalo wsio fajnie.

I ciezko tak skakac po serwerowniach bo prawde mowiac to pozniej juz brak serwerowni ktora tak naprawde zagwarantuje nam ze nigdy nic nie padnie.

Ja jeszcze na taka nie trafilem a jedynie poprostu wybieram takie ktorym zdaza sie to jak najmniej

Najlepszy numer w AZ był w roku chyba 2002 albo 2003, kiedy to serwer i wszystkie strony na nim zostały zhackowane ;) na każdej stronie pojawił się nowy index.htm ... śmiesznie było, bo każdy miał na stronie " Hacked by ... " ale na pewno nie śmiesznie było właścicielowi, który przez telefon miał trochę podłamany głos, najpierw mój były szef się śmiał i mówił on taki biedny był przez telefon i olał sprawę bo awaria szybko minęła, ale później znowu coś skopali więc szybko zmienił usługodawcę, prz okazji dowiadując się, że posiadał dostęp do jakiegoś panelu zarządzania o którym tyle lat nie wiedział :D.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Aż dziw, że tak znana firma, z pewna historią ma takie problemy z serwerami. Naprawdę, aż wierzyc mi się nie chce. Może ktos jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami z az.pl?

Jeżeli rzeczywiście mają takie problemy, to myśle, że może to wynikać tylko z przecieżeń serwerów, bo raczej administratorów muszę zatrudniać dobrych, ale mogę się mylić.

Pozdrawiam

Witam

w az mam konto troche ponad rok,poczatki byly fatalne serwer padal raz w tygodniu regularnie, potem wykupilem wlasne IP i chyba przeszedlem na inny serwer bo bylo duzo lepiej. A ostatnie 6-8 miesiecy byly nawet b.dobre- mam monitoring na stronach z ktorego wynika ze serwer dzialal na 99%, ale ok 3 tyg temu padl na 20 godzin no i 3 dni temu padal co kilka godzin. Napisali mi ze serwer byl atakowany, cytuje:

Witam,

z tego co widze ma Pan konto na serwerze terra. Wczoraj byly przeprowadzane ataki na serwer terra, i one byly zrodlem problemow. Udalo nam sie zlokalizowac zrodlo tych atakow i po godzinie 20 zablokowac je. Obecnie na biezaco monitorujemy serwer.

Pozdrawiam,

--

Bartlomiej Swedrowski az.pl

bswedrowski@az.pl ul. Sosnowa 6a

www.az.pl 71-468 Szczecin

tel. +48.914243780 Poland

Wlasciciele az.pl wiedza chyba dobrze o slabnacej opinii hostingu, bo jak pisalem do nich w sprawie rabatu jaki oferowali przy 2 latach z gory to odpisujac dodali retorycznie ze chyba sie serwis podoba skoro przedluzam na taki okres.. oj nie maja chlopaki za wiele listow z podziekowaniami za serwis.. az sie prosza !!! o pochwale ale nie ma co chwalic niestety.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

• 1 miesiąc temu...

Wysłałem reklamację z żądaniem zwrotu gotówki, czekam na odpowiedź.

Oczywiście zero odpowiedzi, a zgodnie z ustawami i kodeksami (służę jakby co informacją), po 14 dniach reklamacja automatycznie zostaje uznana. Wysłałem odstąpienie od umowy i żądanie zwrotu gotówki, ciekawe co teraz.

BTW - przychylam się do opinii, że jako domeniarze są OK!

ja przerzucam sie na progreso gdyz wiele dobrego sie o nich nasłuchałem. Ktoś na forum pisał o kei.pl , wspólpracuje z nimi 3 lata, nie są tani a ostatnio mam duże problemy z pocztą na ich serwerach dlatego nie polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności