Skocz do zawartości

Czy skrócenie linków pomoże mi w pozcjonowaniu ?

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie prowadzę i pozcjonuję strone: www.biurometropol.info

System oparty o Post-Nuke.

Jak widać występują tam bardzo długie linki.

Są specjalne pliczki, dzięki którym zamiast np.:

www.biurometropol.info/index.php?***************************cotasct****us.php
Będzie pokazywać www.biurometropol.info/cotnactus.php (html,phtml)

Czy warto bawić się i zmienić na krótsze adresy ?

Czy to mi ułatwi indeskacje i jakoś ułatwi pozcjonowanie ?

Pozdrawiam

Wydaje mi się, że w wynikach wyszukiwania lepiej mieć krótkie adresy, bo lepiej to wygląda i jest większa szansa, że ktoś kliknie.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

...Czyli pomaga

To jest cały sens wypowiedzi.. Pomaga !

W Twoim przypadku muisz (powinienes) pomyslec o 2 sprawach:

1. Zmienic adres na bardziej przyjazny (mod_rewrite -> adresy.html)

2. Zlikwidowac sesje dla robotow (POSTNUKESID). Zobacz jakie adresy 'zapamietał' robot google www.google.pl/search?num=100&hl=pl&c2coff=1&q=site%3Awww.biurometropol.info&lr= tam wyraznie widać POSTNUKESID - ropot potraktowal to jako czesc adresu - a nie powinien ! Musisz wiec to dla robotow zmienic.

Wydaje mi się, że w wynikach wyszukiwania lepiej mieć krótkie adresy, bo lepiej to wygląda i jest większa szansa, że ktoś kliknie.

A ja myślę, że być może masz rację (choć ja w to nie wierzę) ale są ważniejsze argumenty - opisane powyżej.

Pozdrawiam.

co do sesji postnuka to pytałem na forum o post-nuke i nistety nikt nie wie jak to zrobić.

Mogę porozgryzać postnuka (postawić na własnym serwerze) niemniej zdaj sobie sprawę z tego, że to sporo pracy... Taniej będzie poszukać na forach poświęconych postnuke. Jesli nie dasz sobie z tym rady to klikaj na PW. Jakoś się dogadamy ($) :).

p.s. Pamiętaj, że takie usunięcie sesji powinno byc tylko dla robotów.

no ale przecież indeksuje mi stronę www.

Tak.. indeksuje... ale:

1. Bardzo trudno będzie by zaindeksowało wszystko...

2. Bardzo trudno będzie by zaindeksowało całą stronę do końca

3. Indeksacja caego serwisu bedzie trwała bardzo dugo

4. Być może niektórych stron (podstron) nigdy nie zaindeksuje...

5. Indeksując kazda strone wiele razy bedzie Tobie połykał transfer...

Napisalem wczesniej, ze robot SESJE widzi jako adres strony - czyli prakrycznmie kadą strone mozesz miec zaindeksowaną wielokrotnie (set razy) a to np. grozi 'DUPLICATE CONTENT' itp itd...

Mozesz w to nie wierzyc - my tylko doradzamy.

Tak.. indeksuje... ale:

Nie koniecznie, bo jak sprawdziłem tą stronę jako googlebot to sesje pokazują się tylko w linkach do stron login i register, wiec nie jest tak źle.

No tak... masz racje. Byłem tam jak MSN i tez nie ma - ale to chyba dlatego, ze nie bylismy zalogowani - widocznie SID jest tylko po zalogowaniu.

W zaindeksowanych podstronach na google i MSN nie widac sesji (poza tymi elementami, ktore michal pokazal), wiec z sesją raczej nie masz problemow..

czyli tak wnioskując muszę ustawić sobie krótkie adresy, cięzko będzie ale powinienem dać rade, i wyłaczyc sesje postnudekds tak ?

Wiesz... co do podstaw typu ADRES i SID...

SID jest widoczny tylko w niektorych małoistotnych miejscach... więc raczej nie musisz tego wylączać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności