Skocz do zawartości

Jak sprawdzić skąd prowadzi przekierowanie 301?

Bazyl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pozycjonowałem dotychczas samodzielnie pewną stronę, obecnie aby to trochę przyspieszyć, pozycjonowanie zlecono firmie. Pozycja cały czas szła w górę, chciałem jednak sprawdzić jak pozycjonowana jest przez tą firmę, z tym że nie widzę żadnych pozyskanych przez nią backlinków. Domyślam się więc, że linki prowadzą pewnie do jakiejś innej strony, z której idzie przekierowanie 301 na naszą. Pytanie, czy mam rację i jak sprawdzić z jakiej strony takie przekierowanie strony jest przeprowadzone? Szukałem i nie znalazłem, będę wdzięczny za podpowiedź.

pozdrowienia

Nie bardzo rozumiem w czym ten link ma mi pomóc. Backlinki sprawdzam w Yahoo, ale ich tam nie ma. Czy ten link, który podałeś służy do czegoś innego?

@karaluch - dlaczego miałoby nie być zindeksowane w yahoo? Czy poza yahoo można gdzieś sprawdzić BL?

Zleciłem pozycjonowanie ale nie w tym rzecz. Ponieważ stronę pozycjonowałem dotychczas sam i też szła w górę, staram się oszacować czy ostatni przyrost pozycji to jeszcze moja zasługa, czy może to już wynik działania tej firmy. A na razie nie widzę, żeby cokolwiek robilli. Czy naprawdę nie ma jakiegoś sposobu na sprawdzenie inaczej niż przez yahoo backlinków?

Jest - napisanie własnego oprogramowania które wykona robotę robota sieciowego :) w poszukiwaniu Twoich linków

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W praktyce nie mam możliwości sprawdzenia czy klient wykonujący właśnie żądanie HTTP został odesłany przez odpowiedź 301 innego serwera.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 4 miesiące temu...

to i ja podlacze sie do tematu z pytaniem zwiazanym z 301. czy przekierowanie można ustawić tylko dla nowej domeny czy dla domeny istenijacej w sieci od jakiegos czasu tez mozna powiedzmy jesli pozycjonuje od roku domene X i chcialbym ja dopalic ustawiajac przkierowanie 301 z domeny Y na domene X to nie zaszkodze doemenie pozycjonowanej??

Ok, a czy można w ogóle wykryć, że na daną stronę jest puszczone 301 z innej?

Albo inaczej - IT-M, gdybyś nam nie powiedział, że przekierowałeś pozycjonowanie-google.us na se2007.de, to czy ktokolwiek analizując stronę se2007.de (nie wiedzący o tej drugiej stronie) byłby to w stanie to wykryć jakimiś narzędziami?

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności