Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

W artykule,ktory przytoczyles jest zastosowana przenosnia.Najlepszy prezydent to taki,ktory chce walczyc dla Polski.Ktory czasami powie "nie"(bez przesady).Nie chce prezydenta,ktory po prostu oleje sprawe po wygraniu wyborow,a tak wlasnie bedzie z Komorowskim.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To Twoim zdaniem lepszy jest jest kosmiczny frustrat dobrze gadający propagandowskie bzdury z pamięci? Kaczyński perfidnie chce 'wypłynąć' wraz ze swoją partią na śmierci swojego brata i osób towarzyszących mu podczas feralnego lotu.

Dziękuję do widzenia :)

Popieram w 100% :)

Król Kaczyński :)B);)

Naprawdę - współczuję osobom, które temu ulegają. Nie wiem jak się fachowo nazywa samozwańczego króla, ale dokładnie takie coś miało miejsce a) z Wawelem, B) w wezwaniu posła Migalskiego.

Zwykle irytuje mnie propaganda pisu, szukanie wrogów i spisków wszędzie (szczególnie za wschodnią granicą). Teraz już to przybiera formę dobrego żartu. Cieszy mnie, że blisko połowa społeczeństwa się śmieję z kretynizmów partii, tfu, dynastii kartofli.

Tematem podsumowania - cieszy mnie bardzo, że Jary stanął w szranki z Bronkiem. Dostanie łomot, odejdzie z polityki i pożegnamy nieśmieszne wspomnienia związane z IV RP, układem itp.

:o oj ja nie wiedziałem że tu tylu PISiorków przebywa na tym forum... po akcjach kilka lat temu z pozycjonowaniem słów typu kretyn... odliczaniem czasu do konca prezydentury LK... no nie spodziewalem sie - szok:o

Dla mnie Kaczyński to dyktator! Będę głosował przeciw z prostego powodu - mam dosyć REŻIMU - bo ciężko to inaczej nazwać co było za Kaczyńskich - państwo policyjne i aż sie boje myslec co by bylo gdyby mieli wiekszosc w rzadzie + prezydenta... WOJNA Z CALYM SWIATEM!! Rozliczanie jątrzenie teorie spiskowe i wszystko co najgorsze.

A smutne w tym wszystkim jest rowniez i to ze kosciol tanczy jak Jarek zagra hehe... bo to co slychac bylo po tragedii... myslalem ze sp. LK będzie zaraz beatyfikowany.

myslalem ze sp. LK będzie zaraz beatyfikowany.

Zaraz to nie... Ale za kilka lat na pewno będzie. Tylko najpierw się z JP2 muszą uporać, a następnego w kolejce już mają.

Króla z niego zrobili w niespełna 2 tygodnie. To beatyfikacja w jakieś 2-3 lata będzie (chociaż Jarkowi bardziej by pasowało za 5, akurat na następne wybory będzie miał kiełbasę - kontynuujmy dzieło Króla, Świętego Lecha).

Gadanie o Kaczyńskim jako o dyktatorze to po prostu prymitywny bełkot ludzi nie mających argumentów ;) Kaczyński ma swoje wady, ale najczęstsze zarzuty są mniej więcej takie: kartofel, karzeł, kawaler lubiący koty itd. Czyli jednym słowem argumenty zakompleksionych furiatów :P Rzadko kiedy słyszy się "Nie głosuję na Kaczyńskiego bo mam inne poglądy np. bardziej liberalne w stosunku do mniejszości seksualnych, aborcji itd.".

A dlaczego tak jest? Bo większość ludzi jedyne co umie to wziąć do ręki gazetę lub włączyć telewizor i łykać teksty właśnie w stylu Kaczki to kartofle. A potem na forum właśnie tylko takie argumenty, bo ci wielcy polityce nie umieją własnych wymyślić;)

Mi np. w PiSie (nie wspominam o innych partiach) nie podoba się popieranie UE, brak zmian w kierunku zmniejszania podatków (wtedy kiedy rządzili).

A o PO nie będę mówił, bo trudno mi wymienić coś co mi się tam podoba... Jedyne co oni umieją to robić PR, ale i to tylko dzięki wsparciu przyjaciół z TVNu, GW itd.

goszczu popieram cię w 100% takie argumenty stosują najczęściej ludzie którym brak jakichkolwiek rozsądnych argumentów dlaczego są przeciw więc próbują dostawiać mu wady czy też wyolbrzymiać te nie związane w jakikolwiek sposób z prezydenturą.

Ani jeden ani drugi nie jest moim kandydatem więc moja opinia jest tu stronnicza jednak zawsze mnie zastanawiało jak ludzie mogą być tak ślepi czy głupi aby na takie prostackie chwyty się dać złapać ?

Weźcie głosujcie zgodnie z własnym sumieniem i poglądami politycznymi, a nie opieracie osądy na bajkch babci gąski jakie lnni opowiadają. Taka też sugestia, jak szukasz informacji o jakimś kandydacie to przeglądnij jego strony internetowe czyli szukaj informacji u źródeł, a nie na stronach gazety "wybiórczej" i temu podobnych "specjalistycznych" portalach.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

...ale najczęstsze zarzuty są mniej więcej takie: kartofel, karzeł, kawaler lubiący koty itd. Czyli jednym słowem argumenty zakompleksionych furiatów ;)

nie ma się czym przejmować , bedzie Komorowski przezydentem tez peniwe bedą pisać kartofel, duży karzeł , żonaty lubiący koty - to normalka

wiekszośc jednak nie rozumie co powiem juz kolejny raz że w Polsce prezydent nie ma nic go gadania a ma pełnić funkcje reprezentatwyną, ma ty być taka osoba facet lub kobieta ktory godnie bedzie reprezetnował (nie dzielił) cały naród , a na salonach mówił językiem narzego rządu a nie klucił się z rzadem co kto ma do powiedzienia i ile to to wstyd przed światem

Marketing internetowy dla firm

loli ile ty masz lat ? 12 ? Bo tak wynika czytając te twoje wypociny ? o jakiej ty dyktaturze mówisz ? Od kiedy to w ogóle polskim Państwem rządzi prezydent i pis? Weź sobie poczytaj najpierw za co prezydent odpowiada, za co premier, ministrowie itp. W Polsce prezydent ma władzę symboliczną , a tusk za swojej kadencji się postarał aby była ona jeszcze bardziej symboliczna. Poczytaj sobie też kto obecnie rządzi, bo chyba coś Ciebie ominęło, a dokładnie wybory do parlamentu które wygrała PO, a nie pis i to PO ma obecnie władzę w swoich rękach i będzie miała bez względu na to kto i z jakiej frakcji pozostanie prezydentem.

To nie prezydent sprawuje władzę ustawodawczą i nie on ustala system Państwowy ;) O jakim ty w ogóle Państwie policyjnym mówisz ? Coś ci się chyba kraje porypały i pomyliłeś Polskę z Koreą północną gdzie głowa Państwa zastępuje Boga, premiera, ministrów itd. Jest wszechwiedząca i jej decyzje są niepodważalne.

;) oj ja nie wiedziałem że tu tylu PISiorków przebywa na tym forum... po akcjach kilka lat temu z pozycjonowaniem słów typu kretyn... odliczaniem czasu do konca prezydentury LK... no nie spodziewalem sie - szok:o

Dla mnie Kaczyński to dyktator! Będę głosował przeciw z prostego powodu - mam dosyć REŻIMU - bo ciężko to inaczej nazwać co było za Kaczyńskich - państwo policyjne i aż sie boje myslec co by bylo gdyby mieli wiekszosc w rzadzie + prezydenta... WOJNA Z CALYM SWIATEM!! Rozliczanie jątrzenie teorie spiskowe i wszystko co najgorsze.

A smutne w tym wszystkim jest rowniez i to ze kosciol tanczy jak Jarek zagra hehe... bo to co slychac bylo po tragedii... myslalem ze sp. LK będzie zaraz beatyfikowany.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przykre w sumie jest to, że media uwikłane w biznesowe układy, aż tak łatwo manipulują naszym społeczeństwem.

Wszędzie padają jakieś określenia wyssane z palca typu dyktator, reżim, dyktatura - które nie opierają się na żadnych faktach oraz dowodach.Coby nie było, nie mam jeszcze wyrobionego zdania.Proszę tylko o konkretne argumenty, a nie medialny bełkot.

Mnie w tej chwili nie obchodzi PiS.

Jestem natomiast zainteresowany wynikami prac obecnego rządu.

Czytając wypowiedzi niektórych osób, można dojść do wniosku, że władze sprawuje nadal Prawo i Sprawiedliwość.Zwątpiłem, sprawdziłem datę opublikowania postów, czy czasem odpowiedzi niektórych osób, nie nawiązują do 2006-2007 roku.No nie, wszystko się niby zgadza.

Dla pewności, sprawdziłem również skład obecnego rządu.

O, proszę - https://www.kprm.gov.pl/rzad/sklad_rzadu/

Z podanej listy kojarzę zaledwie cztery osoby.Pawlak, Klich, Sawicki oraz Sikorski.Kojarzę ich tylko dlatego, że pełnili obowiązki w poprzednich rządach.

A reszta?Co to w ogóle są za ludzie?Dlaczego nic nie mówi się na temat ich projektów, zmian, poprawek, reform, czegokolwiek na temat ich pracy?Czy oni pełnią jakieś obowiązki, czy tak tylko ładnie się uśmiechają na papierze?

Wywiadów żadnych nie udzielają.Znaczących poprawek nie wprowadzili.

Jedyne co jest pewne, na temat obecnego rządu, to to, że jeszcze rok temu miał zupełnie inny skład.Śmiech na sali.

W żadnym innym europejskim państwie, nie przeszedł taki numer.A aktualna rada ministrów się śmieje, stawia dziennikarzom wódkę i udaję kolegę. ;)

PiS był jaki był, ale oni przynajmniej non-stop nad czymś działali.W przeciągu dwuletniej kadencji, wprowadzili znacznie więcej istotnych reform, niż obecny rząd.

W podsumowaniu - najprawdopodobniej zagłosuję na Kaczyńskiego, wybierając w ten sposób mniejsze zło. ;)

loli ile ty masz lat ? 12 ? Bo tak wynika czytając te twoje wypociny ? o jakiej ty dyktaturze mówisz ? Od kiedy to w ogóle polskim Państwem rządzi prezydent i pis? Weź sobie poczytaj najpierw za co prezydent odpowiada, za co premier, ministrowie itp. W Polsce prezydent ma władzę symboliczną , a tusk za swojej kadencji się postarał aby była ona jeszcze bardziej symboliczna. Poczytaj sobie też kto obecnie rządzi, bo chyba coś Ciebie ominęło, a dokładnie wybory do parlamentu które wygrała PO, a nie pis i to PO ma obecnie władzę w swoich rękach i będzie miała bez względu na to kto i z jakiej frakcji pozostanie prezydentem.

To nie prezydent sprawuje władzę ustawodawczą i nie on ustala system Państwowy ;) O jakim ty w ogóle Państwie policyjnym mówisz ? Coś ci się chyba kraje porypały i pomyliłeś Polskę z Koreą północną gdzie głowa Państwa zastępuje Boga, premiera, ministrów itd. Jest wszechwiedząca i jej decyzje są niepodważalne.

Ojej... rażące jest to że niby ne jesteś stronniczy, a jednak ciągnie pisowskim jadem na odległość.... typowe w Pisiorkach jest to że nie umieją nawet przeczytać postu ze zrozumieniem - a już ujadają jak stado kundli.

Po pierwsze to nie jest dyskusja, bo z toba nie da sie nawet podyskutowac, kiedy człowiek jeszcze nie wyraził swoich mysli a juz jest OBRAZANY to rowniez typowe dla pisiorkow hehe, wiec wypraszam sobie prostackie uwagi pod moim kątem.

Do twej wiadomosci nigdzie nie napisalem ze OBECNIE rzadzi PIS, zdaje sobie rowniez sprawe jaką władzą dysponuje prezydent... o czym tez nigdzie nie napisalem, bo jak mniemałem że skoro siadasz do dyskusji to podstawowe fakty znasz, ale widocznie to co dla mnie jest podloga dla ciebie jest sufitem, skoro nie ogarniasz miedzy innymi tego... ze ten kto wygra wybory prezydenckie pozniej ma ogromny wpływ rowniez na wybory parlamentarne.

Widocznie masz słaba pamieć... skoro nie wiesz ze pis byl u wladzy z LPRem i samoobora w 2005-7, tak cudnie rządzili że jedyne co było w tv to wielkie afery CBA z ktorych po czasie sie okazalo ze to bzdety nie afery, czyje pieniadze zostaly wydane na rzekoma afere z Kwasniewskim? Takie nagonki niech pis sobie robi za swoje pieniądze a nie za moje!

Tak w tych latach narządzili i takich cudów narobili, że ludzie mieli dość.

Nie zamierzam tu pisać wypracowania na ten temat, bo to temat rzeka, dlaczego PO a nie PIS, aczkolwiek to ze jego nie napiszę nie znaczy ze mozesz skakac do gardła... tylko dlatego ze ci nie przedstawilem 1000 powodow dlaczego wlasnie PO, a napisalem krotko i zwiezle;)

Polecam nastepnym razem NAJPIERW przeczytac post ze zrozumieniem a pozniej pisac.

„Prawdziwy” sondaż w Radiu Maryja: PiS – 50 proc., Platforma 31 proc.Okazało się, że wyniki sondaży podawane w mediach są gigantycznym oszustwem, przez to są narzędziem manipulacji – zakomunikował na antenie Radia Maryja prof. Rafał Broda, wykładowca w szkole ojca Rydzyka.

źródło: https://glosrydzyka.blox.pl/2010/04/8222Pra...a-PiS-8211.html

Czyli wyszło że jesteśmy manipulowani i oszukiwani - co teraz ?

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności