Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie czytałem i czekałem kiedy pojawi się argument z RM, hehe. Jak widać zawsze tego typu dyskusje sprowadzają się do o. Rydzyka.

Panowie, co by nie pisać o Kaczyńskim to jedno trzeba mu przyznać. Ma jakąś wizję, można się z nią nie zgadzać ale stara się ją realizować. Niestety dla niego jest człowiekiem starej daty i nie potrafi się przestawić na współczesne realia. Nie potrafi mało mówić, bez treści i ładnie wyglądać. Tego nie przeskoczy i jego start w wyborach to raczej pewna porażka. Na moje oko, oczywiście dla zwolenników tej opcji, PiS powinien zagrać inaczej, całkowicie wycofać się z wyborów prezydenckich. Przecież nawet idiota (a może nie?) widzi, że PO nic nie robi, gra tylko pod publikę. Gdyby miała premiera i prezydenta to moglibyśmy zweryfikować tą partię, może wtedy zaczęłaby działać. Co prawda zmarły prezydent zawetował chyba tylko trzy ustawy, w dodatku nawet przez środowiska uznane jako fatalne, ale może PO ma jakiś plan? Osobiście wątpię, mam nadzieję, że wygra Komorowski, będzie większy cyrk i może ktoś przejrzy na oczy. Media i PO bębnią o kryzysie i podają go jako powód nicnierobienia. Popatrzcie dookoła siebie, czy widzicie w kraju kryzys? Sytuacja jest gorsza niż 2-3 lata temu? Na moje oko to ludzie tyle samo kupują, tak samo wyjeżdżają za granicę, przynajmniej w internecie nie zauważyłem żadnego spadku koniunktury.

Odnośnie działań obu panów to Komorowski będzie marnym prezydentem. Niestety, wszyscy poważni kandydaci są marni, nie znają języków itp. Pomijając kwestię zamotania tego pana w sprawę WSI i różnych agenturalnych działań to jeśli nie będzie się wychylał za granicą to będzie dobrze. Dobrze czyli będą klepać nas po plecach i robić swoje.

Z kolei Kaczyński i ten złowrogi PiS... Nie wiem co napisać. Ja państwa policyjnego za ich rządów nie zauważyłem, wszyscy ścigani byli na moje oko w coś zamieszeni. Ludzi starej daty z SLD można w ciemno zamykać, sorry, ale tam kogoś z czystymi rękoma to raczej nie znajdzie się. Sami nawet to dostrzegli i ostatnio wyraźnie odmładzają szeregi. Jedno za rządów PiS-u było na pewno pozytywne-strach urzędników, że dosięgnie ich kara. Wystarczyło przejść się do biura PiS jeśli ktoś miał jakieś ale do prokuratora itp. i była szansa przynajmniej na ruszenie spawy. Obecnie spróbujcie cokolwiek zrobić. Drugi plus to ceny internetu, drastycznie dzięki PiS a głównie urzędniczce przez tą partię mianowanej spadły. Myślę, że kojarzycie o jaką panią chodzi, nie pamiętam jej nazwiska. Za PO mamy jakieś bezsensowne próby wprowadzania ustaw cenzurujących, odnośnie buków itp. Dla mnie to jest śmieszne, że młodzi ludzie idą w zaparte widząc co się dzieje.

Oczywiście, fatalny był styl rządzenia, na moje oko Kaczyński był zbyt miękki. Powinien zrobić niezłą rozpierduchę szczególnie w mediach, wszystkim agencikom zabrać koncesję, którą na początku lat 90-tych pozałatwiali niezgodnie z zasadami. Będąc biernym w tym zakresie sam sobie przyszykował szubienicę.

Podsumowując. Mi jest obojętne kto wygra, wolałbym może Kaczyńskiego ale to tylko z racji tego, że byłby ciekawy cyrk w mediach, śmiesznie byłoby. Oczywiście, jeszcze lepszym (pod względem cyrku) prezydentem byłby Mikke ale on szans nie ma. :) Programowo czy ideologicznie nie mam swojego kandydata, nie wspieram demokracji, z zasady nie głosuję, więc staram się również nie krytykować. Niech ciemny lud decyduje. Jedno mnie tylko zastanawia odnośnie niektórych wpisów w tym wątku-poziom. Radziłbym zastanowić się nad sobą szczególnie tym, którzy nie potrafią składnie sklecić dwóch zdań, vide roli, który swoimi dziecinnymi postami robi niezłą gębę PO na PiO. Naucz się chłopie trochę interpunkcji i zasad gramatyki. :( Poza tym jako jedyny w tym wątku piszesz z wyraźną agresją, zarzucając ją niesłusznie innym. Musisz poprawić się, jeszcze ludzie zmienią zdanie o polityce miłości i cudzie gospodarczym.

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podsumowując. Mi jest obojętne kto wygra, wolałbym może Kaczyńskiego ale to tylko z racji tego, że byłby ciekawy cyrk w mediach, śmiesznie byłoby.

Ja natomiast bym nie wolał bo ten cyrk, który dla Ciebie byłby śmieszny sprawiłby, że miałbym kolejny powód by wstydzić się po raz kolejny za swoje państwo i za Polaków, którzy dokonują takiego, a nie innego wyboru tylko dlatego, żeby było im śmiesznie, a nie z przesłanek ważnych z punktu widzenia państwa.

Ubogi ten naród Polski skoro musi wybierać znów tylko po między dwoma kandydatami. Mi, żaden z nich nie odpowiada. Żaden nie budzi mojego zaufania. Co mogę zrobić? Nie głosować lub wybrać mniejsze zło.

co do beatyfikacji zobaczymy czy macie racje:P ja pare dni temu pisalem o IPN i prosze

https://niezalezna.pl/article/show/id/33670 wybralem krótszy ;]

znam osoby za PO i samo "tak bo tak" czy nucenie przez nich z wielkim ubawem piosenki Wojewodzkiego, ktora ostatnia sie popisal jakże wielce w inteligentny sposob wyglada dosc smiesznie,

na szczescie nie kazdy ma tak prosty humor https://niezalezna.pl/article/show/id/33645, artykul na niezaleznej, aczkolwiek oryginał na salon24

a jaka nienawiscia palaja jak sie ma inne zdanie;] strach cos mowic:P

Nie wiem dlaczego wszyscy uważają, że Komorowski to mniejsze zło. Przecież jak on zostanie wszystkie te buble ustawowe, które tworzy PO będą podpisywane. Macie ostatni przykład. Ustawa o IPN,

będzie podpisana, a ktoś z PO już mówił, że będzie trzeba ją od razu poprawiać, bo zawiera parę "dużych" błędów. O ustawie hazardowej już nie wspomnę.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Podsumowując. Mi jest obojętne kto wygra, wolałbym może Kaczyńskiego ale to tylko z racji tego, że byłby ciekawy cyrk w mediach, śmiesznie byłoby.

Ja natomiast bym nie wolał bo ten cyrk, który dla Ciebie byłby śmieszny sprawiłby, że miałbym kolejny powód by wstydzić się po raz kolejny za swoje państwo i za Polaków, którzy dokonują takiego, a nie innego wyboru tylko dlatego, żeby było im śmiesznie, a nie z przesłanek ważnych z punktu widzenia państwa.

Ubogi ten naród Polski skoro musi wybierać znów tylko po między dwoma kandydatami. Mi, żaden z nich nie odpowiada. Żaden nie budzi mojego zaufania. Co mogę zrobić? Nie głosować lub wybrać mniejsze zło.

Przepraszam Cię bardzo ale na PiO większość ludzi to nie idioci, więc nie pisz za przeproszeniem takich bzdur jak na onecie. Jaki wstyd? Jak można wstydzić się za swój kraj? Co by nie pisać o Kaczyńskim to jako prezydent miał wizję, jak się okazuje po jego śmierci skutecznie zbudował sieć porozumień w Europie Środkowo-Wschodniej, widać to było na pogrzebie. Kto czuł, że powinien być to był. Obecny rząd co robi? Podpisuje wszystko i klepie się po plecach z Merkel czy Putinem. Co z tego mamy? Nie znasz historii chyba, szanuje się tylko tych którzy jasno stawiają sprawę, poklepuje miernoty. Nie widzę żadnych efektów obecnej polityki, na moje oko to nawet wygląda ona tragicznie, lepiej robiło ją nawet SLD.

Za co wstydziłeś się? Za prezydenta z tytułem profesorskim który krzywo uśmiechał się? Za prezydenta który nie walał się na grobach po pijaku i nie uciekał z sejmu przez okno po drabinie? To tylko w Polsce o konkurentach typu Rosja czy Niemcy media piszą/mówią dobrze. I tylko dlatego, że nie są polskie. W każdym normalnym kraju krytykuje się konkurencję, Tuska nikt nie krytykuje, po co mają to robić.

Pomijając inne sprawy, gdybym miał głosować to właśnie na Kaczyńskiego. Nie chodziło mi o cyrk i śmiech z niego ale z mediów które będą wkurzone na taki wynik. Już widzę tvn i przebieranie nóżkami Miecugowa. Głosowałbym tez dlatego, że dałby pewność, że polska racja stanu nie ucierpi, oczywiście z punktu widzenia systemu demokratycznego. Komorowski i ekipa podpisze wszystko co im dadzą, vide Janukowycz na Ukrainie. Ja demokratą nie jestem, więc teoretycznie im gorzej w kraju tym lepiej, jest szansa, że w końcu to się rozleci. Jednego tylko bym nie chciał-decyzji, których nie będzie można odkręcić. Cała ta radiomaryjność czy tropienie agentury u Kaczyńskich to nic złego, nie jest to coś co wpłynie negatywnie na państwo i naród. Jednak decyzje typu uzależnienia się od Niemiec czy odpuszczenie Rosji w imię jakiegoś pojednania zrobią z Polaków głupków do kwadratu, którym tylko wystarczy dać się nażreć, zabawić i im starczy.

Podsumowując, nie głosować, niech frekwencja spadnie do tak niskiego pułapu w którym niewielka grupa ludzi dobrze zorganizowanych będzie zdolna do przejęcia władzy w kraju. Mam na myśli odejście od systemu demokratycznego, skończenie cyrku z wyborami itp. Wyjściem jest monarchia albo dyktatura. :)

..Niestety, wszyscy poważni kandydaci są marni, nie znają języków itp.

a kto wg ciebie błby nie marnym kandytem ?

.. Ludzi starej daty z SLD można w ciemno zamykać, sorry, ale tam kogoś z czystymi rękoma to raczej nie znajdzie się.

na jakiej podstawie tak twierdzisz, znasz wszyskich członków SWL i ich "brudne ręce" wiesz anonimowo każego możesz opluć ale czy to ci podnosi satysfakcje ?

Marketing internetowy dla firm

..Niestety, wszyscy poważni kandydaci są marni, nie znają języków itp.

a kto wg ciebie błby nie marnym kandytem ?

.. Ludzi starej daty z SLD można w ciemno zamykać, sorry, ale tam kogoś z czystymi rękoma to raczej nie znajdzie się.

na jakiej podstawie tak twierdzisz, znasz wszyskich członków SWL i ich "brudne ręce" wiesz anonimowo każego możesz opluć ale czy to ci podnosi satysfakcje ?

Gdyby nie wypowiedź Sikorskiego o Kaczyńskim to on byłby dobrym. Pomijając fakt przynależności, wydaje się być na tyle niezależnym, że po wygraniu wyborów wystawiłby pewnie PO do wiatru.

Odnośnie SLD to sorry, ale Miller, Oleksy, zmarłych nie będę wymieniać, to ludzie PRL-u, nikt czysty wtedy nie pełnił wysokich funkcji. Jak można było wspierać reżim obcy mając przynajmniej minimum moralności? Z SLD cenię z wierchuszki tylko Kalisza.

[...]znasz wszyskich członków SWL i ich "brudne ręce"
W końcu troche samokrytyki :)

Naprawde nie pamietacie jak było za pisu? Nagonki, podejżliwość, afera goni afere, wstyd na cały swiat, wygląd pary prezydenckiej, kłutnie? Można duzo wymieniac...

Odnośnie SLD to sorry, ale Miller, Oleksy, zmarłych nie będę wymieniać, to ludzie PRL-u, nikt czysty wtedy nie pełnił wysokich funkcji. ...

nie słyszałem żeby Miler miał problemy z prawem, pokaż źródła twojej wiedzy

ps. Miller i Oleksy to nie całe SLD, czy jak twoje dziecko coś przeskrobie to znaczy że cała rodzina to kryminaliści ?

Marketing internetowy dla firm

mnie natomiast bawi cyklicznie powtarzająca się postawa - ciemny lud jest manipulowany, tylko ja znam prawdę, (tom prawdziwom), ja jestem najmędrszy i dlatego olewam wszystko dookoła ciepłym siurem;) przy czym nikt nie zasługuje na mój głos, bo w każdym widzę tylko wady (zarówno w kandydatach jak i oponentach) - bardzo mądre.

Odnośnie SLD to sorry, ale Miller, Oleksy, zmarłych nie będę wymieniać, to ludzie PRL-u, nikt czysty wtedy nie pełnił wysokich funkcji. ...

nie słyszałem żeby Miler miał problemy z prawem, pokaż źródła twojej wiedzy

ps. Miller i Oleksy to nie całe SLD, czy jak twoje dziecko coś przeskrobie to znaczy że cała rodzina to kryminaliści ?

Jeśli nie słyszałeś o słynnej ustawie.... to nie wiem. Michnik, medialna, nie kojarzysz? Pisałem o starych działaczach, przecież dodałem, że SLD odmładza szeregi. W normalnym kraju to taka partia byłaby zdelegalizowana i po 89 zamiast łagodnie przejąć majątek itp musiałaby zaczynać od nowa. Ale Polska to chory system, więc nie ma czemu się dziwić. Poza tym to dyskusja nie na temat, więc nie ma sensu rozwijać.

Nie chcę wyjść na obrońcę PiS-u, na serio każda partia jest mi obojętna. Jednak obiektywnym okiem to w mediach na całej linii idzie manipulacja. W topowych za PO, w niszowych typu rm za PiS. Problemem nie jest nawet takie podejście, nawet w USA są media sprzyjające demokratom i republikanom. Problemem jest to, że nie ma równowagi w tym, ludzie są bombardowani w skali 90 do 10 a może i większej jedna wizją. Jeśli to nazwać manipulacją to zgodzę się, większość głosujących na PO to ludzie zmanipulowani. To samo Z PiS, zapewne w mniejszej skali z racji mniejszego oddziaływania wspierających mediów. Wynika z tego, że tylko wyborcy SLD i PSL kierują się własnym rozumem.

Jeszcze słowo odnośnie wstydu za granicą. Tak jak w ostatnim miesiącu to ja po raz pierwszy się wstydziłem ale za rządzących. Zapewne nie tylko na Jamajce ale i w Gabonie pisali o wypadku w którym zginęli najwyżsi urzędnicy państwowi. W normalnym kraju to kilku ministrów poleciałoby za to, być może sam premier również powinien odejść (ciągłe przekomarzanie się z samolotami, utrudnianie itp) ale u nas nie. Wykorzystano to i jedzie się propagandę po całej linii. Jedni będą starali się wygrać wybory tą opcją inni przypodobać cywilizowanemu światu pojednaniem. To jest dopiero wstyd na cały świat. Prezydent kraju ginie, niezależnie jaki by nie był a u nas premier ma do powiedzenia tylko tyle, że wszystko przebiegło sprawnie i zgodnie z procedurami. Jak ktoś napisał w internecie rząd zachował się jak sprawna firma pogrzebowa nic więcej. :)

Gdyby ludzie przejrzeli na oczy to wybraliby kogoś trzeciego, kogoś typu Cimoszewicza na przykład. Raczej SLD do władzy prędko nie dojdzie więc czy to przy PO czy PiS nie mógłby wprowadzać jakiś wywrotowych ustaw a jako człowiek umie się zaprezentować i wydaje się mieć jakiś kręgosłup przynajmniej w stopniu minimalnym. Poza tym na plus dla niego zaliczę wypowiedź po powodzi w której stwierdził, że należy się ubezpieczać. Oczywiście debilne media od razu zrobiły nagonkę, coś podobnego jak na Kaczyńskiego. Obaj stwierdzali często tylko oczywiste oczywistości. :)

Nie chcę wyjść na obrońcę PiS-u
to żart ? :)

jeszcze raz się spytam, skąd pewność, że źródła twojej i innych wiedzy na taki czy inny temat są prawdziwsze od tych innych ? na jakiej zasadzie twierdzi się, że to co jest napisane np na salonik24 jest "prawdziwsze" od tego co pisze GW ? Skąd ludzie mają taką pewność ? Bo może bardziej pasuje im ta prawda (wspierająca idee jednej czy drugiej partii) i są bardziej skłonni w nią "uwierzyć" ? Nie rozumiem, jak można tak zawzięcie i zażarcie bronić czegoś, czego nie jest się świadkiem tylko czytelnikiem.

Radoslaus po co wypisujesz wogóle takie bzdety, piszesz ze nie chcesz wyjść na obrońcę pisu, hehe a jednak potwierdzasz to kazdym swoim slowem.

Po pierwsze pis mialbyc taki praworzadny mial walczyc z ukladami, mial skonczyc z obsadzaniem stanowisk, tymczasem na wszystkie najwazniejsze stanowiska powsadzal swoich ludzi, bardzo często bardzo miernych, w mysl zasady mierny, bierny, ale wierny.

To samo tyczy sie mediow, pis mial zrobic rozpierduche hehe i zrobil faktycznie telewizja publiczna obecnie to zwykla tuba propagnadowa pisu i kazą sobie jeszcze abonament placic za sluchanie pana pospieszalskiego hehe w zyciu.

Wstydziles sie rzadzacych po katastrofie? Nie zapominaj ze to PIS mial wielkie parcie na szkło, bo bardzo dziwne ze Kaczynski wizytowal Katyn zawsze przed zblizajacymi sie wyborami, zeby pokazac swoj wielki patriotyzm?

Nie rozumiem dlaczego premier czy ministrowie mieliby sie podawac do dymisji skoro byla to tylko i wylacznie decyzja Lecha Kaczynskiego i nikt z rzadzacych nie mial na nią wpływu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności