Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę wyjść na obrońcę PiS-u
to żart ? ;)

jeszcze raz się spytam, skąd pewność, że źródła twojej i innych wiedzy na taki czy inny temat są prawdziwsze od tych innych ? na jakiej zasadzie twierdzi się, że to co jest napisane np na salonik24 jest "prawdziwsze" od tego co pisze GW ? Skąd ludzie mają taką pewność ? Bo może bardziej pasuje im ta prawda (wspierająca idee jednej czy drugiej partii) i są bardziej skłonni w nią "uwierzyć" ? Nie rozumiem, jak można tak zawzięcie i zażarcie bronić czegoś, czego nie jest się świadkiem tylko czytelnikiem.

Prawda jest tylko jedna, opieranie swoich sądów na niezależnie jakich mediach jest błędne i tyle. Każda partia ma swoje afery, ma plusy, ma minusy, nie można wszystkich przekreślać, może z wyjątkiem PSL-u. Jedni ładnie grają pijarowo, inni mają konkretną wizję, jeszcze inni mają polityków wykształconych. Niestety, obecnie odbywa się pranie mózgów, ze wszystkich stron żeby nie było wątpliwości. Odnośne tej wiary w idee to pokazał to wypadek, jak PiS-owi skoczyło poparcie. Media zaczęły delikatniej przedstawiać PiS i ludzie przejrzeli na oczy, że wcale tak źle z tą partią nie jest. Nikt nie kłamał, że prezydent nagle stał się dobry, wystarczy inne zdjęcie dać. Czy wcześniej nie było zdjęć Kaczyńskiego z uśmiechem? Pijarowo to takie pierdoły przekładają się na poparcie. Przecież to obiektywne spostrzeżenie, nie żaden wymysł.

Najlepiej byłoby popierać dobrych polityków z każdej partii ale w demokracji tak się nie da. Albo prędzej czy później ześwinią się oni tak jak Sikorski albo są nieskuteczni jak Cimoszewicz, albo przylepi im się łatkę jak Dornowi czy Jurkowi. Dlatego też, ja sobie dałem z tym spokój, obiektywnie przyglądam się z boku i czekam aż to wszystko padnie. :)

Poza tym z niektórymi nie ma sensu dyskutować. Napisze się coś obiektywnie, rzuci nazwiska z każdej partii ale cokolwiek pozytywnego za PiS-em to od razu łatka. Wymieniłem na plus Sikorskiego, Cimoszewicza, Kalisza a taki roli jedzie swoje. Powtarzanie bredni podanych przez pijarowców to nie dyskusja kolego. Każda partia obsadza stołki, demokracja daje Ci iluzoryczne prawo głosu a cwaniakom-politykom kasę ze stołków. Wspierasz system, wspierasz kolesiostwo. Obecnie psychiatra jest ministrem obrony, zootechnik kultury, historyk bez poważnej publikacji premierem, cham ministrem spraw zagranicznych itp. itd. Dla mnie to to samo co za PiS, jedyna partia w Polsce która ma kadry z papierkiem to SLD (nie znaczy że lepsze oczywiście). Po prostu media przedstawiają ich inaczej, żadna wpadka nie jest wałkowana tak jak za PiS-u. Bądźmy obiektywni trochę. :)

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli nie słyszałeś o słynnej ustawie.... to nie wiem. Michnik, medialna, nie kojarzysz? Pisałem o starych działaczach, przecież dodałem, że SLD odmładza szeregi. W normalnym kraju to taka partia byłaby zdelegalizowana i po 89 zamiast łagodnie przejąć majątek itp musiałaby zaczynać od nowa....

człowieku co ty piszesz??? jakie Miller miał postawione wóczas zarzuty ? gdzie ? kto mu postawił ?

w normalnym kraju ludzie nie słuchaą plotek z brukowców czy radia maryja tylkko opierają się na wyrokach sądówych, idąc twoim tokiem rouzmowania to cały rzad pis'u powinnien się podać do dymisji za sprawe Blidy

Nie można nikogo oczerniać bez podstawnie, czy też całej parti wrzucać do jednego worka, już to zrobił Źobro z jednym lekarzem jak się to skończyło wszyscy wiemy.

Marketing internetowy dla firm

Przepraszam Cię bardzo ale na PiO większość ludzi to nie idioci

Czemu więc ośmieszasz się przed tymi ludźmi używając argumentów tupu "wybrałbym Kaczyńskiego bo byłby cyrk i śmiesznie w mediach" ?

więc nie pisz za przeproszeniem takich bzdur jak na onecie.

Ja wyraziłem swoje zdanie, że wstyd mi osób, które wybierają prezydenta patrząc pod kątem tym, że będzie śmiesznie, będzie cyrk w mediach. Jeśli to jest dla Ciebie "bzdurą z onetu" to ok. Nie ingeruje w to. Dopuść jednak do świadomości, że jest to tylko Twoje zdanie, a nie fakt.

Jaki wstyd? Jak można wstydzić się za swój kraj?

Według Ciebie nie można rozumiem i jest to nienormalne, że ktoś może się wstydzić za to co się dzieje w jego kraju ?

Co by nie pisać o Kaczyńskim to jako prezydent miał wizję

Przedstaw tą wizje bo ja nie dostrzegłem jej w jego prezydenturze. Chyba, że chodzi o robienie sobie wszędzie wrogów.

jak się okazuje po jego śmierci skutecznie zbudował sieć porozumień w Europie Środkowo-Wschodnie

kpisz sobie? Rozumiem mówisz o Rosji :) albo może o Białorusi? Z kim masz te porozumienia? Z Gruzją? Tak, nadstawiliśmy karku przez Pana prezydenta dla Gruzji mimo, że nie zrobiła tego Unia, USA, nikt. To szlachetne jednak w wymiarze politycznym to bardzo lekkomyślne zachowanie, które pogorszyło znacznie relacje z Rosją.

Obecny rząd co robi? Podpisuje wszystko i klepie się po plecach z Merkel czy Putinem. Co z tego mamy?

Szanse na poprawienie relacji z sąsiadami, spokój, jakąś stabilność. Jednak według Ciebie lepiej się kłócić, rzucać mięsem niż klepać po plecach - no ok.

Nie znasz historii chyba, szanuje się tylko tych którzy jasno stawiają sprawę, poklepuje miernoty.

Czyli powinieneś szanować Stalina, Hitlera i wielu innych. Gdzie tak pisze, że mam szanować tylko tych co "stawiają sprawę jasno" ? Tworzysz jakąś nową konstytucje? Zrozum, że te tylko Twoje tezy, są tylko Twoje i wyrażają tylko Twoje zdanie, a nie fakty i rzeczywistość.

To tylko w Polsce o konkurentach typu Rosja czy Niemcy media piszą/mówią dobrze. I tylko dlatego, że nie są polskie. W każdym normalnym kraju krytykuje się konkurencję, Tuska nikt nie krytykuje, po co mają to robić.

No tak, konkurencje trzeba krytykować, trzeba ją zniszczyć wszelkimi możliwymi metodami. Typowo PIS-owskie.

Co miałem do powiedzenia powiedziałem, pozdrawiam wszystkich ; )

Całe SLD to postkomuniści.

nie chodzi o to czy całe SLD to komuniści, anarchiści, chrześcijanie czy katolicy, chodzi o to że mówi się o faktach a nie o mitach czy plotkach, a fakt to wyrok sądu

Jestem ciekaw ilu z tu dyskutujących zna programy choć tych 4 partii co są w rządzie :) Najlepsze jest to że popierając kogoś nie znasię programu parti popiera się go gośc dobrze gada :)

Marketing internetowy dla firm

A jak wygląda sprawa REALIZACJI programu każdej partii? no jak ?

Jedynym rządem który realizował jakiś program to był UW-AWS, głównie był realizowany program Unii Wolności. Niektóre reformy pożyteczne ale czym to się skończyło dla partii to wiemy. Obecnie żadna partia nie realizuje programu, może PSL-jak utrzymać się przy stołkach. :) PO nie wprowadziła nic, PiS zlikwidował WSI i parę pomniejszych projektów. Na moje oko tak wygląda bilans programowy. Gdyby więc oceniać po skuteczności to PSL bije wszystkich na głowę. W sondażach marnie zawsze ale jak przychodzą wybory to te 6% zawsze jest. Poza tym w co drugim rządzie partia ta miała swój udział ale nigdy nie ponosiła konsekwencji rządzenia. Dla mnie to jest mistrzostwo. :)

z programu pisu zrobione są

- sady 24h

- likwidacja oraz obniżenie podatków

- jedno okienko

- zmniejszenie kwoty na założenie sp z o.o.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

- sady 24h

- jedno okienko

czemu mowisz o zaslugach tylko jednej partii przeciez PO tez ma zaslugi:

- Zniszczenie raportu Pitery o CBA

-Likwidacja 100 placówek sądowych

-afera stoczniowa

-Likwidacja stoczni polskich – a Niemcy glupi dokladaja do swoich ktore upadaja, ze te szwaby nie mysla:P

-przekazanie przez rzad 10mln klinice senatora z PO

- umiejestnosc nazwiazania kontaktow dzieki ktorym nie wiadomo skad plyna do Palikota milionowe pozyczki;]

-zatajenie przez aktualnego kandydata na Prezydenta spotkan z oficerem dawnego WSI i tematow poruszanych na nich

tutaj cytujac:

Z polecenia Komorowskiego, ABW w dzień katastrofy kilka godzin po wypadku weszła bez zgody rodzin do domów i pokoi poległych w katastrofie m.in. Szczygły, Wassermana, Kurtyki.

Potem to tlumaczono ze w celu pobrania DNA ciekawe skad dwie godziny po wypadku wiedzieli ze potrzebne bedzie DNA, a funkcjonariusze ABW nie mieszkaja w kazdej kancelarii:P wiec w 5 minut tez nie doszli:P

a tu najlepsze, bo po co podawac cos co bylo miesiac czy dwa temu jak jest duzo nowych ;)

https://freeisoft.pl/?p=27189 to tak na temat roznych madrych komentarzy na portalach;] propaganda jak w III rzeszy:P

edit:

tak sarkastycznie, bardziej w formie zartu i pokazania glownych argumentow niektorych ;] (czytaj - do ominiecia;])

zapomnialem dodac odkrycia slabej prezencji Kaczynskiego, tak wiec trzeba glosowac na Komorowskiego, ladny w koncu jest no i Wojewodzkiemu trudniej by bylo dobrac rymy do Komorowskiego, nie meczmy chlopaka ;]

Jedynym rządem który realizował jakiś program to był UW-AWS, głównie był realizowany program Unii Wolności. Niektóre reformy pożyteczne ale czym to się skończyło dla partii to wiemy

Co oni takiego pożytecznego zrobili? To był najgorszy rząd jaki mógł się nam trafić. Właśnie dzięki nim mamy (mieliśmy):

- gimnazjalistów, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem

- chore kasy

- reforma administracyjna (stworzyli np. starostwa, stworzone wyłącznie dla miejsc pracy)

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Odnośnie SLD to sorry, ale Miller, Oleksy, zmarłych nie będę wymieniać, to ludzie PRL-u, nikt czysty wtedy nie pełnił wysokich funkcji. ...

nie słyszałem żeby Miler miał problemy z prawem, pokaż źródła twojej wiedzy

ps. Miller i Oleksy to nie całe SLD, czy jak twoje dziecko coś przeskrobie to znaczy że cała rodzina to kryminaliści ?

Ja mam pytanie. Co za osoby głosują na SLD? Przecież oni nic konkretnego nie mają w programie oprócz mało znaczących postulatów jak walka z kościołem, gay ok i inne pierdoły mało znaczące dla kraju. Poza tym oferują interwencjonizm w gospodarkę. Co jak co ale przedsiębiorcy nie powinni na nich głosować

Ja mam prośbę do wszystkich. Zanim zagłosujemy przeczytajmy programy partii, które wspierają danych kandydatów...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

- sady 24h

- jedno okienko

Do tego dodalbym z tych najwazniejszych:

- znaczace obniznie kosztow pracy poprzez zmiejszenie skladki rentowej co spowodowalo wzrost pensji o okolo 9%

- zwolnienie z opodatkowania spadkow i darowizn od rodziny

- wprodzadzenie ulgi prorodzinnej

- wprowadzenie becikowego

- wydluzenie urlopow macierzyskich

- podniesienie placy minimalnej

- przywrocenie corocznej waloryzacji rent i emerytur

- wykup mieszkan za 1zl

- mali przedsiębiorcy uzyskali możliwość jednorazowej amortyzacji środków trwałych do 50 tys. euro

- utworzenie CBA, zastopowanie szerzacej sie za czasow SLD korupcji

- likwidacja WSI

- zwiekszenie nakladow na sluzbe zdrowia, 30% podwyzki dla pracownikow sluzby zdrowia

"W ciągu dwóch lat Rada Ministrów przyjęła m.in.: 380 projektów ustaw, 368 rozporządzeń, 447 uchwał, 611 dokumentów rządowych w tym programowo-analitycznych."

To maly wycinek tgo co PiS zrobil w ciau 2 lat. Teraz bardzo prosilbym zwolennikow PO o wypisanie sukcesow PO i realizacji ich programu w ciagu juz prawie ich 3-letnich rzadow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności