Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

MaxPan myslalem ze dyskutuje z powaznym czlowiekiem ale widze ze tylko trace tutaj swoj czas. Podalem ci fakty ale jak ty tego nie ruzumiesz i wszystko negujesz bo to PiS-u no to ja nie mam pytan. Czy naprawde uwazasz ze cena 7 tys. za mieszkanie to nie sa grosze??? Pomylilem sie chyba tylko z jednym okienkiem bo to chyba jednak PO wprowadzial

https://www.poznan.pl/mim/public/msp/news.h...pl&parent=0

o ale sam mowisz ze nie dziala... Nie chce mi sie nawet wiecej pisac bo i tak tego nie zrozumiesz. Nie piszesz rzeczowo tylko siejesz populizmem...

MaxPan myslalem ze dyskutuje z powaznym czlowiekiem ale widze ze tylko trace tutaj swoj czas. Podalem ci fakty ale jak ty tego nie ruzumiesz i wszystko negujesz bo to PiS-u no to ja nie mam pytan. Czy naprawde uwazasz ze cena 7 tys. za mieszkanie to nie sa grosze??? Pomylilem sie chyba tylko z jednym okienkiem bo to chyba jednak PO wprowadzial

https://www.poznan.pl/mim/public/msp/news.h...pl&parent=0

o ale sam mowisz ze nie dziala... Nie chce mi sie nawet wiecej pisac bo i tak tego nie zrozumiesz. Nie piszesz rzeczowo tylko siejesz populizmem...

Troszeczkę plączesz się w zeznaniach. Najpierw były mieszkania za 1zł, teraz za 7000zł i nadal twierdzisz, że to nie jest dużo... Pamiętaj, że to nie jest kupno nowego mieszkania z nowego budownictwa, tylko WYKUP.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Troszeczkę plączesz się w zeznaniach. Najpierw były mieszkania za 1zł, teraz za 7000zł i nadal twierdzisz, że to nie jest dużo... Pamiętaj, że to nie jest kupno nowego mieszkania z nowego budownictwa, tylko WYKUP.

Jakich zeznaniach? Napisalem mieszkania po 1zl w analogii do telefonow za 1zl. No ty chyba zartujesz ze 7 tys zl za mieszkanie to duzo... nie mam wiecej pytan....

myslalem ze dyskutuje z powaznym czlowiekiem ale widze ze tylko trace tutaj swoj czas bo gadam z typowym wyborca PIS ;)

Nigdy nie glosowalem na PiS i nie wiem czy bede glosowal, ale nie podoba mi sie ta cala propaganda PO. Rzadza? Rzadza. Maja szanse cos zrobic? Maja. No to niech do cholery zaczna w koncu cos robic a nie tylko uprawiac PR i zwalac wszystko na PiS.

Demokracja jest w sumie do d..y, bo zazwyczaj dochodzi do sytuacji w której jest 2 lub trzy partie w które w sumie same nigdy nie mają większości i muszą sie wdawać w pakta z innymi.

Plus jakiś tam prezydent który nie za wiele może dobrego za to poprzeszkadzać zawsze.

Z punktu widzenia partii to zawsze jest albo kampania albo przed kampania ;) na rządzenie to nie zostaje za wiele czasu a juz na jakies reformy albo zmiany to już w ogolę .

Nie liczył bym na to ze politycy coś zmienią, chesz mieć lepiej musisz sobie sam to wywalczyć.

Podsumowanie: Albo się PiSd..ie albo sie POpiero..li !

Mam pytanie do tych co namawiają do głosowania na JKM: gdzie znaleźć jakiś jego program wyborczy? Kiedyś czytałem program UPR, jednak kilka punktów było jak dla mnie zbyt skrajnych. Teraz szukam co ma do powiedzenie Janusz, a tu nawet na oficjalnej stronie nie ma konkretnego info...

Demokracja jest w sumie do d..y, bo zazwyczaj dochodzi do sytuacji w której jest 2 lub trzy partie w które w sumie same nigdy nie mają większości i muszą sie wdawać w pakta z innymi.

Plus jakiś tam prezydent który nie za wiele może dobrego za to poprzeszkadzać zawsze.

Demokracja w naszym pięknym kraju daje możliwość do ponarzekania leniom, że politycy kradną, że jest źle i że słonce świeci.

W tym kraju rządy opierały się, opierają się i będą się opierać na pozytywnym PR danej partii. Nikt nie wprowadzi tutaj glebokich reform bo im jest dobrze tak jak jest.

A jak utrzymać się u władzy? Nie pieprzyć sobie sondaży rujnując gospodarkę i utrzymywać pozytywny PR.Inne kraje myślą że sytuacja jest u nas stabilna i może szybciej zainwestują. Dajcie teraz hipotetycznie PiS u władzy i Jarka Kaczyńskiego za prezydenta ? Zwolennikom PiS nie przetłumaczę bo oni mają klapki na oczach. Popierający PO doskonale mnie rozumieją. CBA wersja 2 za za rządów 4 RP wykosi cały Sejm za łapówki i połowe najbardziej cenionych lekarzy prawników itd itd ;)

Taki Katyń w stylu wojny domowej a nie z przeciwnikiem ;-). Przykro mówić ale tak chyba by było. Ten kraj potrzebuje spokoju i stabilizacji a nie gęby pana Ziobry, afer łapówkowych. Kto u nas zainwestuje kapitał jeśli zobaczy że partia rządząca (hipotetycznie PiS) rozwala wszystko co się da za łapówki.

Jak to mowił mój proboszcz przed wyborami na kazaniu " W tym kraju musi być prawo i sprawiedliwość". To już temat na inną rozmowę ;-) Kwestii wiary poruszać nie będę...

Z punktu widzenia partii to zawsze jest albo kampania albo przed kampania wink.gif

Otóż to a pensja leci. :)

Nie liczył bym na to ze politycy coś zmienią, chesz mieć lepiej musisz sobie sam to wywalczyć.

Ty nie jesteś moim bratem bliźniakiem ;)? Myślisz zupełnie jak ja :) 100% popieram. Tylko to co sobie wywalczymy to będziemy mieli. Nikt nam nic nie da.

- Jest Pan za karą śmieci?

- Oczywiście, w końcu jestem katolikiem, to jak mogę być przeciwko karze śmierci.

- Wciąż jest pan za legalizacją narkotyków, marihuany?

- Tak. Nie widzę różnicy między marihuaną a nikotyna, między haszyszem, a alkoholem. A w ogóle: "Chcącemu nie dzieje się krzywda". Niestety: faszyści z UE, idąc zresztą dokładnie w w ślady Hitlera, zamiast zezwolić na palenie marychy zakazują nikotyny...

Ludzie... i wy chcecie na niego głosować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności