Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dziwi mnie ksan, że czepiasz się samego sformułowania, które nie aż tak chyba odbiega od tego co chciałem przekazać i co ty też doskonale rozumiesz, ale że jest to tematyka drażliwa dla ciebie to musisz swoje 3 grosze wetknąć, ech ... z drugiej strony taki językoznawca jak ty, który próbuje coś wytykać wali byki w każdym poście, że aż żal na to patrzeć.

Entropia dokładnie. Używania samochodów też powinno się zakazać, bo nie każdy przecież umie jeździć... a ci co nie umieją stwarzają zagrożenie. Poza tym wystarczy mocniej nacisnąć na gaz i już nawet nie można komuś wtłuc ale zabić :)

ciekawe, że ludzie, którzy ocierają się lub/i łamią prawo (wyszukiwarki)

A co w tym dziwnego? Przecież teraz regulamin każdego krzaka traktuje się teraz jak obowiązujące prawo i "trzeba czytać bo jak nie to sam sobieś winien". A pozycjonowanie jest chyba jeszcze legalne tylko dlatego, że żadne lobby się jak dotąd tym nie zajęło (pomijając sprawę obrazy prezydenta).

Jezeli nikt nie moze odpowiedziec to moze Ty powiesz co dobrego PO zrobilo?Bo jak na razie to widze slowa typu "kartofel" itd i zero argumentow.

@Lok, tu nie chodzi o to co dobrego PO zrobiło :). Patrząc na ręce partii rządzącej trzeba spojrzeć czego ZŁEGO za swoich rządów nie zrobiło.

Z tego co pamiętam to jesteś starszy ode mnie, więc łatwiej ci będzie przypomnieć rządy AWS, potem SLD (masakra!) a potem PiS. PO nie zrobiło nic dobrego :), ale przynajmniej nie starało się tak rozwalać naszego kraju jak postkomuniści z SLD czy też słynna IV RP ;).

Zdejmij klapki z oczu i przestań liczyć że ktoś ci tu coś dobrego zrobi w tym kraju. Co zrobisz sam to możesz sobie zawdzięczac.

Jestem na etapie przygotowania się do rejestracji własnej DG (myslalem nad tym rok). Cieszę się że nie podwyzszyło mi dochodowego na 25%, VAT na 35% i nie zlikwidowało 2 letniej obniżki ZUS :).

Grunt to myśleć pozytywnie a jedyna partia która gwarantuje mi odrobinę spokoju i możliwość robienia co do mnie należy jest PO (czytaj Komorowski). Dlaczego nie PiS? W jednym zdaniu- "IV RP nigdy nie powinna powstać!".

Jestem na etapie przygotowania się do rejestracji własnej DG (myslalem nad tym rok). Cieszę się że nie podwyzszyło mi dochodowego na 25%, VAT na 35% i nie zlikwidowało 2 letniej obniżki ZUS

No na razie nie, ale wystarczy, że coraz więcej ludzi będzie chciało - żeby państwo jeszcze bardziej matkowało obywatelom i albo będziemy mieli 50% VAT (już i tak na dzień dzisiejszy podatki te realnie 70-80%) albo skończymy jak Grecja.

Grunt to myśleć pozytywnie a jedyna partia która gwarantuje mi odrobinę spokoju

Proponowana przez nich cenzura sieci (która pewnie wróci po wyborach). Likwidacja całego sektora gospodarki w miesiąc (hazard; dziesiątki tysięcy ludzi bez pracy) - to jest ta Twoja "odrobina spokoju"? :) Przecież to rząd gdzie komuś coś pewnego dnia strzeli do łba a następnego dziesiątki tysięcy ludzi którzy jeszcze wczoraj mieli normalną pracę stają się przestępcami.

Moim zdaniem jedyną odrobinę spokoju daje to, że ta banda osłów będzie się żarła między sobą i nie będzie miała zbyt wiele czasu na to żeby psuć prawo, gospodarkę i podnosić podatki

Jezeli nikt nie moze odpowiedziec to moze Ty powiesz co dobrego PO zrobilo?Bo jak na razie to widze slowa typu "kartofel" itd i zero argumentow.

@Lok, tu nie chodzi o to co dobrego PO zrobiło :). Patrząc na ręce partii rządzącej trzeba spojrzeć czego ZŁEGO za swoich rządów nie zrobiło.

Z tego co pamiętam to jesteś starszy ode mnie, więc łatwiej ci będzie przypomnieć rządy AWS, potem SLD (masakra!) a potem PiS. PO nie zrobiło nic dobrego :), ale przynajmniej nie starało się tak rozwalać naszego kraju jak postkomuniści z SLD czy też słynna IV RP ;).

Zdejmij klapki z oczu i przestań liczyć że ktoś ci tu coś dobrego zrobi w tym kraju. Co zrobisz sam to możesz sobie zawdzięczac.

Jestem na etapie przygotowania się do rejestracji własnej DG (myslalem nad tym rok). Cieszę się że nie podwyzszyło mi dochodowego na 25%, VAT na 35% i nie zlikwidowało 2 letniej obniżki ZUS :).

Grunt to myśleć pozytywnie a jedyna partia która gwarantuje mi odrobinę spokoju i możliwość robienia co do mnie należy jest PO (czytaj Komorowski). Dlaczego nie PiS? W jednym zdaniu- "IV RP nigdy nie powinna powstać!".

Twoje rozumowanie jest za przeproszeniem strasznie debilne. Dlaczego nie można spróbować dążyć do lepszej Polski tylko cieszyć się i popierać tych którzy żyją z naszych podatków i jak sam napisałeś nic nie robią! Zastanawiasz się czy założyć DG.... Nie uważasz, że powinieneś mieć taką możliwość żeby ją założyć w miarę szybko (max. 1-2 dni) i równie szybko móc z niej zrezygnować? Czy nie lepiej jakby nie było w ogóle dochodowego?

baner_mini.jpg

...

zgadza się gdyż widzę sens w tym co mówi.

mówić a robić to dwie różne rzeczy, Lepper też mówił, niektórzy z was chyba nie rozumieją ze rozmawiamy o wyborze prezydenta Polski ktory nic nie moze, mamy wybrać kogoś kto będzie nas reprezentował na salonach i nie przyniesie nam wstydu ma mieć najlepsze zabawki a nie swoje poglądy polityczne i obietnice 3 mil mieszkań - kto wogle łuka taką obietnice znając możliwości prezydenta ?

rozmawianie w tym wątku o partiach co ktora zrobiła to całkowita zmiana głównego tematu tu chodzi o to który z tych dwóch panów lepiej będzie nas prezentował i ktorego nie bedziemy się wstydzić, ba należy też zwrócić uwagę na pierwszą dame która równiez bedzie nas reprezentowała

Marketing internetowy dla firm

Z tym, że większość ludzi nie ma bladego pojęcia, jakie byłyby konsekwencje takiej drastycznej reformy. Ale jeśli Ty widzisz sens w tym co mówi, to może wyjaśnij mi, jakie to przyniesie korzyści, a jakie wiążą się z tym zagrożenia. Bo tego drugiego nie można pominąć! Pamiętaj, że Polska z roku na rok ma coraz większy deficyt budżetowy i jest coraz bardziej zadłużona. Jak myślisz wpłynie na ten stan rzeczy zlikwidowanie podatku dochodowego?

rozmawianie w tym wątku o partiach co ktora zrobiła to całkowita zmiana głównego tematu tu chodzi o to który z tych dwóch panów lepiej będzie nas prezentował i ktorego nie bedziemy się wstydzić

Dyskutując o Kaczyńskim nie można jednak pomijać jego "dokonań" jako premier. Trzeba też patrzeć na to jako całość. Zwycięstwo kandydata PO da tej partii pełną władzę i teraz nie wiadomo, jak zostanie ona wykorzystana. Czy zrobią wiele dobrych rzeczy dla Polski, czy jednak będą psuć. Natomiast zwycięstwo Kaczyńskiego może oznaczać powolny powrót IVRP, bo ten człowiek będzie wykorzystywał wszystkie dane mu środki i wpływy, żeby doprowadzić PiS do zwycięstwa w najbliższych wyborach, czy to samorządowych, czy parlamentarnych. To człowiek chciwy, żądny władzy, nie jest chętny do współpracy ze swoimi przeciwnikami politycznymi, nie łączy społeczeństwa, tylko je dzieli, dlatego nie widzę go w roli prezydenta.

Kandydaci są partyjni, więc dyskusja o partiach ma jak najbardziej sens. Prezydent to nie tylko funkcja reprezentatywna, śmiganie po salonach, ale ma także możliwość zgłaszania i blokowania ustaw.

W tym roku na prawdę nie ma z czego wybierać... znowu trzeba będzie głosować bardziej przeciwko komuś, niż na kogoś.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Z tym, że większość ludzi nie ma bladego pojęcia, jakie byłyby konsekwencje takiej drastycznej reformy. Ale jeśli Ty widzisz sens w tym co mówi, to może wyjaśnij mi, jakie to przyniesie korzyści, a jakie wiążą się z tym zagrożenia. Bo tego drugiego nie można pominąć! Pamiętaj, że Polska z roku na rok ma coraz większy deficyt budżetowy i jest coraz bardziej zadłużona. Jak myślisz wpłynie na ten stan rzeczy zlikwidowanie podatku dochodowego?

Przede wszystkim nie chodzi mi o sama likwidacje podatku dochodowego i pozostawienie reszty w stanie nienaruszonym. Zeby zlikwidowac podatek trzeba ograniczyc wydatki budzetowe do niezbednego minimum, zreformowac oswiate, sluzbe zdrowia, sadownictwo, wprowadzic reforme emerytalna itd.

baner_mini.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności