Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ty się orientujesz jak pracują finanse publiczne?

ja się orientuję - źle :]

w likwidacji podatku dochodowego od od osób fizycznych nie ma nic głupiego, pomyśl tylko jakie są koszty jego pobierania

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

w likwidacji podatku dochodowego od od osób fizycznych nie ma nic głupiego

Owszem. Bardzo bym się ucieszył jakby nasz kraj coś takiego zrobił. Tylko jedno "ale" - z czego utrzymać kraj (w losowej kolejności - budowę dróg, szpitale, oświatę, służby mundurowe i jeszcze 1000 innych rzeczy, o których nawet Ci się nie śni)?! Jakbyśmy spali na nieograniczonych złożach ropy, gazu i jeszcze jakichś drogich kruszców, a właścicielem tego wszystkiego byłoby Państwo - pewnie mogłoby sobie pozwolić na podatek 0,1%. Ale żyjemy w kraju na dorobku. Podatki i tak mamy śmiesznie niskie (względem krajów Skandynawii, czy Niemiec).

Generalnie hasło jest lotne. 2. miejsce w prawyborach na Facebooku pozwala osiągnąć. Obawiam się, że w prawdziwych wyborach - okolice drugiego, ale od końca... :D

Polecam przeczytać "Batalia o niższe podatki" Leszka Balcerowicza to klasyka.

Heh az mi sie smiac chce jak zobaczylem ten tytul i autora :D Balcerowicz mial szanse obnziyc podatki, czy to zrobil? Tak schlodzil gospodarke ze pozniej SLD pare lat musialo nas wyciagac z tego bagna.

A ja uważam Balcerowicza za jednego najwybitniejszych ekonomistów w Polsce,żaden rząd nie dal jemu wolnej ręki . Czytałem sporo jego prac, jest ceniony w świece ale nie w Polsce.Każdy może mieć swoje zdanie na tym polega demokracja.Pan was tez kocha :)

Jak padło teraz na poglądy Korwina (mimo że temat Komorowski vs Kaczyński) to ja już spieprzam z tego tematu :)

Zaraz się tu zacznie małe piekiełko :D

@alleweb być może moje poglądy są debilne, nie przeczę nie znam tak życia jak co niektórzy.

Wolę jednak palnąć głupotę niż recytować stronę WiPu :P

Pozdrawiam i miłej merytorycznej dyskusji życzę!

@Tomek ja mam zdjete klapki z oczu.Nie uwazam,ze Kaczynski jest idealnym kandydatem.Jezeli pojawila by sie osoba,ktora ma realne szanse wygrac to chetnie na nia zaglosuje.Jednak takiej nie ma.Radze Ci poczytac rozne informacje,nie tylko z kilku zrodel.Jezeli mamy miec merytoryczna dyskusje to zarowno ja jak i koledzy czekamy na argumenty,ktore nas przekonaja,ze warto glosowac na przedstawiciela PO(Komorowskiego).Poki co takich nie ma i to jest najgorsze,ze niewiele osob potrafi podac sensowne argumenty.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Przede wszystkim nie chodzi mi o sama likwidacje podatku dochodowego i pozostawienie reszty w stanie nienaruszonym. Zeby zlikwidowac podatek trzeba ograniczyc wydatki budzetowe do niezbednego minimum, zreformowac oswiate, sluzbe zdrowia, sadownictwo, wprowadzic reforme emerytalna itd.

Dobrze, ale niczego tymi dwoma zdaniami nie wyjaśniłeś. Przecież wiadomo, że trzeba przeprowadzić reformę oświaty, reformę służby zdrowia, reformę sądownictwa, reformę emerytalną, a ponadto jeszcze tysiąc innych reform. Ale pytanie jak to zrobić? Kandydat, taki jak Korwin-Mikke powinien przedstawić obszerny, spójny plan, gdzie po przeczytaniu całości, średnio inteligentny człowiek dojdzie do wniosku, że to ma sens, to ma szansę się udać. Niestety on opowiada o swoich poglądach zbyt chaotycznie, lubi wstawki po łacinie, których i tak nikt nie rozumie i czasami przesadza w byciu szczerym, co mu na pewno nie pomaga.

Jezeli pojawila by sie osoba,ktora ma realne szanse wygrac to chetnie na nia zaglosuje.

Pamiętaj jednak, że są dwie tury wyborów prezydenckich. W pierwszej turze możesz więc spokojnie głosować na kogoś spoza duetu Kaczyński-Komorowski. Ja tak właśnie zrobię. Wiele osób zapomina właśnie o tej możliwości, dlatego sondaże są takie jakie są. Stawia się na zwycięzców.

Jezeli mamy miec merytoryczna dyskusje to zarowno ja jak i koledzy czekamy na argumenty,ktore nas przekonaja,ze warto glosowac na przedstawiciela PO(Komorowskiego).Poki co takich nie ma i to jest najgorsze,ze niewiele osob potrafi podac sensowne argumenty.

A zapowiedź powrotu IV RP Ci nie wystarczy, żeby głosować przeciwko Kaczyńskiemu? Dla mnie starcza to w zupełności. Platforma nie jest idealną partią i tez mogłaby zrobić dla kraju o wiele więcej dobrego, niż to robi w tej chwili, ale przypmnij sobie co się działo za koalicji PiS-LPR-Samoobrona. Fakt, że Kaczyński współdzielił władzę z takimi typami jak Lepper, Giertych czy Orzechowski stawia go na równi z tymi właśnie osobnikami. Natomiast ta jego wielka przemiana to jedna wielka ściema. On zawsze był rusofobem, a teraz się zwraca do nich per "Przyjaciele Rosjanie". Śmiech na sali. Nawet sobie nie wyobrażasz jak ciężko mu to przez gardło musiało przejść. Kaczyński to egocentryk i manipulator, a w dodatku żądny władzy.

Ale powiem, że PiS sprytnie to rozgrywa, bo widać, że Polacy kupują tę ściemę. W dodatku pamięć mają bardzo krótką, a wystarczyłoby przypomnieć sobie czasy sprzed zaledwie 3-4 lat.

Masz, podobnie jak ja, problem z wyborem na kogo głosować, ale nie powinieneś mieć problemu z wyborem przeciwko komu głosować.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Tak pamietam co sie dzialo.Skoro juz mowa o sukcesach to chyba nie kazdy slyszal o tym,ze platforma NAJGORZEJ pozyskiwala fundusze unijne z wszystkich rzadow to raz.

Dwa,w tej sprawie nie jestem ekspertem,ale radze sie zapoznac z linkiem: https://biznes.onet.pl/zloza-lupkowe-w-prez...4,1,prasa-detal.

Dziwne,ze o tym nikt nie wspomina.Byc moze zmiana Kaczynskiego jest dziwna,ale nie chce mi sie cytowac slow Waszych idoli sprzed kilku tygodniu typu "dorżniemy watahy" itd.To stawia Komorowskiego na rowni z takim chamem jakim jest Sikorski idac Twoim tokiem rozumowania.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Tak pamietam co sie dzialo.Skoro juz mowa o sukcesach to chyba nie kazdy slyszal o tym,ze platforma NAJGORZEJ pozyskiwala fundusze unijne z wszystkich rzadow to raz.

Pokaż źródło tej informacji ?

Dwa,w tej sprawie nie jestem ekspertem,ale radze sie zapoznac z linkiem: https://biznes.onet.pl/zloza-lupkowe-w-prez...4,1,prasa-detal.

Dziwne,ze o tym nikt nie wspomina.

Trzeba poczytać na ten temat więcej w różnych źródłach wiedział byś dlaczego nikt o tym nie wspomina

ps. https://forsal.pl/artykuly/392060,krajowe_z...s_od_rosji.html

Program Kaczyńskiego będzie stawiał na rodzine ok super tylko co stary kawaler może o tym wiedzieć ?

Marketing internetowy dla firm

ad 1:

Jak znajde to podam,wiedzialem ze ktos bedzie sie tego czepial,ale spokojnie w najblizszych dniach siade i to potwierdze.

ad 2:

To,ze amerykanskie koncerny musza wydobywac to jest oczywiste,bo Polska nie dysponuje taka technologia.Ale sorry mozliwosc wydobywania za 1 % zamiast 20% tylko swiadczy o obecnym rzadzie.I to jest najgorsze w tej sprawie.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności