Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, ale niczego tymi dwoma zdaniami nie wyjaśniłeś. Przecież wiadomo, że trzeba przeprowadzić reformę oświaty, reformę służby zdrowia, reformę sądownictwa, reformę emerytalną, a ponadto jeszcze tysiąc innych reform. Ale pytanie jak to zrobić? Kandydat, taki jak Korwin-Mikke powinien przedstawić obszerny, spójny plan, gdzie po przeczytaniu całości, średnio inteligentny człowiek dojdzie do wniosku, że to ma sens, to ma szansę się udać. Niestety on opowiada o swoich poglądach zbyt chaotycznie, lubi wstawki po łacinie, których i tak nikt nie rozumie i czasami przesadza w byciu szczerym, co mu na pewno nie pomaga.

Jeżeli chodzi o program to zdaje sie, ze JKM i jego partia chyba jako jedyni maja jasno przedstawiony program wyborczy m.in. na swoich stronach internetowych. Co najwazniejsze jest on praktycznie niezmienny od kilkunastu lat. Zgodze sie natomiast, ze czasami JKM jest zbyt szczery, ale po prostu nie ma PR-owcow, ktorzy by go "okrzesali" (z tego co wiem to nie chce ich miec). Wlasnie dlatego w ogole nie przekonuja mnie slodkie slowa zadnego innego kandydata. Chcialbym dac szanse komus nowemu - pozostali mieli juz swoj czas i nie wiele zrobili "by zylo sie lepiej". Zdaje sobie rowniez sprawe, ze wizja kraju by JKM jest nieco utopijna co nie zmienia faktu, ze dosc sprytnie to sobie zaplanowal. Mysle, ze kluczowym elementem, ktory moglby wylozyc cala ta ideologie jest nasze spoleczenstwo przyzwyczajone do socjalizmu, ktory nadal jest nam serwowany, tym razem pod przykrywka UE. Ludzie w wiekszosci nie zdaja sobie sprawy, ze zeby panstwo cos komus dalo to musi duzo wiecej zabrac. W koncu trzeba zatrudnic dodatkowo 2 osoby, ktore najpierw zabiora, a pozniej dadza. Je tez trzeba oplacic z budzetowych pieniedzy.

baner_mini.jpg

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może zwolennicy Komorowskiego mi coś wyjaśnią.

Ginie kilkadziesiąt najważniejszych osób w państwie w tym prezydent. Gdyby coś takiego stało się z delegacją np. Stanów Zjednoczonych, to po 3-4 godzinach (nie wiem ile potrzeba czasu na przelot z USA do Rosji) na miejscu katastrofy amerykańce wypier***by wszystkich ruskich i sami wszystko przeprowadzili.

Co robią polskie władze, w tym kandydat na prezydenta Komorowski? Pozwalają prowadzić śledztwo Putinowi, jakby w ogóle nie byli zainteresowani prawdą. Jakie my mamy gwarancje, że tego nie zrobili Rosjanie? Żadne! Jak się poczyta artykuły o broni elektromagnetycznej zaprezentowanej przez Rosjan w 2008 to trzeba być głupim, żeby w 100% zapewniać, że to nie był zamach...

Jak można głosować na kogoś kto ma w du**** polski interes i działa w kryzysowej sytuacji na korzyść Rosji, której premier jest oficerem KGB? Rosjanie mordują tysiące czeczenów i innych niewygodnych ludzi dla Kremla (Politkowska itd.) - jak im można w coś wierzyć? No chyba, że się jest ich agentem albo ma się innych interes...

Ginie kilkadziesiąt najważniejszych osób w państwie w tym prezydent. Gdyby coś takiego stało się z delegacją np. Stanów Zjednoczonych, to po 3-4 godzinach (nie wiem ile potrzeba czasu na przelot z USA do Rosji) na miejscu katastrofy amerykańce wypier***by wszystkich ruskich i sami wszystko przeprowadzili.

ile masz lat ?

Marketing internetowy dla firm

moze goszczu troche przesadzil,ale to nie jest normalne jak to sledztwo jest prowadzone.Faktem jest to,ze rzad ma to w gleboko gdzies.Poza tym jak to jest mozliwe,ze ludzkie szczatki jeszcze tam lealy i nikt na to nie reagowal?Ale oczywiscie Pani minister Kopacz zapewniala,ze wszystko jest pod "kontrola".

@Tomek:Łaski nam nie robia,z tego co slyszalem w 3/4 przypadkow jest tak,ze sledztwo jest prowadzone przez kraj do ktorego nalezal samolot(ale glowy sobie uciac nie dam).

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Jest miesiąc po tragedii, takie śledztwa prowadzi się latami a nie tygodniami, obecnie tylko pismaki mają raj bo wymyślają coraz to ciekawsze teoriie od teorii, na zdrowy rozsądek lepiej swoje tezy przetrzymać na zakonczenie śledztwa ale kto wytrzyma dwa lata jak tłum potrzebuje krwi ?

pytanie za 5k pkt - Które partie podgrzewają atmosfere wokół katastrofy ???

Marketing internetowy dla firm

ile masz lat ?

23 i co z tego? Twoje pytania świadczy tylko o jednym - nie stać Cię na żaden porządny argument.

Xann podsumował :):D wypier... to można dziwke w burdelu :). Prokuratura kraju w którym dzieje sie tragedia (w tym wypadku rosyjska) prowadzi śledztwo w tej sprawie. tylko z dobrej woli Władimira powstala ta cala komisja i daje on Polakom wgląd w jej prace...

A, Ty ile masz lat? Nie znasz się to nie pisz głupot i się nie kompromituj. Zginąłby Obama to myślisz, że służby specjalne USA po przybyciu na miejsce katastrofy czekałyby na jakąś zgodę kogolwiek, żeby zabezpieczyć teren? Dla Twojej wiadomosci, w 1988 w Szkocji rozbił się samolot i Amerykanie prowadzili tam śledztwo.

Umiesz robić coś innego oprócz przytakiwania Xannowi?

Co robią polskie władze, w tym kandydat na prezydenta Komorowski? Pozwalają prowadzić śledztwo Putinowi, jakby w ogóle nie byli zainteresowani prawdą. Jakie my mamy gwarancje, że tego nie zrobili Rosjanie? Żadne! Jak się poczyta artykuły o broni elektromagnetycznej zaprezentowanej przez Rosjan w 2008 to trzeba być głupim, żeby w 100% zapewniać, że to nie był zamach...

Jak można głosować na kogoś kto ma w du**** polski interes i działa w kryzysowej sytuacji na korzyść Rosji, której premier jest oficerem KGB? Rosjanie mordują tysiące czeczenów i innych niewygodnych ludzi dla Kremla (Politkowska itd.) - jak im można w coś wierzyć? No chyba, że się jest ich agentem albo ma się innych interes...

U kolego jak ty piszesz takie rzeczy podejrzewam ze masz max 17 lat :) Popierze USA nikogo by nie w.. bo to terytorium Rosji i Rosja to nie jakieś Somali albo Irak.Rosja to kraj z którym USA się liczy i to na poważnie.

Polska nie jest powaznym graczem na arenie politycznej dla tego dobra postawa władz Rosji to wyłącznie dobra wola i nic więcej!

Czeczenia-czy ty wiesz dzieciaku ze Czeczenia nigdy niebyła członkiem CCCP jako niezależna republika?Kiede dawno ok 150 lat temu plemiona Czeczen podbił car Rosyjski i od tego czasu Czeczenia to cześć RF(Rosyjskiej federacji),przez krotki czas Stalin dal im autonomie jako cześć Zakaukaskiej republiki ale w czasie wojny Czeczeni aktywnie pracowali z Hitlerem.Po wojnie Stalin cofnął i ta(nic nie znacząca autonomij).Podsumowując Czeczenia nigdy nie była jak Ukraina,Białoruś,Gruzja itd częścią CCCP to od zawsze cześć Rosji.Jelcyn po pijanemu dal im w latach 90 daleko idąca autonomie tedy kiedy Dudajewa wybrali na prezydenta.Kazdy zdrowo myślący wie czym to się skończyło,porwania,heroina,Al-Kaida/

Co do zamachu :D Jeżeli ktoś i przeszkadza na arenie politycznej Rosji to nie nie małe i złośliwie ludziki ,a na przykład Saakaszwili.Kaczyński był na stracone pozycji i oprócz demagogicznych dywagacji nic nie mógł zrobić,po drugie Rosja potrafi załatwią takie sprawę bez takiego dużego rozgłosu.Przeczytaj jakim sposobem zabili Basajewa.Śmierć Kaczyńskiego zupełnie nie na rękę Rosji.

W Rosji bycie oficerem KGB (byłym) nie jest niczym obraźliwym dla tego nie wiem czemu Putin mila by tego się wstydzić.Co do broni elektromagnetycznej to nie będę opisywać dziania bo ty i tak nie zrozumiesz,ale w tym przypadku zastosowanie byłoby bezsensowne:) z bardzo wielu przyczyn :)

Aha jeszcze Politkowska,mój mały biedny koleżko Politkowska S.P pracowała dla USA to wiedzieli wszyscy oprócz tych co nie chcieli wiedzieć nu i słuchaczy Radio Maryja.Śmierć Politkowskiej na pewno nie była zleceniem z Kremla a podejrzewam jakiegoś ultra nacjonalistycznego ugrupowania.Rosja stara się budować nowy wizerunek i śmierć dysydentki zupełnie w ten wizerunek się niepisywana.

Pamiętaj kolego jedno oskarżanie innego państwa o zamach to poważane zarzuty,a ty nie masz zielonego pojęcia o podstawowych etapach historii.Po 3 kompromitujesz się na tym forum bo zaprezentowałeś bardzo niski poziom inteligencji co w pozycjonowaniu odgrywa główne role:)

MaxPan niestety za bardzo nie wiesz do czego służy forum dyskusyjne, więc będę musiał Ci parę rzeczy wyjaśnić.

1. Nie jestem Twoim kolegom, ani tym bardziej koleżkom, więc się tak do mnie nie zwracaj.

2. Nie nauczyli Cię w domu dobrych manier. Zanim zaczniesz się udzielać na forach dyskusyjnych podszkol się w tym.

3. Wspominasz o mojej inteligencji nie znając mnie. Jeśli chcesz wiedzieć to robiłem sobie kiedyś parę testów iq (możesz się zdziwić, ale nie oszukiwałem) i NIGDY nie wyszło mi poniżej 135. Poza tym 16 lat gram w szachy, brałem udział w kilkudziesięciu turniejach szachowych (także Mistrzostwach Polski). Udało mi się wygrać jeden międzynarodowy, nie mówić o krajowych. Żeby nie było głupich docinek - napisałem to, bo zostałem sprowokowany, a nie żeby się pochwalić. To a propos mojej inteligencji.

I wytłumacz mi dlaczego kłamiesz? Np. nigdzie nie napisałem, że Rosja zorganizowała ten zamach.

Co do dyskusji merytorycznej to takiej z Tobą nie będzie bo zachowujesz się jak buc, obrażasz mnie i do tego kłamiesz. Dla mnie dyskusja z osobą, dla której zamordowania osoby (Politkowskiej) to coś normalnego, byłaby obrażająca jeszcze bardziej niż Twoje wypociny.

amerykańce wypier***by wszystkich ruskich i sami wszystko przeprowadzili.

Możesz powiedzieć jak by to zrobili? Siłą? Na terytorium Rosji?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

broń elektromagnetyczna i IQ 135 :) bez komentarza:).Co do oskarżenia Rosji w zamachu cytat-"Jakie my mamy gwarancje, że tego nie zrobili Rosjanie? ".Śmierć każdego człowieka to NIC NORMALNEGO ale jeżeli to był by Kreml to prawdopodobnie byłby wypadek samochodowy albo inny,pisałem przeczytaj o zabójstwie Basajewa.Nie będę się odnosić do sformułowania "BUC" i "czemu kłamiesz".Jeżeli by ty naprawdę grał w szachy to byłby więcej znajomy z historia Rosji w końcu -Karpow,Kasparow i td:).Przypomnę ze Doda tez sobie IQ mierzyła :D.Pozdrawiam sztabowców PIS .Koniec dyskusji z mojej strony,nie mogę dyskutować z człowiekiem gadający o broni elektromagnetycznej w kontekście katastrofy TU-154m.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności