Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, którzy zarzucają, że popierający PO mają mózg sprany przez media, sami używają medialnego chwytu PiS "80% więźniów głosowało na PO". Żenujący argument. Równie dobrze mogę powiedzieć, że na PiS głosują głównie nieświadome politycznie w żadnym stopniu babcie, które ślepo wykonują rozkazy o. Rydzyka.

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Poczytaj o tym dlaczego 80% siedzących w polskich więzieniach głosowało na PO a będziesz wiedział wszystko o odrzuceniu ustawy.

A to ciekawe, Ty podajesz informacje a my mamy szukać ich źródła?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Ano, tak to jest. Rozmówcom zarzuca się brak podstawowej wiedzy i nieprzemyślane wypowiedzi, a samemu nie potrafi się wskazać konkretów. Doczytaj, dowiedz się, pomyśl... pewnie, po co się trudzić samemu ;)

Równie dobrze mogę powiedzieć, że na PiS głosują głównie nieświadome politycznie w żadnym stopniu babcie, które ślepo wykonują rozkazy o. Rydzyka.

I nie zapominajmy o szukaniu poparcia pod kościołami. Jak żebracy po prostu.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Nie wiem czy slyszeliscie ale PO a konkretnie popierajcy ja Wajda jasno powiedzial ze TVN i Polsat sprzyjaja PO:

TV publiczna nalezy do PIS wiec gdzieś sie to wyrównuje

Nie wiem czy slyszeliscie ale PO a konkretnie popierajcy ja Wajda jasno powiedzial ze TVN i Polsat sprzyjaja PO:

A wcarajac do tematu to Xann nie zgadzam sie z Toba ze ktos tu myli wybory prezydenckie z parlamentarnymi. Po prostu spor toczy sie rowniez o wizje kraju ktora bedzie realizowal przyszly prezydent, a jak wiadomo wizja ta opiera sie glownie na programach partii.

No jeste w wielkim błedzie pisząc że prezydent będzie coś mógł ;) Nie wiem czy widziałeś ostatniej przezydentury Kaczyńskiego ile ON mógł ?

Prezydent NIC nie może jest tylko wizytówką Polski i nalezy wybrać taką wizytówkę ktorej nie bedziemy się wsytdzić

Marketing internetowy dla firm

No tak całkiem nie jest, że nic nie może. Ma inicjatywę ustawodawczą i może vetować ustawy.

I w vecie jest pies, nie mylić z PiS, pogrzebany. Opozycji jaką jest obecnie PiS ich prezydent jest wręcz niezbędny aby akcentować swoją obecność w mediach, czyli całkiem nie pójść w zapomnienie.

No tak całkiem nie jest, że nic nie może. Ma inicjatywę ustawodawczą i może vetować ustawy.

to samo może robić partia opozycyjna, nie muszą miec wcale swojego prezydenta, a jak tez wiadomo veto można odrzucic wiec nadal twierdze ze nasz przezydent jest tylko symbolem i naszą wizytówką

dzisiejsze wyniki SLD traci Leper zyskuje

https://www.tvn24.pl/0,1656728,0,1,kaczynsk...,wiadomosc.html

przechwytywaniesv.jpg

to samo może robić partia opozycyjna, nie muszą miec wcale swojego prezydenta, a jak tez wiadomo veto można odrzucic wiec nadal twierdze ze nasz przezydent jest tylko symbolem i naszą wizytówką

Z drugiej strony żyjemy w państwie o charakterze parlamentarno-prezyndenckim, ponieważ:

- prezydent jest wybierany przez obywateli

- ma weto, które jeżeli dobrze pamiętam można odrzucić tylko 2/3 głosami

- co najważniejsze prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Przesadzasz, opozycja nie ma prawa veta.Veto można odrzucić ale trzeba mieć odpowiednią większość. Prezydent desygnuje i akceptuje ludzi na ważne stanowiska w kraju

1.podpisuje ustawy, które uchwalane są przez Sejm i Senat, ma też prawo skierowania ich do Trybunału Konstytucyjnego albo z powrotem do Sejmu (jest to tzw. weto, wówczas ustawa musi być ponownie uchwalona większością 3/5 głosów)

2.ratyfikuje a także wypowiada umowy międzynarodowe

3.mianuje oraz odwołuje ambasadorów

4.jest najwyższym zwierzchnikiem sił zbrojnych, mianuje w związku z tym szefa sztabu generalnego oraz dowódców poszczególnych rodzajów sił zbrojnych

5.stosuje prawo łaski

6.ma prawo rozwiązać parlament w dwóch sytuacjach jakie określone są przez konstytucję (czyli może ale nie musi)

To nie wszystkie uprawnienia Prezydenta Polski.

Jeśli Komorowski zostanie prezydentem to stracą asa jakim było obwinianie PiS za wszelkie niepowodzenia.

A Xann jak ty człowieku możesz głosować na tego przyczłapa, który powie wszystko co mu napiszą na kartce.

Słyszałeś o kimś takim jak Janusz Korwin-Mikke? Wiem, że długie nazwisko ale warto zapamiętać. Gość jest naprawdę niezły i ma świetne pomysły dla przedsiębiorców.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

To jest ten liberalizm? Zlikwidowanie hazardu, proby cenzury internetu, a teraz proba narzucenia ludziom czego maja sluchac. I wy sie PiSu boicie a nie PO?

Święta prawda, już o tym pisałem. Nie wiem czy wy macie klapki na oczach ;) Nie wiem, czy PiS jest lepszy, ale przynajmniej ci socjalistyczni debile nie są kłamcami - i prawdopodobnie będą stawać PO (czyli drugim socjalistycznym debilom) na drodze do wprowadzania takich bzdetów jak 33% polskiej muzyki w stacjach radiowych.

A podobno Korwin to idiota i dziwak. Nie wiem co jest dziwniejsze... całkowita wolność, czy urzędnik decydujący w jakich kasynach wolno mi grać, jakiej muzyki słuchać i jakie witryny czytać.

Jak już mam głosować na socjalistów, którzy najchętniej w każdym domu postawiliby policjanta to wolę przynajmniej tych socjalistów którzy o tym otwarcie mówią a nie są kłamcami opowiadającymi o jakimś urojonym "liberalnym" programie. Co zrobiło PO przez lata rządów? Oprócz kolejnych zakazów, nakazów i uchwalania durnego, martwego prawa... NIC. Przynajmniej był prezydent spoza partii który część tych ich idiotyzmów blokował.

A Xann jak ty człowieku możesz głosować na tego przyczłapa, który powie wszystko co mu napiszą na kartce.

Bo widzisz właśnie o to chodzi żeby prezydent myślał tak samo jak rząd, a nie rząd swoje prezydent swoje a My w pupie.(delikatnie mówiąc)

Słyszałeś o kimś takim jak Janusz Korwin-Mikke?

Może i słyszałeś o Korwinie ale na pewno nie słyszałeś co ON mówi, polecam ci posłuchac na youtube

Dokładnie o to mi chodziło:). Zrobiłem to samo co robią popierający PO.

A dlaczego ja mam podać wszystko na tacy, podałem już przynajmniej jedna dobrą ustawę PiS, a od popierających PO nie dostaliśmy jak narazie nic:(, łatwo pisać ze ten czy tamten nie zrobili tego czy tego ale proszę o konkrety. O odrzuceniu znowelizowanej ustawy o kodeksie karnym powinien napisać Szemron, skoro zaczął temat i podać chociaż jakiś link gdzie jest mowa o tym, że PiS jest winny nie przyjęciu tej nowelizacji.

Równie dobrze mogę powiedzieć, że na PiS głosują głównie nieświadome politycznie w żadnym stopniu babcie, które ślepo wykonują rozkazy o. Rydzyka

Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja mam szacunek do mojej babci i ogólnie do starszych osób i wiem, że nie wszyscy wykonują ślepo rozkazy Rydzyka, moja babcia na przykład trzyma się z dala od polityki. Jeżeli Twoja babcia, jak to mówisz: "ślepo wykonuje rozkazy o. Rydzyka" to powiedz jej, ze nie życzysz sobie by go popierała i chcesz by popierała to samo ugrupowanie co ty:), nic trudnego;).

Proponuję merytoryczną dyskusję, czyli PO wprowadziło taką i taką ustawę a PiS wprowadził to i to. Co wy na to?

Pozdrawiam

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności